Je li veganski svijet moguć?

Je li veganski svijet moguć?

Peticija za zabranu petardi

Peticija za zabranu petardi

Korisni članci

Prisjetimo se

Za Europu bez tuljanovog krzna

Peticija za konje

Skupimo potpise za spas konja!

Izjava tjedna

Ljudi koji izaberu prehranu na biljnoj osnovi najčešće jednako hrane svoju djecu jer ih već od najranije dobi uče zdravim navikama i poštovanju života svih živih bića. Stoga se očito radi o tisućama djece koja moraju izabrati između gladi ili, u boljem slučaju, nepotpunih obroka u vrtićima ili privatnog vrtića odnosno privatnog čuvanja, što njihovi roditelji najčešće izaberu. Time se problem još više prikriva, a ispaštaju i djeca i njihovi roditelji. - Luka Oman, Prijatelji životinja

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Kritički osvrt na pokuse na životinjama

Vijesti

Uključite se u javnu raspravu o nafti na Jadranu 28.01.2015.

Zeleni forum i Zelena akcija pozivaju sve građane/ke, udruženja i institucije da se uključe u javnu raspravu o Strateškoj procjeni utjecaja na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije nafte na Jadranu i što jasnije izraze svoje protivljenje ovoj manjkavoj studiji i planiranoj eksploataciji nafte na Jadranu. Više o tome pročitajte ovdje.

Ostale vijesti

Novo na webu

Nevjerojatna priča o mlijeku

Nagradna igra

Dobitnik prošle nagradne igre je Dragan Jakić.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti dar iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što morate učiniti jest navesti koji postotak kokoši uzgajanih za nošenje (proizvodnju) jaja provode svoj kratki život u malim žičanim kavezima. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Okruglice od kruha

Sastojci: 3 žlice mljevenog lana, 9 žlica vode, 250 g žemlji ili bijelog kruha (starih 1 dan), 1 mali sitno nasjeckan luk, 1 žlica nasjeckanog lišća peršina, 100 g dimljenog tofua, malo maslinovog ulja, 2,5 dl vrućeg nezaslađenog sojinog mlijeka, 70-100 g brašna, sol, papar, muškatni oraščić
Priprema: Žemlje/kruh narezati na kockice, preliti sojinim mlijekom i pustiti da ga upiju. U zdjelici pomiješati lan s vodom i ostaviti nekoliko minuta da nabubri - ova smjesa služi umjesto jajeta, kao ''ljepilo'' koje drži smjesu zajedno. Na maslinovom ulju propržiti luk, peršin i naribani tofu. Umiješati u razmočene žemlje pa dodati lan, sol, papar, muškatni oraščić i brašna toliko da se dobije smjesa koja se prestaje lijepiti. Ostaviti barem 15 minuta da se sastojci prožmu. U većem loncu pristaviti vodu. Kad zakipi, posoliti i dodati malo ulja. Mokrim rukama oblikovati okruglice veličine teniske loptice ili čak malo manje. Ako su okruglice prevelike, dulje će se i neravnomjernije kuhati, a manje okruglice su i ljepše i otpornije na raspadanje prilikom kuhanja. Spuštati ih u vodu i kuhati na slaboj vatri oko 10-12 minuta, pazeći da se ne zalijepe za dno ili jedna za drugu (stavljati ih kuhati u samo jednom sloju). Kad su kuhane, ocijediti ih i pustiti da se osuše prije posluživanja.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

Težak početak godine

Težak početak godine

Kako možete pomoći?

Kako možete pomoći?

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Treba li zakonom zabraniti iskorištavanje konja za izvlačenje teških drva iz šume?Link tjedna

Link tjedna - vautecouture.com

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

Fotografija mjeseca

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting