Zablude o mlijeku

Zablude o mlijeku

Za Hrvatsku bez krzna

Za Hrvatsku bez krzna

Korisni članci

Prijavite se na Vege izazov

Vege izazov

Svako srce osjeća

PETA & Jochen Nickel:  Nada

Izjava tjedna

Puno ljudi ne zna da kad god kupe nešto što u sebi sadrži i malo slonovače, to dolazi od mrtvoga slona. Mislim da kad bi ljudi bili svjesniji toga, to bi imalo dramatičan učinak na čitavu trgovinu slonovačom. - Slash

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Sprecizam

Vijesti

Romska naselja u Međimurju i dalje puna izgladnjelih pasa 01.10.2016.

U azilu Prijatelji Čakovec jedva prehranjuju pse o kojima se brinu, nedostaje im i hrane i novca. Ima gotovo 2000 pasa, od toga je preko 1000 ženki, puno je i bolesnih. Iako se mjesecima razgovaralo o tome što učiniti zbog velikog broja pasa, rješenje se još uvijek nije pronašlo. Prema riječima Aleksandre Hampamer, voditeljice azila, za pse su od prosinca prošle godine dobili 50.000 kuna. Srž problema je u tome što se ništa nije napravilo u 12 romskih naselja, od kojih je samo jedno u nadležnosti grada Čakovca. Gradovi i općine trebaju riješiti sterilizaciju i kastraciju, no Aleksandra Hampamer tvrdi kako nemaju toliko novca. Na Svjetski dan zaštite životinja, 4. listopada, u azilu će biti Dan otvorenih vrata. Prikupljat ce hranu koje im u posljednje vrijeme stalno manjka. Hranu im možete poslati na adresu azila, Prijatelji životinja, Carinski odvojak bb, 40000 Čakovec, a možete pomoci i novćanom donacijom na račun ZEU Prijatelji životinja i prirode, IBAN HR3323400091116025375. (vecernji.hr)

Ostale vijesti

Novo na webu

Povodom Svjetskog dana vegetarijanstva 1. 10.

Nagradna igra

Dobitnica prošle nagradne igre je Danijela Fičko.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti poklon iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što
morate učiniti jest navesti najmanje tri načina na koje pate životinje uzgajane za krzno. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Savijača od šampinjona, graha, poriluka i patlidžana

Sastojci: 1 poriluk, 1 patlidžan, 400 g konzerviranog crvenog graha, 500 g šampinjona, sušene rajčice, integralne kore za savijaču, kurkuma, šareni papar, morska sol, slatka crvena paprika, bosiljak, bučino ulje
Priprema: Na bučinom ulju popirjajte kolutiće poriluka i kockice patlidžana te potom dodajte narezane šampinjone, sitno sjeckanu sušenu rajčicu (količina po želji) i začine (kurkumu, papar, sol, crvenu papriku, bosiljak). Sve zajedno pirjajte još nekoliko minuta, dok se svi sastojci ne povežu, te na kraju dodajte grah. Dobiveni nadjev rasporedite na jednu stranu integralnih kora (koristite po dvije kore) koje ste prethodno premazali mješavinom mineralne vode i ulja (ulje po izboru). Zatim zarolajte kore s nadjevom i stavite u nauljeni pleh. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav nadjev i kore. Složene savijače premažite mješavinom mineralne vode i ulja te pecite oko 30 minuta na 180 °C.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

Posao u Udruzi

Posao i karijera

NE ubijanju životinja u skloništima

Reakcija na Pokupsko Cerje

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Treba li zakonom dopustiti uzgoj činčila za krzno?


Link tjedna

www.eceae.org

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

Fotografija mjeseca

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting