AnimaList

AnimaList

Svjetski dan veganstva

Svjetski dan veganstva

Korisni članci

Prisjetimo se

McDonald's uništava životinje, okoliš i ljudsko zdravlje

Savjeti stručnjaka

Savjeti stručnjak

Izjava tjedna

Ljudi jednostavno nisu pripremljeni za jedenje mesa. Stavite u kolijevku dijete i uz njega zeca i jabuku. Ako se počne igrati s jabukom, a pokuša pojesti zeca - kupit ću vam novi auto! - Harvey Diamond

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Kritički osvrt na pokuse na životinjama

Vijesti

Karlovac mora zbrinjavati napuštene životinje, a ne ljubitelji životinja! 30.10.2014.

Udruga Prijatelji životinja uputila je dopis Marini Kolaković, zamjenici karlovačkog gradonačelnika, zbog njezine neprimjerene izjave da su građani i udruge 'ljubitelja životinja' dužni educirati građane i rješavati problem udomljavanja životinja, dok je jedina odgovornost Grada 'da po gradu ne lunjaju psi lutalice koji nose razne opasnosti za ljude'. Upozoravaju da Zakon o zaštiti životinja propisuje jedinicama lokalne ili područne samouprave obavezu izgradnje i financiranja skloništa za napuštene životinje, organiziranje informacijskog centra za napuštene i izgubljene životinje i obavezu poticanja zaštite životinja i edukaciju građana kroz razvijanje 'svijesti javnosti, a osobito mladih, o zaštiti životinja'. Udruga poziva Grad Karlovac da raskine ugovor s profiterskom tvrtkom CRPK koja vodi 'sklonište' u Utinji i da sufinancira, u suradnji s drugim jedinicama lokalne samouprave, moderno sklonište za napuštene životinje u kojem se psi neće usmrćivati nakon 60 dana i koje će raditi sukladno zakonu.

Ostale vijesti

Novo na webu

Melanie Joy - Karnizam - Psihologija jedenja životinja

Nagradna igra

Dobitnik prošle nagradne igre je Ilija Ištoković.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti poklon iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što morate učiniti jest navesti koliko puta manje prostora imaju polarni medvjedi u zoološkim vrtovima od onog kojeg bi imali u prirodi. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Čokoladne kuglice

Sastojci: 1 šalica zobenih pahuljica, 1 zrela banana, ½ šalice kokosovog brašna, 2 žlice šećera, 2 žlice kokosovog ili nekog drugog ulja, 1 žličica ekstrakta vanilije ili vanilin-šećer, ½ šalice grubo naribane veganske čokolade/čokolade za kuhanje
Priprema: Staviti u blender zobene pahuljice i miješati dvadesetak sekunda. Dodati ostale sastojke (osim čokolade) i miješati dok se svi sastojci ne povežu. Umiješati čokoladu. Ako je tijesto previše mekano ili ljepljivo, staviti ga u hladnjak na 10 minuta da se lagano stvrdne, a zatim oblikovati u 12 kuglica. Prije posluživanja, ostaviti jedan sat u hladnjaku.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

Radionice kuhanja za učenike

Radionice kuhanja za učenike

V oznaka

V - oznaka

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Kako vas se dojmila ovogodišnja kampanja 'Obitelj na more, pas na ulicu?!'?Link tjedna

Link tjedna - www.caft.org.uk

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

fotografija mjeseca - veljača

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting