Poznati snimili i video o činčilama

Činčile su zakon

Brošura: Hrana i ekologija

Brošura: Hrana i ekologija

Korisni članci

Zeleni ponedjeljak

Zeleni ponedjeljak

Zablude o mlijeku

Zablude o mlijeku

Izjava tjedna

Strastveno se zalažem za životinje, njihove živote i slobodu... i činjenicu da životinje ne pripadaju nama. Mi nemamo pravo da prema životinjama postupamo na način na koji to činimo. - Peter Egan, glumac

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Sprecizam

Vijesti

Pad kineskog tržišta krzna 05.05.2016.

Stagnacija domaće i globalne potražnje vrši pritisak na kinesku industriju kože i krzna. U gradu Jiaxing, koji predstavlja glavni grad u proizvodnji kože i krzna, strmoglavo pada broj narudžbi krznene odjeće. U velikoj tvornici svega 20 radnika obrađuje krzno namijenjeno proizvodnji skupocjenih kaputa i modnih dodataka, dok ostatak neprerađena krzna stoji u hladnjaku za pohranu. Tvornice u Jiaxingu obrađuju razne vrste krzna, od skupocjena krzna lisica i kuna do cijenom pristupačnijeg krzna zečeva i ostalih sisavaca. Proizvodi su najčešće namijenjeni kineskom tržištu te Rusiji, Japanu i SAD-u. Industrija je u posljednih nekoliko godina pogođena teškim padom cijena pa je tako cijena krzna kuna pala s 20.000 – 30.000 juna na 10.000 juna. (ecns.cn)

Ostale vijesti

Novo na webu

Sharon Osbourne razotkriva okrutnu trgovinu krznom činčila

Nagradna igra

Dobitnica prošle nagradne igre je Danijela Fičko.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti poklon iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što
morate učiniti jest navesti najmanje tri načina na koje pate životinje uzgajane za krzno. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Istarska mineštrina

Sastojci: 1 šalica/150 g žutih mahuna ili zrna kukuruza, 4 žlice maslinova ulja, 1 veliki luk (sitno sjeckan), 2 lista lovora, ½ žličice sjemenki koromača, ½ žličice suhog bosiljka, 1 velika mrkva (sjeckana na kockice), 1 šalica/150 g graška (svježeg ili smrznutog), 1,2 litre vode, 1½ žlica domaće vegete, ½ šalice/110 g kuhanog ječma ili ¼ šalice/60 g tjestenine, šaka lista koromača, blitve ili špinata, 2 češnja češnjaka (protisnutog), sol, papar
Priprema: U veći lonac sa zagrijanim uljem dodati luk, lovor, sjemenke koromača, bosiljak i prstohvat soli pa kratko pirjati. Dodati mrkvu i pirjati još minutu-dvije. Potom dodati grašak i mahune/kukuruz. Na kraju sve zajedno dobro promiješati, poklopiti i pirjati na laganoj vatri 10-ak minuta. U drugom loncu uzavriti vodu. Pirjanom povrću dodati vegetu, dobro promiješati i preliti vrelom vodom. Kuhati 10 minuta. U juhu ubaciti kuhani ječam ili suhu tjesteninu i krčkati još 10 minuta. Posoliti i popapriti. Sitno nasjeckati zelenje, pomiješati ga s protisnutim češnjakom i dodati sve u mineštrinu nekoliko minuta prije posluživanja.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

Sharon Osbourne piše Romiću

Sharon Osbourne piše ministru Romiću

Peticija za Zakon o zaštiti životinja

Peticija za bolji Zakon o zaštiti životinja

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Treba li zakonom dopustiti uzgoj činčila za krzno?


Link tjedna

Link tjedna - www.ecorazzi.com

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

Fotografija mjeseca

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting