Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 8.

14.12.2019. Održan najveći performans za prava životinja u Hrvatskoj

Prevladavajućim crvenim ukrasima na zagrebačkom Adventu u subotu 14. 12. 2019. u 11 sati pridonijela je i udruga Prijatelji životinja. Ona je na Trgu bana Jelačića, povodom Međunarodnog dana prava životinja, okupila 100 aktivista u dosad najvećem performansu za prava životinja u Hrvatskoj! Krvavim rukama i potresnim fotografijama aktivisti su skrenuli pozornost na masovno ubijanje i mučenje životinja koje se događa svakoga dana u industriji mesa, mlijeka, jaja, kože, krzna, vune, lova, ribolova, kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji te transportu životinja od farmi do klaonica.

13.12.2019. Najveći performans za prava životinja u Hrvatskoj

Prevladavajućim crvenim ukrasima na zagrebačkom Adventu u subotu 14. 12. 2019. u 11 sati pridonijet će i udruga Prijatelji životinja. Ona će na Trgu bana Jelačića, povodom Međunarodnog dana prava životinja, okupiti više od 50 aktivista u dosad najvećem performansu za prava životinja u Hrvatskoj! Krvavim rukama i potresnim fotografijama aktivisti će skrenuti pozornost na masovno ubijanje i mučenje životinja koje se događa svakoga dana u industriji mesa, mlijeka, jaja, kože, krzna, vune, lova, ribolova, kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji te transportu životinja od farmi do klaonica.

12.12.2019. Glumac Joaquin Phoenix proglašen osobom godine

Glumac Joaquin Phoenix nedavno je postao zaštitno lice nove PETA-ine kampanje, a najpoznatija udruga za zaštitu životinja sad ga je i proglasila osobom godine. Osim što neumorno sudjeluje u kampanjama protiv zlostavljanja životinja, u lipnju ove godine Joaquin je u Hollywoodu predvodio i prosvjed povodom Nacionalnog dana prava životinja. Na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu pridružio se veganskom prosvjedu lokalne organizacije za prava životinja, a planetarna slava s kojom živi posljednjih mjeseci nakon uloge koja će mu sasvim sigurno obilježiti život odlučio je iskoristiti kako bi još glasnije govorio o problemima koje smatra gorućima. (24sata.hr)

10.12.2019. Međunarodni dan prava životinja

10. prosinca već više od 20 godina obilježava se Međunarodni dan prava životinja, ciljano na Međunarodni dan ljudskih prava. Udruga Prijatelji životinja podsjeća da ovaj planet dijelimo s drugim životinjskim vrstama koje, jednako kao i ljudi, imaju pravo na život bez iskorištavanja i držanja u ropstvu. Smatraju da je važno uvidjeti povezanost raznih oblika diskriminacije i ukloniti ograde u vlastitoj svijesti. Životinje nisu naša svojina koju možemo koristiti za hranu, odjeću, zabavu ili eksperimentiranje. Pozivamo sve koji žele ponosno stati za prava najpotlačenijih i za bolji odnos čovjeka prema životinjama da ispune prijavnicu za sudjelovanje u dosad najvećem performansu za prava životinja koji će se održati u subotu 14. prosinca 2019. u 11 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića.

 

09.12.2019. Proizvodnja goveđeg mesa i mlijeka se urušava

Uzgoj životinja za proizvodnju goveđeg mesa te mlijeka je na putu da se uruši do 2030. godine. Tvrdnja je to izvještaja neovisnog RethinkX-a naslovljenog „Drugo pripitomljenje biljaka i životinja, remećenje krava i kolaps industrijskog uzgoja životinja za meso“. Pretpostavlja se da će nove tehnologije zamijeniti dosadašnji način kako se protein proizvodi, time eliminirajuću potrebu za tradicionalnom proizvodnjom. U izvještaju se napominje da smo na vrhu najveće i najbrže promjene u proizvodnji hrane od razdoblja prvog pripitomljenja životinja i biljaka prije 10 000 godina. U RethinkX-u smatraju da će se do 2030. godine broj krava u SAD-u smanjiti za 50 %, a industrija goveđeg mesa i mlijeka biti na rubu bankrota. Slične prognoze predviđaju i za industriju jaja, kože i drugog mesa. (vegnews.com)

06.12.2019. Ubijaju mačke i bacaju ih u more!

U zadnje tri godine otočani Krapnja su otrovali više od 70 mačaka. U jednom trenutku pootrovali su 30 mačaka odjednom te ih bacili među brodove, da plutaju. Problem s mačkama postoji na mnogim otocima zato što nisu zbrinute ni kastrirane, a kako se one na taj način nekontrolirano razmnožavaju nastane problem. Nakon zadnje otrovane mačke, mještani su skupili leš, poslali ga na analizu i pozvali policiju. Pomorska policija već nekoliko dana je u razgovoru s jako puno ljudi i s onima koji su osumnjičeni za to pa se mještani nadaju da će se naći glavni krivac. Policija  je preuzela tijelo i provodi dalje izvide oko utvrđivanja navoda dojave. (rtl.hr)

04.12.2019. Druženje povodom Međunarodnog dana volontera

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca, udruga Prijatelji životinja organizira druženje volontera, članova i svih zainteresiranih za rad Udruge. Uz toplo varivo, veganske kolače i razgovor o svim mogućnostima volontiranja, u petak 6. prosinca 2019. od 17 sati u prostoru udruge Prijatelji životinja u Jurišićevoj 25 u Zagrebu održat će se i besplatna projekcija nedavno objavljenog dokumentarnog filma „The Game Changers”. Na druženju u udruzi Prijatelji životinja svi zainteresirani moći će dobiti više informacija i o mogućnosti sudjelovanja na velikom performansu koji se planira povodom nadolazećeg Dana prava životinja.

02.12.2019. Suzana i Bruno konačno slobodni!

Medvjedica Suzana, godinama zatočena kod obitelji Bizik u Markovcu Našičkom, konačno je sretna u svojem zauvijek domu – DANCING BEARS PARK Belitsa u Bugarskoj. Nju i medvjeda Brunu, koji je 30 godina patio kod obitelji Rimac u Cerni, ljetos su predstavnici međunarodne organizacije FOUR PAWS najprije prebacili u utočište za medvjede u Kuterevu. Udruga Prijatelji životinja, koja je u stalnom kontaktu s organizacijom FOUR PAWS, navodi da su Suzana i Bruno doživjeli nezamislivo zanemarivanje i zlostavljanje provodeći duge dane u zatočeništvu. Ističu da još tri medvjeda, Bruno i Mrki kod Željka Oreškovića te Ben kod obitelji Milec u Ruščici, čekaju provedbu Zakona o zaštiti životinja koji još od 1. siječnja 2019. zabranjuje držanje medvjeda u privatnim zatočeništvima. Podsjećaju da nam ne trebaju zgražanja turista koji zatiču zatočene medvjede pred gostionicama.

Broj pronađenih vijesti: 8.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2019 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting