Peticija za zabranu petardi

| More

Ponukani iz godine u godinu sve brojnijim pritužbama građana koji su očajni zbog prestravljenosti koju proživljavaju njihovi ljubimci, veterinari i ostalo osoblje Veterinarske prakse za male životinje Feliks Virovitica pokrenuli su odmah početkom siječnja 2018. peticiju kojom žele da se zabrani uporaba pirotehničkih sredstava svih kategorija tijekom cijele godine (osim u slučaju organizirane i najavljene uporabe – proslava dana grada i sl.) kako bi se zaštitile od ozljeđivanja i pogibelji divlje, domaće i kućne životinje, kao i spriječilo ozljeđivanje ljudi i djece te osigurala nužna sigurnost svih.

Udruga Prijatelji životinja je također pozvala građane iz svih općina i gradova Hrvatske da, po uzoru na Viroviticu, potpišu peticiju za zabranu petardi i drugih bučnih pirotehničkih sredstava.

Ovom peticijom apeliralo se na Ministarstvo unutarnjih poslova da hitnim izmjenama Zakona o eksplozivnim tvarima potpuno zabrani upotrebu pirotehničkih sredstava F2 i F3 kategorije tijekom cijele godine, uključujući razdoblje od 27. prosinca do 1. siječnja.

Sve o našoj kampanji za zabranu petardi pročitajte OVDJE.

Predaja peticije

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting