Naša braća životinje

Naša braća životinje

Zabrana vezanja psa na lanac

Zabrana držanja pasa na lancu

Korisni članci

Prisjetimo se

Sljepoća zbog 'ljepote'

Veganopolis

Veganopolis

Izjava tjedna

Uživanje u tuđoj patnji i oduzimanju života živim bićima, neovisno o spolu lovca, uvijek je primitivan i jadan čin. Šteta je jedino što zbog te poremećenosti stradavaju nevini i nepotrebno se povećava administrativni posao oko donošenja novih propisa koji reguliraju načine iživljavanja lovaca te se sramoti cjelokupna ljudska zajednica. - Luka Oman

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Sprecizam

Vijesti

Zabrana trajnog vezanja pasa u gradu Zagrebu! 04.05.2015.

Grad Zagreb objavio je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama. Udruga Prijatelji životinja pozdravlja novu odredbu prema kojoj se psa ne smije trajno vezati ili trajno držati u ograđenom prostoru, nego ga se smije vezati samo ako ne postoji mogućnost smještanja u ograđeni prostor. Ova odredba važan je korak prema potpunoj zabrani držanja pasa na lancu. Važna novost je i da će se na javnim površinama moći postavljati hranilišta za mačke, a ako vijeća gradskih četvrti daju negativno mišljenje za traženu lokaciju hranilišta, obvezni su predložiti najbližu moguću alternativnu lokaciju za hranilište. Usto, skrbnici će morati snositi troškove zbrinjavanja mladunčadi svojih ljubimaca.

Ostale vijesti

Novo na webu

IFEEL - Nove pobjede

Nagradna igra

Dobitnica prošle nagradne igre je Anđela Čiprak.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti dar iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što morate učiniti jest navesti na koji način hrvatski zakon karakterizira životinja. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Tiramisu u čaši

Sastojci: 100 g keksa sa žitaricama, 2 dl rižinog mlijeka, žlica kave od žitarica, 2 slatke jabuke, šalica kuhanog slatkog prosa, 2 žlice pudinga od vanilije, šalica zobenog mlijeka, 2 kapi stevije, žlica ruma, 3 žlice sojina šlaga, žlica čokoladnih mrvica za posipanje
Priprema: Kavu od žitarica razmutiti s jednom žlicom vode i preliti kipućim rižinim mlijekom. Ostaviti da se hladi. Narezati jabuke na kocke i kuhati ih s prosom i zobenim mlijekom deset minuta. Dodati steviju i umiješati puding. Ostaviti na plamenu dok se krema ne zgusne. Izmiksati štapnim mikserom da se dobije glatka krema. Uzeti duboku čašu, razmočiti kekse u kavi i slagati red keksa, a zatim red kreme dok se ne potroše svi sastojci. Ukrasiti sojinim šlagom i posuti čokoladnim mrvicama.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

V-oznaka

V - oznaka

ZeGeVege festival 2015.

ZeGeVege

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Treba li zakonom zabraniti iskorištavanje konja za izvlačenje teških drva iz šume?Link tjedna

Link tjedna - veganopolis.net

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

Fotografija mjeseca

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting