Prijavite se za Školu vege kuhinje!

| More

Error:

Centar za kulturu prehrane i Prijatelji životinja najavljuju Školu vege kuhinje koja počinje 15. 10. 2015. u prostorijama Centra te vas pozivamo da se što prije prijavite na info@kulturaprehrane ili 091 481 44 66, kako biste si osigurali 50 % popusta.

Ideja Škole je kroz 10 tematskih radionica, u opuštenoj atmosferi, pod stručnim vodstvom, kuhanjem jela prema više od 40 recepata, naučiti kuharske tehnike i obradu namirnica biljnog podrijetla te kako zamijeniti namirnice životinjskog podrijetla i učinkovito planirati jelovnik, kupovinu i kuhanje. Polaznike čekaju i zanimljivi recepti, kreativan pristup kuhanju, kao i praktični savjeti i trikovi veganske kuhinje.

Kako zamijeniti mlijeko i jaja u receptima, kako napraviti kajganu i palačinke bez jaja, što spremiti za slasnu božićnu i uskrsnu vege gozbu, kako spremiti praktičnu hranu za tulume i putovanja ili ispeći vege kolače za polizati prste te kako izgleda meksička, azijska i mediteranska vege kuhinja, samo su neke od zanimljivih tema ove praktične i ukusne Škole. Osim uživanja u vege jelima i stjecanja kulinarskog umijeća, polaznici će dobiti mnoge vrijedne informacije o tome kako se zdravo hraniti i zadovoljiti sve nutritivne potrebe. Polaznici radionice dobivaju diplomu i dva dara.

Na Školi vege kuhinje u opuštenoj atmosferi zajednički će se kuhati više od 40 recepata. Po radionici pripremat će se 4 -5 recepata i učiti:

Voditeljica: Nikolina Plenar, veganka i učiteljica veganske kuhinje. Uz osobno iskustvo od 4 godine veganske prehrane i kuhanja, iza sebe ima i bogato iskustvo vođenja radionica vege kuhinje. Ljubav prema veganskom kuhanju rezultirala je poznavanjem svega od, izvan i između alfe & omege po pitanju veganske kuhinje. Blagdani, snack, slastice, različite svjetske kuhinje... što god poželite, ona može pripremiti. I to izvrsno. Što je još važnije, može vas naučiti kako to izvrsno pripremiti. :)

Još uvijek ne vjerujete u kajganu bez jaja? Dođite na Školu vege kuhinje!

Kada: listopad 2015. – srpanj 2016. / 10 radionica, jednom mjesečno - drugi četvrtak u mjesecu od 18-20:30h.

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Cijena: Radionica: 350kn / Škola (10 radionica) 3500kn
Popust za prijave do 06.09.2015.
35% za radionicu (227,5kn) / 50% za cijelu školu (1750kn)

Polaznici radionica dobivaju diplomu i 2 dara:
Poklon paket Annapurna prirodne hrane i popust od 20% na kupovinu u voćarna.hr (online trgovini ili dućanu).

PARTNERI: Annapurna – prirodna hrana i Voćarna.hr.

TEMA I DATUM

1. LISTOPAD: Osnove I – Kako zamijeniti mliječne proizvode i jaja u prehrani i kuhanju / 15.10.2015.

Priprema se: zobeno mlijeko, bademovo mlijeko, palačinke, pohanje bez jaja, popečci od blitve.

2. STUDENI: Osnove II – Zamjene za meso i njihova priprema: sejtan, tofu, tempeh, soja / 12.11. 2015.

Priprema se: sejtan pečenka, faširanci od sojinih ljuspica, pohani soljini medaljoni, okruglice od tempeha, quiche s tofuom i orašastim plodovima.

3. PROSINAC: Božićna vege gozba / 10.12. 2015.

Priprema se: krem juha od češnjaka, irski sejtan gulaš s crnim pivom, knedle od kruha, sitni prhki kolačići.

4. SIJEČANJ: Vitalnost i detoksikacija - vege style / 21.01. 2016.

Priprema se: zeleni smoothie, miso juha, pareno povrće s finim preljevom od kikirikija, salata od cikle, mrkve i jabuke.

5. VELJAČA: Meksička vege kuhinja / 11.02. 2016.

Priprema se: chilli sin carne, tortilje, krumpir na meksički, empanade od ananasa.

6. OŽUJAK: Uskrsna vege gozba /10.03. 2016.

Priprema se: veganski quiche, kajgana bez jaja, heljda + sojini komadići na stroganoff način, domaći puding.

7. TRAVANJ: Vege slastice / 14.04. 2016.

Priprema se: fritule, čokoladni biskvit s još čokoladnijim preljevom, halva od mrkve, kuglice od orašastih plodova.

8. SVIBANJ: Azijska vege kuhinja / 12.05. 2016.

Priprema se: wok tofu + povrće, slanutak na indijski, začinjene integralne žitarice, chutney.

9. LIPANJ: Vege snack i finger food – poslastice za zabave, piknik i plažu / 09.06. 2016.

Priprema se: falafel, cherry rajčice punjene kremom od dimljenog tofua, savijutci s pestom, kuglice od riže i kikirikija.

10. SRPANJ: Mediteranska vege kuhinja / 14.07. 2016.

Priprema se: gazpacho – hladna juha, caponata, šarena grillana palenta, tjestenina s pestom od rikole i oraha.

Upoznajte vegansku prehranu i uživajte u bogatstvu jela i okusa, što će ne samo zadovoljiti vaše nepce nego i donijeti svjesnost o etičkim i ekološkim prednostima veganske prehrane.

Error:

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting