Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 30.

29.02.2012. IFEEL snimio hip-hop pjesmu o pravima životinja!

Hrvatski hip-hop glazbenik IFEEL stvara glazbu kako bi progovorio u ime životinja, koje ne mogu govoriti za sebe. Cilj mu je izraziti unutarnji život životinja - njihov strah, radost, tugu, razočaranje i zahvalnost, kako bi pridonio razotkrivanju i zaustavljanju njihove patnje. Nadolazeći album najavljuje spotom 'Why I Do It', koji je sniman unutar hladnog, mračnog nuklearnog skloništa koje simbolizira 'najsigurnije' mjesto i mjesto kojega se ljudi ujedno najviše plaše. Pjesma govori kako se na istim takvim mjestima životinje uzgajaju, seciraju, tuku, krvare, ubijaju i zlostavljaju na brojne druge načine. Ovaj video pokazuje da hip-hop može ostati dosljedan sebi i ujedno biti katalizator za pozitivne promjene. (MusicIFEEL.com)

28.02.2012. Ubila lisicu kako bi ispitala etičnost nošenja krzna!

Njujorška modna novinarka Jenni Avins prošetala je pistom New York Fashion Weeka u krznenom prsluku od lisice koju je sama ubila, ne izazvavši nikakve pozitivne dojmove publike. Avins je za potrebe svojeg pokusa ili samo da bi skrenula pozornost na sebe, uhvatila lisicu, oderala krzno s nje i napravila prsluk, radi želje da 'propita je li nošenje životinjskoga krzna neetično i ako ubijete životinju sami'. Prema vlastitom opisu, ulovila je lisicu pomoću klopke i pritom je mogla osjetiti 'kad je kuka probila kosti i meso životinje i izašla na drugoj strani'. Za vrijeme skidanja kože i krzna počela je plakati i rekla da joj je bilo odvratno, ali je napravila prsluk uz pomoć stručnjaka. U njenoj priči nema katarze koju je očekivala jer se ipak radi o ubojstvu. (radiosarajevo.ba)

27.02.2012. Osijek produžio milijunski ugovor s ubojicama pasa!

Grad Osijek produžio je sudski kažnjavanoj veterinarskoj stanici Vetam ugovor o skloništu za životinje, po kojem će im za lošu uslugu ponovno isplatiti gotovo dva milijuna kuna. Vetam hvata pse lutalice s osječkog područja i treba ih smještati u sklonište na najmanje 60 dana, a za to vrijeme tražiti udomitelje, no pse odvozi u sklonište u Beli Manastir, gdje su prošle godine otkriveni užasni uvjeti držanja pasa u prljavim, zagušljivim prostorijama. Otkriveno je i nelegalno ubijanje zdravih pasa, zbog čega je Vetam kažnjen s 10 tisuća kuna. Grad Osijek potpuno je zanemario rad Azila za napuštene životinje u Nemetinu udruge Pobjede, registriranog pri Ministarstvu poljoprivrede, za koji izdvaja samo sramotnih 100 tisuća kuna, iako volonteri Udruge provode politiku zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih pasa i ne ubijaju ih, za razliku od Vetama. (tportal.hr)

26.02.2012. Znanstvenici traže za dupine status ne-ljudskih osoba!

Dupini se smatraju najinteligentnijim živim bićima nakon ljudi, komuniciraju vrlo slično ljudima, a građa njihova mozga upućuje na visoku inteligenciju. Imaju razvijenu osobnost, visoku svijest o sebi, mogu učiti i razmišljati i o budućnosti. Stoga bi trebali imati posebna prava, odnosno status osoba koje nisu ljudi, zaključili su znanstvenici u Vancouveru, objasnivši da je dupine moralno neprihvatljivo držati u zabavnim parkovima i ubijati ih zbog mesa ili slučajno tijekom ribolova. (24sata)

25.02.2012. New York bi mogao zabraniti prodaju peraja morskih pasa!

Zakonodavci države New York najavili su zakon kojim bi od 2013. zabranili prodaju i trgovinu perajama morskih pasa. Kalifornija, Havaji, Oregon i Washington donijeli su prošle godine slične zabrane, dok se u Floridi, Illinoisu, Marylandu i Virginii zabrane tek trebaju usvojiti. Znanstvenici procjenjuju da se godišnje ubije do 73 milijuna morskih pasa, kako bi se udovoljilo apetitu za juhom od njihovih peraja, što dovodi neke vrste na rub istrebljenja. Kako su peraje cjenjenije od ostatka morskoga psa, ribari ih često odrežu i gurnu morske pse natrag u moru gdje umiru, iako su mnoge vlade zabranile tu praksu. Znanstvenik dr. Michael Hirschfield smatra da bi zabrana prodaje peraja morskih pasa u New Yorku mogla dovesti do konačne zabrane trgovine perajama u Americi. (nytimes.com)

24.02.2012. Ian Somerhalder misli da je krzno koma!

Američki glumac Ian Somerhalder, poznat po ulogama u TV serijama 'Izgubljeni' i 'Dnevnik vampira', te aktivist za životinje, prošli vikend izrazio je na svojemu profilu na Twitteru podršku kampanji protiv krzna. Napisao je da je krzno zaista koma i pozvao na potpisivanje peticije protiv krzna. Somerhalder je osnovao fondaciju, kako bi osnažio i educirao ljude te surađivao na projektima koji utječu na planet i njegova stvorenja na pozitivan način. Zbog dobrih djela za životinje, Somerhalderu će 24. ožujka biti dodijeljena prestižna nagrada za pomaganje životinjama. (ecorazzi.com)

23.02.2012. Poznati na promociji projekta 'Trgovine bez krzna'!

Prijatelji životinja, kao članovi koalicije Fur Free Alliance (FFA), pokrenuli su projekt 'Trgovine bez krzna', kojim će trgovine obuhvaćene projektom moći istaknuti naljepnicu ’Trgovina bez krzna’, a takva informacija pomoći će potrošačima da svojom kupnjom podržavaju one koji ne prodaju životinjsko krzno. Promocija projekta kojemu se, pojavljivanjem na plakatima, pridružila uspješna manekenka i vegetarijanka od rođenja Petra Friganović, održat će se na konfrenciji za medije u četvrtak, 23.2.2012. u 19 sati u zagrebačkom kinu Europa (Varšavska 3). Osim Petre, potporu projektu dat će i Tihana Harapin Zalepugin, Sanja Duggan, Fani Stipković, Viktor Drago, Ivana Kovač, Anamarija Asanović, Đurđica Vorkapić, Kristina Vilk, Robert Bošković, Nadija Božić, Monika Hirzin, Aleksandra Dojčinović i drugi.

22.02.2012. Uskoro hamburger s mesom iz matičnih stanica!

Prvi hamburger od goveđeg mesa iz matičnih stanica razvija se u jednome nizozemskom laboratoriju i mogao bi postati stvarnost ujesen 2012., a dugoročno unijeti prekretnicu u stočarstvu i dati golem doprinos očuvanju okoliša. Cijena proizvodnje je 250.000 eura i financira se novcem anonimnog donatora koji želi 'smanjenje broja stoke za klanje na stočnim farmama, kao i smanjenje emisija s učinkom staklenika, u čemu stočarstvo ima velik udio'. Dr. Mark Post, liječnik i voditelj odjela za fiziologiju na Sveučilištu u Maastrichtu, najavio je da će proizvodnja mesa iz matičnih stanica naveliko postati stvarnost za deset do dvadeset godina. Patrick Brown, profesor biokemije na Sveučilištu Stanford u Kaliforniji, istaknuo je da je stočarstvo u današnjem obliku najveća katastrofa za okoliš te je odlučan da svoj znanstveni rad posveti 'razvoju alternativnih tehnologija za proizvodnju hrane koja bi zamijenila meso i mliječne proizvode'. (vjesnik.hr)

21.02.2012. Hrvatska prvi put dio svjetske akcije čišćenja planeta!

'Zelena čistka - Jedan dan za čisti okoliš' naziv je najveće ekološke akcije u Hrvatskoj, koju organizira opatijska ekološka udruga Žmergo. Hrvatska verzija svjetske akcije pod nazivom 'Let's do it - World cleanup 2012.!' započela je 7. veljače, a završni dan akcije je 21. travnja, kada će se odvijati akcija čišćenja divljih odlagališta otpada na lokacijama koje su pametnim telefonima, uređajima za navigaciju ili fotoaparatima detektirali građani te ih prijavili na internetskoj stranici Zelene čistke. Akcija će istovremeno trajati i u Latviji, Španjolskoj, Austriji i Kaliforniji, a tijekom godine slične akcije provodit će se u čak 82 zemlje. Cilj akcije je osvijestiti građane kako trebaju omogućiti sebi i svojim potomcima pravo na čist okoliš. (24sata.hr)

20.02.2012. Pijanistica Martina Filjak poziva na očuvanje risova!

Ugledna i nagrađivana pijanistica Martina Filjak održat će 20.2. u 19:30h, u Gradskome kazalištu Zorin dom u Karlovcu, multimedijalno događanje 'Zemlja risova', kojim će uz pomoć svojih gostiju prikupljati sredstva za osnivanje svoje Zaklade, čija će svrha biti očuvanje risova u Hrvatskoj. Gosti večeri bit će glumac Vilim Matula i istraživač risova Vedran Slijepčević, koji će poslati poruku javnosti kako pomoći risovima, koji su jedne od najugroženijih velikih zvijeri Hrvatske. Martina već više od godinu dana, temeljem sporazuma s Ministarstvom kulture, djeluje kao ambasadorica risa. Posjetitelji događaja moći će i pokazati svoje znanje o risu te zaslužiti atraktivan izlet na Risnjak s Martinom i Vedranom. (lifestyle.hr)

19.02.2012. Okrugli stol o različitim stilovima prehrane!

Udruga za prevenciju prekomjerne težine, Gradski ured za zdravstvo i branitelje grada Zagreba i Gradski ured za obrazovanje i šport organiziraju okrugli stol 'Prednosti i nedostaci različitih stilova prehrane', koji će se održati 20.2. u 13 sati u dvorani Tribine grada Zagreba (Kaptol 27). Gosti tribine bit će Sonja Njunjić, predsjednica Udruge za prevenciju prekomjerne težine, dr. Marina Miklić-Bublić, liječnica opće prakse, dr. Diana Mihok, liječnica Zavoda za javno zdravstvo, mr. sc. Irena Švenda, dipl.ing. Bioprehrambenog fakulteta, dr. sc. Mirjana Percl, pedijatrica, Ivana Petrušić, ajurvedska savjetnica, Jadranka Pejić, stručnjakinja za prirodnu prehranu i Luka Oman, zagovaratelj veganske prehrane i predsjednik udruge Prijatelji životinja. Diskutirat će se o educiranju javnosti o različitim načinima prehrane te o pravilnoj prehrani djece do sedam godina. (uppt.hr)

18.02.2012. Riskirao život na zaleđenoj rijeci da spasi ptice!

Hrvoje Mužević iz Slavonskog Broda puzao je prije nekoliko dana po zaleđenoj površini rijeke Save, po dvije iznemogle i ledom zarobljene crne liske. Iako se sa svakim daljnjim centimetrom rizik od propadanja kroz led u hladnu rijeku povećavao, Hrvoje je bio odlučan u svojoj namjeri da spasi dvije već gotovo smrznute ptice. Otpuzao je 20-ak metara od obale riskirajući da i sam završi u mrzloj Savi, pod ledenom korom. U stopu ga je pratio i njegov pas. S dvije promrzle ptice u rukama Hrvoje se sretno vratio na čvrsto tlo. Ptice je odmah odnio veterinaru gdje su primile infuziju, a potom ih zbrinuo, no liska koju je led potpuno okovao umrla je, dok se druga, kojoj je led zarobio samo krilo, polako oporavlja. (tportal.hr)

17.02.2012. Francuski buldog usvojio praščiće divlje svinje!

Šest praščića pronašlo je novu prijateljicu u majčinski nastrojenom francuskom buldogu Baby u utočištu za životinje Lehnitz pokraj Berlina. Baby je otrčala ravno prema praščićima divlje svinje starima tek tri dana, koji su se tresli od hladnoće, kad su ih donijeli u utočište prije nekoliko dana. Radnik u utočištu izjavio je kako je Baby odmah počela praščiće gurati njuškicom pokušavajući ih ugrijati, iako su praščići veliki otprilike kao ona i trenutno ih hrane iz bočice. Majku praščića vjerojatno je ubio lovac, a mališani su pronađeni napušteni u šumi. (yahoo.com)

16.02.2012. Australska mesna industrija u krizi, zatvaraju se klaonice!

Australski senator John Williams izjavio je kako je mesna industrija u Australiji u krizi. Williams je tijekom sastanka s vodećim industrijalcima u Canberri prošli tjedan rekao kako je industrija za preradu mesa dosegla kritičnu točku, s mogućnošću gubitka više od 150.000 radnih mjesta, u usporedbi s oko 50.000 u automobilskoj industriji, koja je također u krizi. Analize pokazuju da je između 1980. i 1996. godine zatvoreno više od trećine klaonica u zemlji, a svake godine u Sydneyu se zatvori u prosjeku 100 klaonica. (meatpoultry.com)

15.02.2012. Pomozite životinjama u utočištu Ianua!

Utočište Ianua kod Vrbovca, trajni dom za mnoge životinje spašene od iskorištavanja za hranu, hitno treba pomoć kako bi dalje moglo pomagati životinjama. Uvijek su im potrebni voće, povrće, stari kruh i peciva (ne pljesnivo), hrana za kuniće, pse i mačke, zob, ječam, kukuruz, sijeno te donacije za veterinarske troškove i lijekove. Trenutno je četverogodišnja krava Modesti teško bolesna i potreban je novac za njezino liječenje i terapije. Građani mogu pomoći životinjama uplatom donacije na žiro račun Utočišta 2360000-1102075266 i devizni račun: Zagrebačka banka, IBAN HR6023600001102075266, SWIFT: ZABAHR2X.

14.02.2012. Stella McCartney poziva na nenošenje životinjske kože!

Dizajnerica Stella McCartney, osim po modernom dizajnu, poznata je i po tome što u svojim kreacijama ne koristi kožu i krzno jer voli raditi s materijalima 'koji ne krvare'. U novom videu organizacije PETA, McCartney poziva na nenošenje životinjske kože. Navodi kako mnogi odbacuju krzno zbog jezovite patnje i smrti životinja, ali ne razmišljaju o okrutnosti prema životinjama te uništavanju okoliša i ljudskoga zdravlja povezanih s proizvodnjom kože. Koža je ekonomski najisplativiji nusproizvod mesne industrije, a kupnjom kože izravno se podržava brutalnost farmskog uzgoja i klaonica. McCartney apelira da kupci nenošenjem kože pošalju poruku dizajnerima, trgovcima i ostalima koji profitiraju na patnji životinja da je koži mjesto na životinjama, a ne u našim ormarima. (peta.org)

13.02.2012. Beskućnik odbija topli smještaj ako ne prime njegova psa!

Beskućnik Ramiz Dedić živi u Sarajevu pod vedrim nebom i ne odvaja se od petomjesečnog psa o kojemu brine od rođenja. Svu imovinu nosi u torbi, gdje čuva i hranu za psa, koju sortira i oblaže aluminijskom folijom da se ne smrzne. Kako su ga Sarajlije viđali kako sjedi u džemperu po najvećoj zimi, a psa pokriva jaknom, darovali su mu još jednu jaknu. Iako su mu ponudili smještaj za beskućnike, kako bi se ugrijao, Ramiz je insistirao da ga puste van jer je njegovom psu bilo hladno na ulici i cvileći ga je tražio. 'Rekao sam-dajte mi moje stvari i odlazim. Ja imam samo njega, a on ima jedino mene. Ni on, ni ja nemamo više nikoga. Nikada ga neću ostaviti, isto kao što i on ne ostavlja mene. Mnogi to ne mogu da shvate. Neki mi kažu da bi mi možda i obezbijedili privremeni smještaj, ali ako ostavim svog psa na ulici. Ja to neću nikada uraditi', kategoričan je Ramiz. (bh-news.com)

12.02.2012. Udomite slijepu Lunu i njezinu sestru Zaru!

Mješanke zlatnog retrivera, sestre Lunu i Zaru, volonteri udruge Pobjede pronašli su smrznute uz cestu, gdje su ih ostavili udomitelji koji su se selili. Prije toga bile su dva mjeseca u azilu nakon što su ih našli u polju. Luna je slijepa, ali je Zara doslovno vodi uza se tijekom svake šetnje i pazi na nju. Iz udruge se nadaju kako će im vrlo brzo pronaći novu obitelj, a preporučuju ih onima koji imaju djecu jer su psi prepuni ljubavi. Ističu kako ih ne bi razdvajali jer bi to za Lunu značilo smrt, s obzirom da je potpuno ovisna o Zari. Zainteresirani za udomljavanje mogu se javiti u udrugu Pobjede (Divaltova 187 u Osijeku) ili na broj mobitela 095/872-3087. (24sata.hr)

11.02.2012. Ted Danson iz 'Kafića Uzdravlje' postao vegan!

Glumac Ted Danson, najpoznatiji po ulozi Sama Malonea u popularnoj i nagrađivanoj televizijskoj seriji 'Kafić Uzdravlje', objavio je prošli tjedan u emisiji 'Ellen DeGeneres show' svoj prelazak na zdravu vegansku prehranu. Pridruživši se rastućem broju poznatih osoba koje postaju vegani kako bi zaštitile životinje, planet i zdravlje, Danson je izjavio: 'Primijetio sam da mi je veganska prehrana zadnjih pet-šest mjeseci dala puno energije, osjećam se dobro i izgledam fantastično.' Glumac se dugi niz godina bavi aktivizmom za zaštitu okoliša, narator je u dokumentarcu o okrutnosti ribarske industrije 'The End of the Line', a nedavno je objavio svoju prvu knjigu o potrebi spašavanja ugroženih oceana. (mfablog.org)

10.02.2012. Načelnik Tkona podržava zaštitu životinja!

Nakon što je u medijima objavljena vijest o pokušaju aktivista Animal Liberation Fronta da oslobode ribe u uzgoju otvorivši kaveze u uzgajalištu tvrtke Kali Tuna, načelnik općine Tkon, Danijel Katičin, reagirao je ostavivši ispod teksta poveznicu na internetsku stranicu Općine, gdje se može pročitati o ulozi mještana Tkona u projektu biološke raznolikosti Mediterana. Katičin je izjavio kako nije pobornik pravljenja štete, ali bi želio ukazati na problem očuvanja svih živih bića na zemlji. Naveo je kako je svjestan činjenice da se životinje svakodnevno koristi za razne eksperimente i u zemljama članicama EU, da ih se bespotrebno muči i slično, ali je napomenuo kako se upravo iz aktivnosti raznih udruga za životinje vidi da se radi nešto konkretno s ciljem poboljšanja i mijenjanja onoga što bi svim civiliziranim društvima trebalo biti neprihvatljivo. (zadarskilist.hr)

10.02.2012. U Zaboku održana akcija za pomoć napuštenim životinjama!

Bojana Birač iz Zaboka, Iva Sinković iz Facebook grupe 'Peseki i mace – Zagorje' i aktivisti udruge Prijatelji životinja prekjučer su u Zaboku prikupljali pomoć za životinje. Cilj akcije bio je prikupljanje hrane, igračaka, deka i novca za udomitelje napuštenih životinja, ukazivanje na važnost udomljavanja napuštenih životinja, na apsurdnost nehumanog ponašanja prema životinjama te na nepostojanje azila u Krapinsko-zagorskoj županiji. Građani su na štandu mogli uzeti promotivne materijale Prijatelja životinja te potpisati peticije za hitnu reformu veterinarske inspekcije, za zabranu držanja pasa na lancu i za uvođenje vegetarijanskih obroka u javne institucije. U akciji je skupljeno tristotinjak kuna te je prikupljeno šezdesetak kilograma hrane za pse i mačke. (zpress.hr)

09.02.2012. Izložba koja poziva na udomljavanje napuštenih pasa!

Humanitarna izložba 'Pogled s druge strane' fotografkinje Gordane Popović, održat će se 11. i 12.2. u zagrebačkom Westgate Shopping Cityju, a cilj izložbe je potaknuti građane na udomljavanje napuštenih pasa. Gordana Popović radi u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu na promociji udomljavanja životinja, a kroz fotografije želi približiti javnosti stvarnost života 170 pasa u azilu, koji čekaju novi dom. S jedne strane panoa posjetitelji će moći vidjeti prekrasne životinje koje provode svoje dane u kavezu, a s druge strane panoa su prizori koji govore o nekadašnjim stanarima azila, a sada sretno udomljenim psima i njihovim obiteljima.

08.02.2012. Salata, kukuruz i kupus za jarunske labudove i patke!

Temeljem upita građana o sudbini divljih ptica na zagrebačkom Jarunu na niskim temperaturama, udruga Prijatelji životinja dobila je informacije od djelatnika Rekreacijsko športskog centra Jarun da će njihova tehnička služba učiniti sve da razbije led na jezeru, kako bi pomogli životinjama. Budući da su labudovi i patke na Jarunu divlje ptice koje sele s jednog područja na drugo, od Uprave za zaštitu prirode dobili su naputak da ne hrane organizirano životinje, kako bi se što manje uplitali u ekosustav i životne navike tih divljih ptica lutalica. Prijatelji životinja pozivaju građane, koji su u mogućnosti, da pticama pomognu nošenjem hrane i to isključivo salate, kukuruza i kupusa, a nikako ne kruha koji je za njih štetan.

07.02.2012. Držanje psa na lancu je fizičko i psihičko zlostavljanje!

Udruga Prijatelji životinja reagirala je povodom tragičnog događaja kod Josipdola, kada je pas na lancu izgrizao petogodišnjega dječaka koji ga je udarao štapom, a potom je dječakov otac ubio psa sjekirom. Traži sankcioniranje dječakova oca zbog zanemarivanja, zlostavljanja i ubojstva psa te kršenja Zakona o zaštiti životinja i Kaznenog zakona, kao i zbog ostavljanja djeteta bez nadzora. Udruga je pokrenula i peticiju za zabranu držanja pasa na lancima. Psi na lancu provode život u nenormalnim uvjetima, frustrirani nemogućnošću kretanja, zbog čega s vremenom mogu postati opasni, a odgovornost za moguće tragedije je isključivo ljudska. Držanje pasa na lancu u suprotnosti je sa Zakonom o zaštiti životinja, kojim je zabranjeno zanemarivanje životinja i ograničavanje njihova kretanja. 

06.02.2012. Švicarska prihvatila ne-životinjsku metodu testiranja botoksa!

Švicarska je postala prva europska zemlja koja je odobrila novi ne-životinjski test za proizvode koji sadrže toksin botulin, Botox i Vistabel proizvođača Allergan, nakon što su taj test nedavno odobrile SAD i Kanada. Tradicionalno testiranje za puštanje serija svih proizvoda od botulina provodi se na miševima tzv. LD50 testovima, kojima se utvrđuje doza potrebna da 50% miševa umre te uključuje iznimno jaku patnju životinja. Miševima se u trbušnu šupljinu ubrizgava toksin i promatra se tri dana jesu li umrli ili pokazuju znakove da će ubrzo umrijeti. Organizacije BUAV i ECEAE pozivaju europske zdravstvene vlasti da što hitnije prihvate novi test za Botox i Vistabel koji se prodaju u zemljama EU te traže od drugih proizvođača, kao što su Ipsen i Merz, da razviju slične ne-životinjske metode testiranja svojih proizvoda od toksina botulina. (buav.org)

05.02.2012. Grčka zabranila cirkuse sa svim životinjama!

Zahvaljujući intenzivnoj kampanji organizacija ADI, GAWF i 50 lokalnih grčkih udruga za zaštitu životinja, grčka vlada zabranila je korištenje svih životinja u cirkusima. Grčka je prva europska zemlja koja je zabranila nastupe svih životinja u cirkusima. Austrija i Hrvatska trenutno imaju zabranu nastupa divljih životinja u cirkusima, a Portugal i Danska imaju mjere o zabrani ili ukidanju divljih životinja u cirkusima. Bolivija je prije godinu dana postala prva zemlja koja je zabranila sve životinje u cirkusima, a u lipnju 2011. Peru je zabranio divlje životinje u cirkusima. SAD, Brazil, Kolumbija, Čile i Ekvador razmatraju zabranu. (ad-international.org).

04.02.2012. Životinje na hladnoći trebaju vašu pomoć!

U ovim hladnim danima, s izrazito niskim temperaturama, mislite na životinje koje se vani smrzavaju, žeđaju i gladuju te uvedite na toplo životinje o kojima skrbite. Nemojte pse držati na lancu, već ih sklonite u kuću ili barem u garažu i šupu, gdje možete dati privremeni dom i napuštenim životinjama. Kućice za pse sklonite pod zavjetrinu, izolirajte ih od hladnoće i napunite starim dekama, plahtama i ručnicima. Ostavljajte životinjama vani hranu i toplu vodu te ih često mijenjajte zbog smrzavanja. Prije vožnje autom, provjerite pod haubom - možda se tamo sakrila neka mačka. 

03.02.2012. Pomozite psima u skloništu u Čakovcu!

Udruga Prijatelji, koja skrbi za azil u Čakovcu, hitno traži pomoć za 300 pasa, kako bi lakše preživjeli hladnoću. Mole građane za donaciju starih deka, ručnika, plahti te hrane, koje mogu donijeti u Azil ili poslati poštom na: Udruga Prijatelji, p.p. 184, 40001 Čakovec. Građani Zagreba mogu donirane stvari donijeti u Odvjetnički ured Gržin, Jadranka Gržin, Medveščak 111 (098/454-490), u ponedjeljak od 16 do 18 sati, pa će ih volonteri doći pokupiti. Novčane donacije građani mogu uplatiti na žiro račun: 2392007 - 1100062749, poziv na broj 02 999222, svrha uplate: donacija.

02.02.2012. Penelope Cruz u kampanji protiv krzna!

Tridesetsedmogodišnja glumica Penelope Cruz pozirala je za novi plakat protiv krzna organizacije PETA. Na crno-bijeloj fotografiji španjolska ljepotica gleda preko golog ramena, s porukom protiv krzna 'Give fur the cold shoulder'. 'Penelopina strast za modu bez okrutnosti nije ograničena samo na crveni tepih zato što zna da krzno nikad nije čarobno – ni kao kaput, ni kao okovratnik, pa čak ni kao mala poruba', piše na svojoj stranici PETA. Penelope Cruz time se pridružila ostalima koji su svoj glas dali toj organizaciji poput Eve Mendes, Holly Madison, Khloe Kardashian, Olivie Munn, Pamele Anderson te mnogim drugima. (tportal.hr) 

01.02.2012. Ubili 80.000 pasa da 'očiste' ulice za nogometno prvenstvo!

Brojne organizacije za zaštitu životinja prosvjedovale su na ulicama Kijeva te su uputile poziv svojim članovima diljem svijeta da bojkotiraju Europsko nogometno prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Razlog tome jest odluka ukrajinskih vlasti da 'očiste' ulice od pasa lutalica, što su započeli prije godinu dana, a od tada je ubijeno oko 80.000 pasa. Navodno je pokolj pasa počeo nakon što su iz sjedišta UEFA-e zatražili od Ukrajine da makne pse lutalice s ulica za vrijeme EURA 2012. Brutalnost ukrajinskih vlasti privukla je pozornost i hakerskog tima Anonymous, koji je putem videouratka poslao poruku UEFA-i i sponzorima Europskog nogometnog prvenstva. Anonymousi za ubijanje pasa prozivaju predsjednika UEFA-e Michela Platinija, predsjednika Ukrajine Viktora Janukoviča i kompanije koje sponzoriraju nogometni EURO. (danas.net.hr)

Broj pronađenih vijesti: 30.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2012 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting