Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 14.

30.11.2004. Destiny's Child besramno promoviraju krzno!

Članice američke grupe Destiny's Child na nedavnom nastupu uživo na MTV-u nosile su kreacije Roberta Cavallija - Beyoncé Knowles pojavila se u kratkom kaputiću s uzorkom leoparda, prsluku od krzna i hlačama od antilop kože, Kelly Rowland u jakni od janjećeg krzna, a Michelle Williams u jakni od antilopa s rukavima od nerca. Njihovo besramno promoviranje krzna osudile su udruge za zaštitu i prava životinja, ali i javnost koja smatra da je mrtvog krzna i kože na pjevačicama ipak previše.

28.11.2004. Nošenje krzna ugrožava tigrove!

Svjetska populacija tigrova smanjila se za 95 posto od početka 20. stoljeća pa ih danas ima samo 5.000, a njihov se broj i dalje smanjuje zbog unosne trgovine njihovim krznom, upozorili su dužnosnici Svjetskog foruma za zaštitu tigrova. "Trgovina tigrovim krznom koja cvate zahvaljujući ženskim fantazijama i taštini, čini se da je postala najveća prijetnja tigrovima u većini zemalja u kojima te životinje žive u divljini", rekao je glavni tajnik Svjetskog foruma za zaštitu tigrova S.C. Dey.

26.11.2004. Performansom protiv testiranja na životinjama!

Performans "O pravdi ili crno-bijeli svijet/lista" Roberta Francisztyja bit će izveden na KUM-u (Kazalište u Močvari, Tvornica Jedinstvo, Zagreb) 27. 11. 2004. između 20 i 20.30h u sklopu predstavljanja hrvatskoga prijevoda knjige "Performans: od futurizma do danas" RoseLee Goldberg. U sklopu navedenoga performansa udruga Prijatelji životinja postavit će svoj informativni štand.

25.11.2004. Prema zabrani kolinja!

Aktivisti udruge Prijatelji životinja će u subotu, 27. studenoga 2004. u 12 sati ispred hotela Dubrovnik u Gajevoj ulici, postaviti dvometarski pano na kojem će se moći vidjeti visokorezolucijska foto galerija prizora s kolinja. Također, na informativnom štandu će se prikazivati video zapis kolinja te će se dijeliti info materijali. Prijatelji životinja smatraju da u Hrvatskoj kolinje treba zabraniti, pozivajući se pritom na Europsku Uniju koja je tu okrutnu, primitivnu i nehigijensku praksu već odavno zabranila.

23.11.2004. Gisele Bündchen ispričala se zbog promoviranja krzna!

Organizacija PETA javno je osudila supermodel Gisele Bündchen zbog promoviranja krzna na modnim revijama. Gisele je izjavila kako je to bila pogrešna odluka, da razumije razloge aktivista za prava životinja i da ni privatno nikada ne nosi životinjsko krzno. Time se poznata manekenka svrstala među brojne javne osobe koje odbijaju sudjelovati u nošenju i promoviranju životinjskoga krzna.

21.11.2004. U Engleskoj od 2005. zabranjen lov na lisice sa psima!

Donji dom britanskog Parlamenta zabranio je lov na lisice sa psima, staru tradiciju u Engleskoj i u Walesu, budući da zastupnici na temelju tzv. Parliament Acta mogu nametnuti svoja stajališta Gornjem domu koji se već sedam godina protivi tom zakonu. Iako će i dalje biti legalno ubijati lisice, zakon, koji će se primjenjivati već od veljače 2005., zabranjuje sav lov sa psima, uključujući proganjanje zečeva i jelena. (Associated Press)

18.11.2004. Cirkusi da, životinjske točke ne!

Prijatelji životinja prosvjeduju protiv cirkusa Gärtner i u Samoboru. Prosvjed će se odvijati ispred samog cirkusa kraj motokros staze kod stadiona u Samoboru u petak, 19. studenog 2004. s početkom u 16:30 sati. Aktivisti će transparentima, uzvikivanjem parola i dijeljenjem letaka pozvati građane da bojkotiraju predstave iza kojih se krije velika okrutnost. Prosvjed će se ponoviti i u subotu 20. studenog 2004. u isto vrijeme.

16.11.2004. Botox testiraju na životinjama!

Milijuni ljudi, osobito u SAD-u i Europi, primaju injekcije Botoxa kako bi kratkoročno izgladili bore na licu i izgledali mlađe. Proizvođač Allergan skriva činjenicu da se Botox testira zloglasnim LD 50 testom, u kojem se doza otrova postupno povećava sve dok 50 posto životinja ne umre, kako bi se ustanovila smrtonosna doza. Zbog okrutnosti, taj je način testiranja zabranjen u Švedskoj i Velikoj Britaniji.

15.11.2004. Okrutnost kao odjevni predmet!

Prijatelji životinja će u utorak, 16. studenoga 2004. u 19 sati u klubu Mama, Preradovićeva 18, održati predavanje s projekcijom o etičkim i ekološkim posljedicama odijevanja životinjskih materijala. Govorit će se o proizvodnji i promoviranju takvih odjevnih predmeta u Hrvatskoj, o tome kako žive budući modni ukrasi te kako se u 21. stoljeću možemo odijevati bez sudjelovanja u industriji okrutnosti.

11.11.2004. Protiv stalne prakse Vlatke Pokos da promovira krzno!

Prijatelji životinja će u subotu, 13. studenoga 2004. u 12 sati na Preradovićevom trgu održati prosvjed kojim će osuditi uporno promoviranje krzna u javnosti od strane Vlatke Pokos. Nošenjem krzna nedužnih životinja, pa i onih koje su ugrožene, ona opravdava i podržava mučenje i ubijanje životinja zbog ispraznih modnih hirova, što nije niti etički niti ekološki prihvatljivo.

09.11.2004. Prosvjed protiv cirkusa Gärtner u Velikoj Gorici!

Nakon prosvjeda u Križevcima, Dugom Selu i Sisku, Prijatelji životinja prosvjeduju protiv cirkusa Gärtner i u Velikoj Gorici.Prosvjed će se održati ispred cirkusa kod stadiona Radnik u Velikoj Gorici u četvrtak, 11. studenog 2004. s početkom u 16:30 sati, kada će aktivisti transparentima, uzvikivanjem parola i dijeljenjem letaka pozvati građane da bojkotiraju predstave cirkusa koji sa sobom vodi 40 životinjskih vrsta.

06.11.2004. Zaraza trihinelom u Slavoniji i Istri!

Prema podacima Županijskog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, sumnja se kako je na širem brodskom području pet osoba zaraženo trihinelom. Svi su naveli kako su konzumirali kobasice mesnice i klaonice 'Marvik' iz Garčina nedaleko od Slavonskoga Broda. Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije također je izvijestila kako se sumnja da su tri osobe iz Pule, koje su jele polutrajne i trajne kobasice proizvođača 'Marvik', zaražene trihinelom.

04.11.2004. Iams i dalje vrši testiranja na psima!

Nakon prošlogodišnje kampanje protiv Iamsa i Eukanube kada se četvero aktivista zatvorilo u kaveze, Prijatelji životinja i ove se godine priključuju PETA-inom prosvjedu. Prosvjed protiv Iamsa, koji je u vlasništvu Proctera & Gamblea, održat će se u subotu, 06. studenoga 2004. u 12:00 sati. Aktivisti Prijatelja životinja će sa psima na glavnom zagrebačkom trgu i u Gajevoj ulici dijeliti letke, pozivajući građane na bojkot Iamsa zbog testiranja na životinjama.

02.11.2004. Ubijanje tuljana kao turistička ponuda!

Norveški parlament odobrio je plan ministra ribarstva Sveina Ludvigsena da omogući turistima rekreacijski lov na tuljane. Bebe tuljani stari do dva tjedna, koje se još ne mogu hraniti niti plivati samostalno, lovci zatuku do smrti zbog bijele boje krzna, koje se nakon dva tjedna mijenja u srebrnosivu i time prestaje biti zanimljivo za industriju krzna. (BBC News)

Broj pronađenih vijesti: 14.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2004 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting