Zablude o mlijeku

Zablude o mlijeku

Za Hrvatsku bez krzna

Za Hrvatsku bez krzna

Korisni članci

Prijavite se na Vege izazov

Vege izazov

Svako srce osjeća

PETA & Jochen Nickel:  Nada

Izjava tjedna

Sretna sam zbog toga, i mogu reći da sam zadovoljna, da ćemo zadržati zabranu uzgoja činčila u svrhu proizvodnje krzna. - mr. sc. Branka Buković Šošić, dr. med. vet., voditeljica Odjela za zaštitu životinja u Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane pri Ministarstvu poljoprivrede.

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Sprecizam

Vijesti

Estonski modni dizajneri za zabranu uzgoja krznaša 25.09.2016.

Prvi put u Estoniji, tamošnji modni dizajneri podržali su zabranu uzgoja životinja radi krzna u kampanji organizacije Loomus, u sklopu dugoročnog projekta "Ja sam na strani životinja!". Svi dizajneri uključeni u kampanju pridružili su se i projektu Trgovine bez krzna. Riječ je o međunarodnom projektu koji okuplja preko 300 trgovina, dizajnera, modnih kuća i sl. koji ne prodaju životinjsko krzno. U Estoniji je 2014. godine pokrenuta peticija za zabranu uzgoja životinja radi krzna. Prikupljeno je preko 10 000 potpisa koji su predani estonskom parlamentu, a tijelo koje je trebalo odnijeli odluku u rujnu ove godine, odlučio ju je odgoditi i pitati za savjet estonsku Vladu. Međunarodna peticija je i dalje otvorena. (loomus.ee)

Ostale vijesti

Novo na webu

Njihova budućnost je u vašim rukama

Nagradna igra

Dobitnica prošle nagradne igre je Danijela Fičko.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti poklon iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što
morate učiniti jest navesti najmanje tri načina na koje pate životinje uzgajane za krzno. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Savijača od šampinjona, graha, poriluka i patlidžana

Sastojci: 1 poriluk, 1 patlidžan, 400 g konzerviranog crvenog graha, 500 g šampinjona, sušene rajčice, integralne kore za savijaču, kurkuma, šareni papar, morska sol, slatka crvena paprika, bosiljak, bučino ulje
Priprema: Na bučinom ulju popirjajte kolutiće poriluka i kockice patlidžana te potom dodajte narezane šampinjone, sitno sjeckanu sušenu rajčicu (količina po želji) i začine (kurkumu, papar, sol, crvenu papriku, bosiljak). Sve zajedno pirjajte još nekoliko minuta, dok se svi sastojci ne povežu, te na kraju dodajte grah. Dobiveni nadjev rasporedite na jednu stranu integralnih kora (koristite po dvije kore) koje ste prethodno premazali mješavinom mineralne vode i ulja (ulje po izboru). Zatim zarolajte kore s nadjevom i stavite u nauljeni pleh. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav nadjev i kore. Složene savijače premažite mješavinom mineralne vode i ulja te pecite oko 30 minuta na 180 °C.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

Fotografije s 9. ZeGeVege festivala

ZeGeVege

NE ubijanju životinja u skloništima

Reakcija na Pokupsko Cerje

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Treba li zakonom dopustiti uzgoj činčila za krzno?


Link tjedna

Link tjedna - www.evergreenorganics.qa

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

Fotografija mjeseca

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting