Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 18.

30.12.2004. Ubijanje pasa u Veterinarskoj stanici Velika Gorica!

Zbog nedavnog usmrćivanja četiri psa odmah po hvatanju, bez prethodno provedenih zakonom propisanih mjera predviđenih u postupanju s napuštenim i izgubljenim životinjama, Savez udruga za zaštitu životinja grada Zagreba podnio je prijavu protiv Veterinarske stanice Velika Gorica na tri nadležne institucije. Savez se zalaže za provođenje zakona i pravilnika o postupanju s lutalicama te za njihovo usklađivanje na razini Hrvatske.

28.12.2004. U Hrvatskoj 2004. stradale mnoge zaštićene životinje!

Broj stradalih zaštićenih životinja u 2004. u Hrvatskoj nije poznat budući Inspekcija zaštite prirode Ministarstva kulture govori o zapljeni 2461 jedinke, a nezavisni izvori da su razmjeri stradanja znatno veći. Inspekcija je tijekom 2004. zaplijenila 2324 jedinke zaštićenih vrsta ptica ubijenih krivolovom, 87 jedinki živih vrsta zaštićenih životinja te 50 zelenih varana. Životinje su oduzete prekršiteljima i smještene u regionalne prihvatne centre.

26.12.2004. Sveučilište Columbia osuđeno zbog ubijanja štenaca!

Prestižno sveučilište Columbia platilo je 2 000 dolara kazne američkom Ministarstvu poljoprivrede zbog nečuvenog kršenja federalnog Zakona o dobrobiti životinja. Sveučilište koje ubija desetke tisuća životinja godišnje u svojim pokusnim laboratorijima, osuđeno je zbog ubijanja cijelog legla štenaca ubodom injekcije u srce, zastarjelom metodom eutanazije, odbačenom od strane Američkog udruženja veterinara.

24.12.2004. Dioksin u mesu i mlijeku truje ljude!

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava na velike opasnosti za ljudsko zdravlje od dioksina, jednog od najopasnijih otrova zagađenog ekosustava. Procjenjuje se da 90 posto ljudske izloženosti dioksinu dolazi kroz hranu, najviše konzumiranjem mliječnih proizvoda, mesa, riba i školjki. Stoga WHO preporuča smanjivanje unosa životinjskih masti i mliječnih proizvoda te obogaćivanje prehrane voćem, povrćem i žitaricama. (Iskon)

22.12.2004. Poziv na Božić bez nasilja prema životinjama!

Uoči najvećeg kršćanskog blagdana Prijatelji životinja će u četvrtak, 23. prosinca 2004. u 11 sati ispred ulaza na tržnicu Dolac u Zagrebu, uz transparente s prigodnim natpisima i letke s vegetarijanskim receptima, građanima koji ulaze i izlaze iz mesnica dijeliti hranu, zbog koje nije prolivena nijedna kap krvi i pozivati ih na poštivanje svačijeg života, proslavom Božića bez nasilja.

20.12.2004. Lovci upleteni u masakr nad bjeloglavim supovima!

Kod Lopara na otoku Rabu u petak je pronađeno deset mrtvih supova, među kojima su tri ustrijeljena sačmom. Pretpostavlja se da je supovima tamo postavljena otrovana hrana te da je zatim na njih pucano. Jedini preživjeli sup u komatoznom je stanju te ga pokušavaju spasiti u Eko centru na Cresu. Sumnja se da su ovaj zločin nad zakonom zaštićenim pticama počinili lovci iz Lopara, koji su se, navodno, javno hvalili tim činom.

18.12.2004. Joan Baez protiv pokusa na životinjama!

Slavna pjevačica Joan Baez izrazila je potporu kampanji protiv okrutnih pokusa na primatima i drugim životinjama, koji se provode na sveučilištu Columbia u SAD-u. Osim kršenja etičkih načela, tim se pokusima troši novac poreznih obveznika na besmislene pokuse, umjesto na programe koji bi zaista pridonijeli ljudskom zdravlju. Pokusi uključuju izazivanje moždanog udara na babunima, mjerenje stresa kod majmuna za vrijeme menstruacije i trovanje trudnih babuna nikotinom.

17.12.2004. Performansom protiv testiranja na životinjama!

Robert Franciszty nastupit će na Novogodišnjem velesajmu COOLTOURE u Studentskom centru u Zagrebu performansom "O pravdi ili crno-bijeli svijet/lista". Performans će biti izveden u petak, 17.12. 2004. u polukružnoj dvorani ITD-a s početkom u 19,30 sati. U sklopu cjelotjednih događanja Novogodišnjeg velesajma, na informativnom štandu Prijatelja životinja može se potpisati i peticija za kažnjavanje Ostoje Babića.

15.12.2004. Protiv okrutnosti nad australskim ovcama!

Prijatelji životinja održat će u četvrtak, 16. prosinca 2004. u 11 sati akciju ispred Benettonovog dućana u Bogovićevoj 9 u Zagrebu. Noseći poveze preko očiju i transparente s natpisom 'Benetton: slijep za patnju životinja', aktivisti Udruge podržat će veliku svjetsku kampanju, kojom PETA traži od Benettona da prestane koristiti australsku vunu sve dok se ne zaustave mutilacija i transport živih ovaca.

14.12.2004. Info štand Prijatelja životinja u SC-u!

Udruga Prijatelji životinja će u utorak, 14.12., srijedu, 15.12. i petak 17.12., od 12 sati u Studenskom centru, Savska 25 u Zagrebu, imati postavljen informativni štand na kojem će se, između ostaloga, moći potpisati peticija za nastrože kažnjavanje Ostoje Babića.

12.12.2004. Trgovački lanac prestao prodavati krzno!

Američki lanac odjeće Forever 21 potvrdio je kako će maknuti krzno iz svih svojih trgovina i više ga nikada neće prodavati. Ta je odluka rezultat PETA-ine kampanje za bojkot te trgovine zbog prodaje životinjskoga krzna. Time se Forever 21 pridružio trgovinama, kao što su Gap, Abercrombie & Fitch, American Eagle i brojnim drugima koje odbijaju prodavati krzno.

10.12.2004. Peticija za najstrože kažnjavanje Ostoje Babića

Prijatelji životinja pozivaju na potpisivanje peticije za najstrože kažnjavanje Ostoje Babića koji je naizmjenično željeznom šipkom, vilama i sjekirom oko sat vremena mlatio i probadao svojega psa mješanca po glavi i tijelu. Peticija se može potpisati na informativnom štandu Udruge, subotom od 10 do 14 sati u Gajevoj ulici ispred hotela Dubrovnik.

09.12.2004. Protiv okrutnog cirkusa Gärtner i u Karlovcu!

Prijatelji životinja nastavljaju prosvjede protiv cirkusa Gärtner i u Karlovcu. Prosvjed će se odvijati ispred samog cirkusa na ŠRC Korana u četvrtak, 9. prosinca 2004. s početkom u 16:30 sati, gdje će aktivisti transparentima, uzvikivanjem parola i dijeljenjem letaka pozvati građane da bojkotiraju predstave s neprirodnim točkama izmučenih zatočenih životinja.

08.12.2004. Prosvjed zbog monstruoznog ubojstva psa!

Ogorčeni mučenjem i ubojstvom psa Ostoje Babića, koji je prošle subote naizmjenično željeznom šipkom, vilama i sjekirom oko sat vremena mlatio i probadao svojega psa, Prijatelji životinja održat će prosvjed ispred njegove kuće u Črnkovečkoj ulici br. 3 na Pešćenici, u četvrtak 9. prosinca 2004. s početkom u 11:30 sati, gdje će transparentima, uzvikivanjem parola i megafonom dići svoj glas protiv okrutnosti nad životinjama i osuditi taj zločinački čin.

07.12.2004. Klanje i ubijanje, blagdani i suosjećanje!

Prijatelji životinja pozivaju na predavanje uz projekciju 8. prosinca 2004. u 19 sati u klubu Mama, Preradovićeva 18. Predavanje pod nazivom Klanje i ubijanje, blagdani i suosjećanje dovest će u pitanje apsurdnost i licemjerje u svakodnevnoj pojavi da se priča jedno, a čini nešto posve suprotno te će se raspravljati i o evoluciji pojmova kao što su 'suosjećanje' i 'poštivanje života'.

06.12.2004. Prijatelji životinja na tribini u Gradskoj knjižnici!

Udruga Prijatelji životinja gostovat će u srijedu, 08. prosinca 2004. na tribini u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 4, koja počinje u 9:30 sati. Na tribini će ujedno biti predstavljena i knjiga Bernarda Jana Potraži me ispod dúge. Trbina je namijenjena knjižničarima zagrebačkih gradskih knjižnica i svim zainteresiranima za temu.

04.12.2004. Plesne predstave za Prijatelje životinja!

U nedjelju, 05. prosinca 2004., na sceni ansambla Lado, Trg maršala Tita 6a, u sklopu večeri WARP-a u organizaciji EkS-scene, održat će se izvedbe plesnih predstava Orangecut u 19:30 sati i Private in vitro u 21 sat. Cijena ulaznice za pojedinu predstavu iznosi 15 kuna. Prihod od ulaznica kupljenih na zadnjim WARP izvedbama namijenjen je udruzi Prijatelji životinja kao znak potpore njihovu radu za životinje. Prijatelji životinja donaciju će upotrijebiti za kampanju protiv ubijanja životinja zbog njihova krzna.

02.12.2004. Talijanski parlament glasovao za životinje!

Na svojem zasjedanju prošloga mjeseca talijanski je parlament stao u obranu životinja, osobito pasa i mačaka koje svake godine opetovanu postaju žrtve godišnjih odmora. Tako će se ubuduće napuštanje psa ili mačke kažnjavati s 10.000 Eura novčane kazne i zatvorskom kaznom od godinu dana, dok će se borbe životinja kažnjavati kaznom od 160.000 Eura i s tri godine zatvora! Važan pomak je i uvođenje ekologije i životinja u talijanski ustav.

Broj pronađenih vijesti: 18.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2004 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting