Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 12.

29.04.2004. Osnivač McDonald'sa u Japanu umro od infarkta!

Samo dva dana nakon što je izvršni direktor McDonald'sa umro od srčanog udara, japanski milijunaš Den Fujita, čovjek koji je uspostavio lanac restorana brze hrane McDonald's u Japanu, također je umro od srčanog udara. McDonald'sove podružnice u Japanu postoje od 1971., a u posljednje vrijeme imaju problema s poslovanjem zbog bolesti kravljeg ludila. (CNN)

27.04.2004. Kenija zagovara daljnju zabranu slonovače!

Kenija nagovara afričke države da ostanu uz petnaestogodišnju svjetsku zabranu trgovine slonovače, za koju kaže da je spasila populaciju slonova od daljnjeg smanjivanja. Trgovina slonovačom je zabranjena širom svijeta u 1989. godini nakon što je populacija slonova prepolovljena u samo jednom desetljeću. (WAN)

26.04.2004. Medvjedi bi mogli biti iduće žrtve ubijanja na Aljasci!

Čini se da ubijanje vukova na Aljasci nije dovoljno lovcima na trofeje i njihovim istomišljenicima u vladi. Odbor za igre Aljaske, koji je ranije odobrio ubijanje vukova, što je već dovelo do 91 smrti, sastao se da sasluša prijedloge, među kojima i ubijanje grizlija i crnih medvjeda, kao i prodaju njihovih dijelova i ubijanje medvjedića koji su još uvijek sa svojim majkama. (WAN)

24.04.2004. Okrutne trke svinja!

U Sydneyu vrsta zabave su svinjske trke. Poput trkaćih pasa, svinje startaju iz kaveza i zatim što brže prelaze trkačku stazu od 35 metara. "Većina svinja će trčati, ali sve ovisi o tome koliko ste izdresirali životinju i možete li ju kontrolirati", izjavio je Tom Vandeleur, koji obilazi Australiju nudeći "svinjsku zabavu". (Hina)

21.04.2004. Za čisti okoliš i prazne laboratorije!

Povodom Svjetskog dana planeta Zemlje udruga Prijatelji životinja organizira predavanje uz raspravu o ekološkom aspektu vegetarijanstva koje će se održati 22. 04 u klubu Mama, u Preradovićevoj 18, u 19 sati. Aktivisti Udruge pozivaju zainteresirane da posjete i info štand koji će biti postavljen na Trgu b. J. Jelačića od 10 do 19 sati 22., 23., kao i 24. 04 na Svjetski dan zaštite laboratorijskih životinja kada će aktivisti staviti naglasak na vivisekciju.

20.04.2004. Izumiranje ptica zbog antibiotika!

Tri južnoazijske vrste lešinara uskoro bi mogle posve nestati zbog štetnog utjecaja snažnoga lijeka koji se koristi za liječenje stoke, upozorili su ornitolozi. "Tijekom proteklih osam godina broj jedinki tih triju vrsta smanjio se za 59 posto", upozorili su ornitolozi na svjetskoj konferenciji o pticama održanoj u Durbanu. Stručnjaci kažu da je glavni uzrok izumiranja tih ptica protuupalni lijek diclofenac s kojim se životinje tretiraju. (Hina)

18.04.2004. Okrutna zabava!

Stanovnici australskog glavnog grada odnedavno mogu gledati svinje koje lete. Let ugojenih domaćih životinja, doduše, kratko traje, ali publika je jako zadovoljna. Predstava se sastoji u tome da prasad sa daske za skakanje odrazi sa četiri metra visine i "prizemlji" u bazen. (Hina)

16.04.2004. Oslobođene stotine kuna s farme u Španjolskoj!

Policija traga za stotinama kuna koje su pobjegle s farme u Španjolskoj, a bijeg su im omogućili pripadnici skupine za zaštitu životinja. Osumnjičeni su pripadnici Fronte za oslobođenje životinja (ALF). Na zidovima farme otkriveni su grafiti "Za život na slobodi", koje je potpisala skupina Animal Liberation Front. Ta je skupina već otprije poznata po radikalnim pothvatima inspiriranima učenjem australskog filozofa Petera Singera, autora knjige Oslobođenje životinja, svojevrsne Biblije pobornika za zaštitu životinja. (Hina)

15.04.2004. Dvostruka korist od soje za muškarce!

Američki znanstvenici s Colorado State University tvrde da konzumacija soje smanjuje rizik obolijevanja od raka prostate i sprječava ispadanje kose. Po njihovom mišljenju, to bi moglo objasniti zbog čega muškarci u Japanu rijetko obolijevaju od raka prostate. Soja je u Japanu vrlo čest dio prehrane. (BBC)

12.04.2004. Mliječni proizvodi štetniji od cigareta!

Profesorica Jane Plant tvrdi da bi ljudi u prehrani trebali izbjegavati mlijeko i sir - jer su štetniji od cigareta. Plantova tvrdi da postoje snažni dokazi da mliječni proizvodi "pomažu" raku dojke kod žena i raku prostate kod muškaraca. "Moj savjet je da ne unosite nikakva mliječne proizvode u tijelo. U potpunosti ih izbacite iz prehrane." - izjavila je. Njena knjiga o raku dojke "Vaš život je u vašim rukama" objavljena je prošle godine te je postala bestseler. (vidi.hr)

08.04.2004. Barcelona uskoro bez borbi bikova!

Gradska skupština Barcelone je glasala za zabranu borbe bikova te je tako postala prvi veliki grad u Španjolskoj u kojem će borbe bikova postati ilegalne. Ljubitelji ovog 'sporta' su najavili ulične proteste ako odluka o zabrani bude usvojena. Za neke Španjolce borba bikova je još uvijek nacionalni sport, ali većina građana smatra da je riječ o brutalnosti, koja nema ništa zajedničko sa modernim standardima. (BBC)

06.04.2004. Promocija Vegetarijanskog priručnika!

Na Svjetski dan zdravlja, 7. travnja u 12 i 30, udruga Prijatelji životinja organizira promociju Vegetarijanskog priručnika za početnike www.vegekit.com u Internet centru SubLink, Teslina 12. Predstavit će se sadržaj web stranice, a sociologinja, profesorica Sanja Bosančić govorit će o sve raširenijem vegetarijanskom stilu života i njegovom utjecaju na društvo. U sklopu promocije biti će i degustacija delikatesnih veganskih kobasica, tofua i seitana, kao i zobenog, sojinog i rižinog mlijeka.

Broj pronađenih vijesti: 12.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2004 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting