Čarli - moj najbolji prijatelj

čarliU suradnji s udrugom Prijatelji životinja i zajedničkom akcijom 'Moj najbolji prijatelj' želimo podići svijest o potrebi zaštite i odgovornog ponašanja prema životinjama, zaustavljanja njihovog iskorištavanja i zlostavljanja te potaknuti udomljavanje napuštenih životinja. Labud od prodaje svakog pakiranja posebnog izdanja Čarlija donira 0,50 kn udruzi Prijatelji životinja s ciljem daljnjeg poticanja udomljavanja napuštenih životinja te podrške radu azila koji o njima brinu. Proizvodi Meteor Grupe – Labud nisu testirani na životinjama, dok je Čarli 'Moj najbolji prijatelj' dobio potvrdu ''Neškodljivo za životinje'' koju je izdao Zavod za farmakologiju i toksikologiju Veterinarskog fakulteta.

Napuštene životinje

 • Napusteni pasStotine tisuća pasa i mačaka, do tada ravnopravnih članova obitelji, ostaju bez svojega doma, osobito u vrijeme godišnjih odmora. Životinje nisu tu kako bi nam služile, bile ukras ili igračka. One postoje zbog svojeg vlastitog razloga, a mi imamo odgovornost da se o njima skrbimo uvažavajući njihove potrebe. Selidba, godišnji odmor, dolazak novog člana obitelji ili bilo koji drugi razlog nisu isprika za zanemarivanje, zlostavljanje, napuštanje ili ubijanje!

 • 25.03.20. Propusnice za skrb o životinjama

  - poslano svim JLS-ovima -

  Predmet: Zahtjev za izdavanjem propusnica za skrb o napuštenim životinjama

  Poštovani,

  suočeni s mnogobrojnim izazovima u posljednje vrijeme, a posebno od kada je uvedeno ograničenje kretanja i dnevnih migracija među gradovima i općinama, obraćaju nam se mnogobrojne udruge za zaštitu životinja i pojedinci kojima njihovi lokalni stožeri civilne zaštite odbijaju izdati propusnicu kako bi mogli otići nahraniti životinje o kojima se brinu. Također, neke udruge na poziv dolaze zbrinuti ranjene ili bolesne životinje iz susjednih općina i gradova, što im je sada onemogućeno, a time je ugrožena dobrobit životinja.

  Upute Ravnateljstva civilne zaštite idu u smjeru toga da se osobama koje brinu o životinjama treba izdati propusnica za kretanje te su upravo o tome

Kastracija spašava živote

Kastracija spašava životeTrenutno se nalazimo u situaciji kada su životinje pripitomljene i nasilno se razmnožavaju ili se samostalno razmožavaju u prevelikom broju zbog utjecaja čovjeka. U situaciji kada životinje žive uz čovjeka kastracija im dokazano pomaže i zdravstveno, a i psihički. Kastracija je danas humanije rješenje pomoći životinjama nasuprot nedopustivom ubijanju

Život na lancu nije život

Pas na lancuPsi su vrlo socijalna i druželjubiva bića koja trebaju interakciju s ljudima i drugim životinjama. Dugotrajno držanje na lancu ili u boksu dovodi do fizičkih i psiholoških povreda. Inače vrlo prijateljski raspoloženi psi, kad ih držimo zavezane, postaju nesretni, anksiozni, dolazi do razvoja neuroza i često i agresivnosti. Gradovi Zagreb i Osijek donijeli su odluku o zabrani, a nadamo se da će uskoro stupiti na snagu na razini države.

Prijavite zlostavljanje životinja!

Majka i psić na lancu

Prijavnica za povoljniju kastraciju

Udomi drugog!

Jednog kupiš, jednog ubiješ

Preporučujemo AVALON web hosting