Novi broj AnimaLista

AnimaList

AMI za životinje i Prijatelje životinja

AMI za životinje i Prijatelje životinja

Korisni članci

Prisjetimo se

Sljepoća zbog 'ljepote'

Bijela lista

Bijela lista

Izjava tjedna

Suosjećam s divljim životinjama koje su protiv svoje volje zatočene u cirkusima, zoološkim vrtovima ili 'safari parkovima'. Tko ne bi radije bio slobodan činiti ono što želi na način na koji to želi i u vrijeme kada to sam želi? Ne treba mnogo mašte da se u oku slona slomljena duha, lancem okovanih nogu za kolac iza velikog cirkuskog šatora, zamijeti pogled roba. - Richard Pryor, glumac

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Sprecizam

Vijesti

Protiv zakonskog prijedloga za lov lukom i strijelom! 22.05.2015.

Udruga Prijatelji životinja žestoko je reagirala na Nacrt prijedloga Zakona o lovstvu kojim se u Hrvatskoj želi dopustiti lov na životinje lukom i strijelom, smatrajući da će se time ''uvesti novi način iživljavanja na životinjama zbog zabave'' te da se tako ''vraća Hrvatsku u kameno doba''. Predlagatelji Nacrta obrazložili su da lov lukom i strijelom ne bi ''uzrokovao divljači nepotrebnu bol i patnju'' i da uvođenjem te kategorije lova Hrvatska ''obogaćuje turističku ponudu''. ''Po toj apsurdnoj logici, možemo uskoro očekivati i prijedloge da se, u svrhu razvoja turizma, uvede i lov kopljem i sjekirom'', naglašavaju Prijatelji životinja. U Udruzi smatraju da je etički nazadno uvoditi takav lov, koji uzrokuje velik broj ranjenih i osakaćenih životinja, a zbog svoje nečujnosti iznimno je opasno oružje i za sigurnost ljudi. Dodaju kako takva vrsta lova služi isključivo sadističkoj rekreaciji i razmetljivosti pojedinaca, a to nije razlog da se dopusti zakonom. (jutarnji.hr)

Ostale vijesti

Novo na webu

Činjenice o lovu

Nagradna igra

Dobitnica prošle nagradne igre je Angela Ninić.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti poklon iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što morate učiniti jest navesti koje su životinjske vrste u Hrvatskoj dovedene do ruba istrebljenja zaslugom lovaca. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Pakore (ili indijsko povrće u šlafroku)

Sastojci: 1 šalica brašna od slanutka, 3 žlice rižinog brašna, 1 žlica mljevenog korijandera (sjemenke), 1 žlica lišća korijandera, kurkuma, 1 žlica sjemenki kumina, sol, nasjeckan feferon (po želji), oko 1 šalica hladne vode, povrće za paniranje (tikvice, luk, cvjetača, krumpir, celer, listovi špinata...), ulje za prženje
Priprema: Pomiješati obje vrste brašna i začine. Uz miješanje, dodavati hladne vode po potrebi, dok se ne dobije tijesto kao za palačinke, ali gušće. Oprati, očistiti i osušiti povrće te ga narezati na manje komade. Umakati povrće u tijesto i pržiti u vrućem ulju (temperaturu ulja provjeriti tako da se u njega ubaci kap tijesta – mora odmah isplivati, ali ne i potamnjeti). Ako je ulje prevruće, pakore neće biti hrskave, a ako je prehladno, bit će masne. Ocijediti višak ulja na papirnatom ubrusu i poslužiti toplo uz umak po želji.

Limunada s jagodama i zelenim čajem

Sastojci: 5-6 filtar-vrećica zelenog čaja, 3-4 limuna, 10-ak jagoda
Priprema: Filtar-vrećice preliti šalicom vruće vode (temperature 60°C) te ostaviti da odstoje 3 minute. Izvaditi filtar-vrećice pa čaj pomiješati s litrom hladne vode i iscijeđenim limunovim sokom. Jagode smiksati u pire i umiješati u limunadu. Po želji dodati led i poslužiti.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

V-oznaka

V - oznaka

ZeGeVege festival 2015.

ZeGeVege

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Treba li zakonom zabraniti iskorištavanje konja za izvlačenje teških drva iz šume?Link tjedna

Link tjedna - www.banlegholdtraps.com

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

Fotografija mjeseca

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting