Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 8.

11.11.2019. Kanadski brend lansirao zimsku etičku odjeću

Kanadska kompanija BOÏDA izbacila je novi cruelty-free zimski kaput. Napravljen je od spoja kukuruznih vlakni koja su pojačana posebnom patentiranim slojevima. Kreiran je kao alternativa popularnih kanadskih brendova poput North Face-a koji koriste guščje perje u svojim proizvodima. Takvi proizvodi zahtjevaju korištenje iznimno okrutne metode čupanja perja živim guskama četiri puta godišnje. 30 do 90 milijuna guski je podvrgnuto tom mučenju svake godine. Novi proizvod ne samo da je etički, već zahtijeva manji trošak u proizvodnji te je zbog svoje prirode ekološki. (vegnews.com)

08.11.2019. Kaznena prijava reanimirala kokoš

Nakon što je udruga Prijatelji životinja najavila podizanje kaznene prijave vezano za kazneno djelo mučenja i ubijanja kokoši koje je prošle nedjelje počinio nogometaš Ivan Gazdek na utakmici NK Jelengrada i Jasenovca, plasirana je vijest da vlasnici kokoši sada tvrde da nije bilo tako. Unatoč prethodnom priznanju da su mrtvu kokoš pokupili nakon utakmice, kažu da se kokoš sama došetala tri dana nakon što ju je nogometaš šutirao nogom i dvaput bacio o tlo, drugi put daleko preko ograde. Iako bi svima bilo drago da je kokoš preživjela, zaista je neobično da nakon svima jasno viđenog iživljavanja i udarca kopačkom iz sve snage, kokoš, koja je teška tek nekoliko kilograma, nema baš nikakve ozljede, a njezino „uskrsnuće” dogodilo se tri dana nakon incidenta na utakmici i nakon najave kaznene prijave. No mučenje životinja, neovisno je li kokoš mrtva ili živa, i dalje je kažnjivo zatvorom. Prijatelji životinja uputili su i dopis Hrvatskom nogometnom savezu i zatražili da HNS nedvosmisleno osudi i sankcionira ponašanje nogometaša Ivana Gazdeka, kao i izostanak adekvatne reakcije njegova kluba.

07.11.2019. Kaznena prijava ''oživjela'' kokoš

Nakon što je udruga Prijatelji životinja najavila podizanje kaznene prijave vezano za kazneno djelo mučenja i ubijanja kokoši koje je počinio nogometaš Ivan Gazdek, plasirana je vijest da su se vlasnici kokoši iznenadili dosjetili prebrojati svoje neoznačene kokoši. Unatoč prethodnom priznanju da su mrtvu kokoš pokupili, sada tvrde da nije bilo tako, nego da se kokoš sama došetala nakon što ju je nogometaš šutirao nogom i dvaput bacio o tlo, drugi put daleko preko ograde. Iako bi svima bilo drago da je kokoš preživjela, zaista je neobično da nakon svima jasno viđenog iživljavanja nema baš nikakve ozljede, a njezino ''uskrsnuće'' dogodilo se tri dana nakon incidenta na utakmici i nakon najave kaznene prijave. Prijatelji životinja poručuju da sam čin koji je snimljen i nadalje jednako podliježe sankcioniranju kao kazneno djelo koje obuhvaća i ubijanje i mučenje životinja, neovisno o naknadnom ''prebrojavanju'' kokoši. Iz udruge ukazuju ponovno i na problem nereagiranja na nasilje prema životinjama, i to na javnome mjestu, jer je samo sudac na utakmici primjereno reagirao uputivši igraču crveni karton, dok nitko od brojnih svjedoka na utakmici nije prijavio policiji kazneno djelo kako bi policija odmah došla, utvrdila sve činjenice i pokrenula postupak.

06.11.2019. Nogometaš Ivan Gazdek tijekom utakmice ubio kokoš

Nogometaš Ivan Gazdek je tijekom utakmice NK Jelengrada i Jasenovca u sklopu 2. županijske lige Sisačko-moslavačke nasilno usmrtio kokoš. Gazdek se zatrčao prema kokošima koje su ušle na travnjak, a zatim je posljednju kokoš, koja nije stigla pobjeći s terena, udario zamahom noge i dok je s nje letjelo perje, bacio ju najprije jednom u zrak, nakon čega je pala na prostor terena, pa ju je razjareni nogometaš još jednom dignuo i bacio u zrak kako bi pala daleko od ograde. Kokoš je umrla smrskanih kostiju i u bolovima te će Prijatelji životinja protiv njega podnijeti prijavu zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja. Divljačko ponašanje nogometaša na terenu je sankcionirao jedino sudac crvenim kartonom.

05.11.2019. U Zagrebu otvoren treći veganski restoran!

Jeste li znali da se nedavno u Zagrebu otvorio treći veganski restoran? Riječ je o OAZI Joyful Kitchen, veganskom restoranu brze hrane koji potiče i odražava zdrav način života. Oaza Joyful Kitchen smjestio se u samom srcu grada na adresi Radićeva 9, a u svojoj ponudi nudi slana i slatka veganska jela po cijenama od 20 do 36 kuna. U ponudi restorana su: burgeri, wrapovi, sendviči, salate, juhe, variva, krafne, torta od mrkve i naranče, banana-bread, palačinke, kolači... Dovoljno je razloga da navratite u ovaj ugodan restoranski prostor namješten isključivo prirodnim ili recikliranim materijalima, u kojemu se obroci poslužuju u ambalaži od 100 % biorazgradivog materijala. (plavakamenica.hr)

04.11.2019. Kaufland iz prodaje povlači plastične vrećice

Kaufland Hrvatska od početka iduće godine povlači lagane plastične vrećice iz prodaje iz svih svojih trgovina u Hrvatskoj. Te plastične vrećice od 1. siječnja 2020. više neće biti dostupne, a kupci će moći odabrati između nekoliko drugih vrsta kao što su papirnate ili platnene vrećice, najavljuju iz Kauflanda i poručuju da je taj potez usmjeren na brigu za okoliš i zajednicu, održivost i društveni angažman. Osim povlačenja plastičnih vrećica, Kaufland Hrvatska s prvim danom iduće godine iz prodaje će povući i jednokratno plastično posuđe te pribor za jelo, kao i plastične štapiće i slamke te ih zamijeniti alternativnim održivim rješenjima. (tportal.hr)

03.11.2019. Najveći trgovački lanac prestaje prodavati žive ribe

Nakon desetogodišnjih napora organizacije PETA i nakon što je mnoštvo zabrinutih građana objavilo na internetu uznemirujuće izvještaje o okrutnosti i zanemarivanju riba, najveći američki trgovački lanac Walmart privodi kraju prodaju živih riba. Građani su opisali incidente u kojima su zaposlenici Walmarta ribe okrutno bacali sa smećem, ostavljali ih da se polako uguše do smrti ili puštali za njima vodu u WC-u. Druge ribe zadržavali su u prljavoj vodi unutar spremnika, složene jedne na druge, zajedno s onima koje su već bile mrtve. Zahvaljujući Walmartovoj odluci da prekine ovu okrutnu praksu, PETA šalje tvrtki kutiju veganskih čokolada u obliku ribe. Ribe komuniciraju, stvaraju veze, tuguju i sposobne su doživjeti strah, bol i stres. No u trgovinama za kućne ljubimce prevoze ih od trgovaca do trgovina za kućne ljubimce u sitnim vrećicama i spremnicima. Često u prijevozu danima gladuju, a mnoge umru tijekom putovanja. (peta.org)

01.11.2019. Male svinje koriste kao testne lutke za sudar, grozno umiru

Istraživači u Kini nemilosrdno koriste svinje kao testne lutke za sudar. Test su proveli s 15 malih svinja koje su privezali za simulacije velike brzine, od kojih je njih sedam ubijeno. Životinje su bile smještene u sjedalo koje je bilo postavljeno na sanjku i udarilo u zid. Bile su stare između 70 i 80 dana, a prije pokusa nisu dobivale hranu i vodu već samo anestetik da im smanji uzbuđenje i stres. Svinje su oponašale djecu u dobi od 6 godina. Pretrpjele su smrtne povrede uključujući razderanje kože i unutarnje modrice. Ovaj događaj izazvao je veliki bijes organizacija za prava životinja. - Pustiti da se inteligentne i osjetljive životinje poput svinja sruše na zidove u testovima brzine u Kini jednostavno je surovo. Dovodi do slomljenih kostiju, unutarnjih modrica, rana i groznih smrti - rekla je Renate Künast iz njemačke stranke Green. Također, potvrdila je da će tvrtke koje su istinski zainteresirane za zaštitu djece koristiti napredne lutke za sudar, a ne svinje. Moderne lutke za ispitivanje sudara koje trebaju zamijeniti životinje vrlo su napredne i mogu koštati stotine tisuća dolara. Osim toga što nema ubijanja, opremljene su uređajima koji mjere utjecaj sudara. Lutke su prilagođene većim oblicima i veličinama kako bi odražavale modernu populaciju. (24sata.hr)

Broj pronađenih vijesti: 8.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2019 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting