Naši web projekti

| More
Abolicija

Abolicija Kroz povijest se provlači ljudska metodologija tlačenja onih 'manje vrijednih'. Od crnaca, žena, djece, sve do životinja. Ljudska je povijest prepuna potlačivanja i sputavanja onih koji se ne mogu obraniti.

AnimaList

AnimaList Pratite rad Prijatelja životinja kroz newsletter Animalist, u kojemu su zabilježeni najvažniji događaji vezani za aktivnosti Udruge.

ECEAE

ECEAEEuropska koalicija za prestanak pokusa na životinjama (ECEAE) vodeći je europski savez koji organizira miroljubive kampanje u ime životinja u laboratorijima. Osnovana 1990. pokreće puno inicijativa u obliku lobiranja i kampanja kako bi bili sigurni da su laboratorijske životinje visoko na dnevnom redu europskih političara.

Facebook

Facebook profil Prijatelja životinjaStranica udruge Prijatelja životinja.

Future Food

Future foodHrana budućnosti koja može zamijeniti smrt na tanjurima i smanjiti ogromnu devastaciju okoliša. Ambiciozan projekt pokrenut u svrhu stvaranja globalnog rješenja, ali i poticanja na trenutačne promjene.

Kako postati, biti i ostati vegetarijanac ili vegan

Kako postati, biti i ostati vegetarijanac ili veganInternetsko izdanje knjige britanske autorice Juliet Gellatley, utemeljiteljice organizacije Viva!. Knjiga Kako postati, biti i ostati vegetarijanac ili vegan odraz je njenog dugogodišnjeg istraživanja o uzgoju životinja za hranu i proučavanja vegetarijanske prehrane.

Masovno ubijanje

Masovno ubijanjeSvakodnevne likvidacije životinja od čovjeka pokazuju kako je holokaust i dalje prisutan. Prikaz paralele između industrijskih farmi i nacističkih koncentracijskih logora, u svrhu zaustavljanja nasilja prema ljudskim i neljudskim životinjama.

MySpace

Myspace profil Prijatelja životinjaProfil udruge Prijatelja životinja.

Naša braća životinje

Naša braća životinje Spoznavši bol i patnju, kroz pisma prijatelju Kupfer-Koberwitz govori o osjećajima životinja i čovjekovu nehumanom odnosu prema njima.


Nevidljive životinje

Nevidljive životinje Pogledajte kratki film o životinjama snimljen u Hrvatskoj.

Spasimo primate

Spasimo primate Dignimo glas kako bi se zaustavili nehumani i nepotrebni pokusi na primatima koji osim svoje okrutnosti ne donose nikakve rezultate te rezultiraju degradacijom čovjeka-znanstvenika.

Spremi klopu

Spremi klopu banner Web stranica o projektu radionica kuhanja zdravih biljnih obroka. Ostvaren pod pokroviteljstvom inozemnog vegetarijanskog restorana Tibits, projekt je namijenjem učenicima i učenicama osnovnih škola s ciljem podizanja svijesti o veganskoj prehrani.

Tumblr

TumblrProfil udruge Prijatelja životinja.

Twitter

Twitter profil Prijatelja životinjaProfil udruge Prijatelja životinja.

Vegan.hr

Vegan.hrVegan.hr je projekt kojim udruga Prijatelji životinja promiče vegetarijanski načina života ističući etičke, ekološke i zdravstvene razloge te potiče izdavanje literature animalističke tematike

Veganopolis.net

Veganopolis Projekt Veganopolis pokrenuti je s ciljem promoviranja veganstva i prava životinja. Nudi niz servisa poput Vege vodiča, Vege izazova, Vegan buddyja, nutricionističkih savjeta, popisa veganskih restorana te radionice kuhanja.

Vegekit

Vege kitJednostavan priručnik za sve one koji se žele upoznati s etičkijom, zdravijom i ekološki prihvatljivijom prehranom. Stranica gdje se mogu dobiti potrebni savjeti za prelazak i ostajanje na prehrani utemeljenoj na namirnicama biljnog porijekla.

Vimeo kanal

VimeoKanal udruge Prijatelji životinja na internet portalu Viemo. Otvoren kako bi javnosti bili dostupni edukativni filmovi i predavanja o pravima životinja, vegetarijanstvu i ekologiji prevedeni na hrvatski jezik. Svakako pogledajte.

V-label

V-labelSve veća potražnja za veganskom i vegetarijanskom hranom i proizvodima dovela je do uvođenja oznake koje će trgovcima i kupcima olakšati komunikaciju te osigurati siguran izbor artikla po vlastitim kriterijima.

Why Veg

Why veg [ 2.30 Kb ] Ovdje se nalazi tvoj vodič kroz vegansku prehranu. Svaki obrok odražava naš stav o svijetu u kakvom želimo živjeti. Ako se odlučiš na bezmesnu prehranu, pridonosiš stvaranju suosjećajnijeg, čišćeg i zdravijeg svijeta.

ZeGeVege

zegevegeZeGeVege je prvi festival održivog življenja u Hrvatskoj, koji okuplja udruge koje promiču ekologiju i prava životinja te etički i ekološki osviještene proizvođače, kako bi ih se predstavilo široj javnosti. Cilj festivala je približiti javnosti održivi, ekološki i zdraviji način prehrane i života.

Zeleni ponedjeljak

Zeleni ponedjeljakStranica sadrži brojne informacije o prednostima Zelenog ponedjeljka za zdravlje ljudi i okoliš, ali i recepte koji će olakšati građanima da im svaki sljedeći ponedjeljak bude Zeleni ponedjeljak.

YouTube kanal

YouTube kanalKanal udruge Prijatelji životinja na internet portalu YouTube. Otvoren kako bi javnosti bili dostupni kratki edukativni filmovi o pravima životinja, vegetarijanstvu i ekologiji prevedeni na hrvatski jezik. Svakako pogledajte.

Ostali web projekti

Provegan

provegan.infoKratke informacije o najzdravijem načinu prehrane i utjecajima koje ima na zaštitu klime i okoliša te prava životinja i ljudi. Prevela Martina Demirović, Udruga Pobjede.

Vezane teme

Anima ListzegevegeZeleni ponedjeljak webJa sam Rea

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting