Dani prijatelja životinja - recepti
Kajgana od tofua
Sastojci: 50 dag tofua, 2 žličice maslinovog ulja, začini po ukusu, 1 glavica luka, 1 žličica češnjaka u prahu, 1 žlica usitnjenih zobenih pahuljica, pola šalice pirea od rajčica, sol
Priprema: Zgnječiti tofu vilicom. Propirjati sitno nasjeckani luk na ulju s malo vode. Dodati tofu, češnjak, zobene pahuljice, pire od rajčice, začine i posoliti. Peći u tavi 3-5 minuta dok kajgana ne dobije žućkastu boju i postane mekana.
Špageti s umakom alla bolognese
Sastojci: 500 g umaka od rajčice, 2 glavice luka, peršin, sol, papar, crvena papirka, origano, češnjak, 150 g sojinih ljuspica, 500 g špageta
Priprema: Ljuspice prelijte vrućom, slanom vodom. Luk narežite na sitne komade i dinstajte ga sa šalicom vode. Kad omekša, dodajte izgniječeni češnjak, paradajz i sojine ljuspice i sve začine. Kuhajte na srednjoj vatri oko 20 min. Skuhajte špagete u proključaloj, posoljenoj vodi, procedite i poslužite s toplim umakom.