Zar i zebre na tanjuru?

Zar i zebre na tanjuru?

Roditelji i djeca vegani

Roditelji i djeca vegani

Korisni članci

Prisjetimo se

Prosvjed protiv krzna u Zagrebu 2010.

Vuna - u čemu je problem?

Vuna - u čemu je problem?

Izjava tjedna

To ljudsko u nama još je uvijek krvavo od utrobe naših bližnjih, koje ubijamo po svom životinjskom nagonu, i od toplih crijeva slabijih životinja kojima se hranimo kao pravi ljudožderi i lovci... - Miroslav Krleža

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Kritički osvrt na pokuse na životinjama

Vijesti

Proizvođači govedine protiv Obame 04.03.2015.

Zakonodavci iz saveznih država SAD-a, u kojima je snažna industrija goveda, bijesni su na izvješće od 571 stranice koje potiče Ameriku da postane zelenija. Panel nutricionističkih stručnjaka kojeg je okupila Obamina administracija kako bi izradili najnovije prehrambene smjernice, predlaže da vlada uzme u obzir utjecaj prehrambenih navika na ekologiju. Izvješće koje je prezentirano Ministarstvu poljoprivrede kao 'novi sustav hrane' otvoreno je za javnu raspravu 45 dana, a koristit će vladi pri oblikovanju prehrambenih smjernica, ali i kao predložak pri kreiranju državnih programa javnih kuhinja i školskih obroka. Članovi mesne industrije i proizvođači gaziranih pića bijesni su, a izvješće smatraju besmislenim i manjkavim te da panel stručnjaka djeluje izvan svojeg područja. (foxnews.com)

Ostale vijesti

Novo na webu

Patnja radi krzna

Nagradna igra

Dobitnica prošle nagradne igre je Tamara Franjević.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti dar iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što morate učiniti jest navesti što uzrokuje šepavost i pucanje nogu kod pilića i pura. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Najjeftiniji, najbrži i najukusniji čokoladni kolač

Sastojci: suhi - 1 i ¼ šalice brašna (oštro bijelo, a najbolje je pomiješati integralno i oštro), 3/4 šalice smeđeg šećera, 1/3 šalice kakao-praha, 1 žličica praška za pecivo ili sode bikarbone, nekoliko prstohvata soli, začini po želji: cimet, kardamon, anis...; tekući - 1 šalica toplog sojinog mlijeka, soka od jabuke ili vode (ne utječe na kvalitetu okusa), 1/3 šalice ulja, 1 žlica jabučnog ili alkoholnog octa; za preljev - 200-250 g veganske čokolade za kuhanje, 2-2,5 dl sojinog ili zobenog vrhnja za kuhanje
Priprema: Pomiješati suhe sastojke i u njih dodati sve tekuće osim octa. Promiješati žlicom, a neposredno prije stavljanja u pećnicu dodati ocat i opet dobro promiješati. Peći 20-25 minuta na 180°C. Dok se kolač peče, u posudi na pari polako topiti čokoladu i vrhnje za kuhanje dok se smjesa potpuno ne izjednači. Paziti da ne provre. Izvaditi pečen kolač iz pećnice i odmah ga vrućeg preliti preljevom. Prije posluživanja dobro ohladiti. Po želji, u tijesto se može dodati naribana narančina korica, na pečen kolač prije preljeva mogu se dodati narančin sok i sjeckani prženi lješnjaci, a preko čokoladnog preljeva može se staviti kokosovo brašno.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

V-oznaka

V - oznaka

Kako možete pomoći?

Kako možete pomoći?

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Treba li zakonom zabraniti iskorištavanje konja za izvlačenje teških drva iz šume?



Link tjedna

Link tjedna - www.cok.net

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

Fotografija mjeseca

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting