Zakon o zaštiti životinja: Uključi se!

Zakon o zaštiti životinja: javna rasprava

Za Hrvatsku bez krzna

Za Hrvatsku bez krzna

Korisni članci

Sve o zabrani uzgoja za krzno

Krzno

Ne plastičnim vrećicama!

Ne plastičnim vrećicama!

Izjava tjedna

"Mesar je jednog jutra dovezao žive krave. Sat vremena sam u grču ležao na tvrdom podu sa stražnje strane mojeg ureda, s jastukom i svom odjećom što sam je pronašao na ušima. Htio sam utišati glasanje krava, koje me je okruživalo sa svih strana. Osjećao sam se kao jadnici koji okruže govedo i još mu toplo tijelo trgaju zubima. Nakon nekoliko trenutaka tišine odlučio sam izaći. U dvorištu su ležala trupla goveda kao pijanci oko šanka..." - Franz Kafka

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Sprecizam

Vijesti

Slasni veganski kebab i biljni sladoledi na ZeGeVege festivalu 26.08.2016.

Ne propustite posjetiti ovogodišnji ZeGeVege! Bez obzira na vaše svakodnevne prehrambene navike, na festivalu ćete sigurno pronaći nešto za sebe. Iz ovogodišnje raznolike i primamljive festivalske ponude veganskih delicija izdvajamo veganski kebab, biljne sladolede, burgere od konoplje, sušene bučine rezance i ukusne energetske pločice. Dakako, na festivalu Vas očekuje još neusporedivo više! Navratite, nećete požaliti ;)

Ostale vijesti

Novo na webu

Intervju s Patrikom Baboumianom

Nagradna igra

Dobitnica prošle nagradne igre je Danijela Fičko.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti poklon iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što
morate učiniti jest navesti najmanje tri načina na koje pate životinje uzgajane za krzno. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Popečci od tikvica s bademima

Sastojci: za oko 6 komada: 1 srednja tikvica, 1 šalica sitnih zobenih pahuljica, 4 žlice zobenog brašna, 4 žlice zobenog vrhnja, 3 češnja češnjaka, grančica svježeg bosiljka, pola šalice badema, sol, suncokretovo ulje
Priprema: Tikvicu naribati (krupniji ribež) i posoliti. Ostaviti kratko kako bi počela otpuštati tekućinu. Dodati brašno, zobene pahuljice i sitno sjeckani češnjak i lišće bosiljka. Sve zajedno dobro izmiješati i ostaviti kratko. Pahuljice će početi upijati tekućinu i smjesa će postati kompaktna. Oblikovati popečke debljine 1 – 1,5 cm. U svaki utisnuti jedan cijeli badem. Ostatak badema usitniti i u njih uvaljati samo drugu stranu popečka (onu koja nema utisnut badem). Pržiti u zagrijanom ulju prvo stranu s cijelim bademom. Kada dobije zlatnu koricu, pržiti još kratko s druge strane. Poslužiti (umjesto kruha) uz varivo od mladoga graha i krastavce začinjene s malo limuna ili umeboshi octa.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

Volontiraj na ZeGeVege festivalu!

ZeGeVege festival

Hoteli koji primaju kućne životinje

Hoteli koji primaju kućne životinje

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Treba li zakonom dopustiti uzgoj činčila za krzno?


Link tjedna

Link tjedna - www.zegevege.com

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

Fotografija mjeseca

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting