ZeGeVege nagradna igra

Nagradna igra na Festivalu

Životinjska koža

Obuća i odjeća od životinjske kože

Korisni članci

Prisjetimo se

Prosvjed protiv krzna u Osijeku 2010.

Tisak Prehrambene piramide!

Biljnom prehranom do zdravlja

Izjava tjedna

Reći će vam da zabavni parkovi s dupinima imaju obrazovnu vrijednost, ali jedino što nekoga mogu naučiti jest kako prepoznati umjetnost ljudske okrutnosti. - Ric O'Barry, bivši trener dupina za seriju "Flipper"

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Kritički osvrt na pokuse na životinjama

Vijesti

Imate li razumijevanja za inertnost veterinarske inspekcije? 18.09.2014.

Prijatelji životinja uputili su dopis Ministarstvu poljoprivrede tražeći da Ministarstvo, na temelju konkretnih slučajeva nedjelovanja veterinarske inspekcije, odgovori što građani mogu očekivati nakon što prijave veterinarskoj inspekciji zanemarivanje i zlostavljanje životinja. Pitaju što bi udruga trebala odgovoriti građanima kada pitaju zašto veterinarska inspekcija ne štiti životinje nego njihove 'posjednike' i kome ih uputiti kada veterinarska inspekcija ne reagira na prijave, šalje šablonske administrativne odgovore ili donosi procjenu da su životinje u izvrsnom stanju i da je sve u redu, čak kada je po izgledu životinja i vidljivim ozljedama očito da to ne odgovara istini. Pitaju i trebaju li građani imati razumijevanja za nedjelovanje i inertnost veterinarske inspekcije, gledati kako bolesne životinje pate, čekati da te životinje umru ne mogavši dočekati intervenciju veterinarske inspekcije ili bi pak trebali kršiti zakon pa preskakati ograde i otimati pse iz dvorišta kako bi ih spasili od patnje koju svakodnevno trpe.

Ostale vijesti

Novo na webu

60 milijardi života

Nagradna igra

Dobitnik prošle nagradne igre je Mario Grabar.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti ZeGeVege poklon iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što morate učiniti jest navesti koliko životinja prosječni Europljanin pojede tijekom život. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Salata od mahuna i paprike

Sastojci: 450 g mahuna, 3 crvene rog paprike, 1 glavica zelene salate, 10 crnih maslina, 3 mlada luka, 1 suha chilli papričica, limunov sok, ekstradjevičansko maslinovo ulje, sol, papar
Priprema: Mahune kuhati u dosta slane vode 7-9 minuta. Papriku narezati na trakice, a mladi luk na kolutiće. Salatu oprati i nakidati na manje komade. U većoj zdjeli pomiješati mahune s paprikom, lukom i maslinama. Salatu preliti umakom koji ste napravili od limunovog soka, soli, izmrvljene chilli papričice, papra i maslinova ulja. Na kraju lagano umiješati zelenu salatu i poslužiti.

Smoothie od kruške i dinje

Sastojci: 2 šalice nasjeckane dinje, 2 zrele očišćene i nasjeckane kruške, 1/2 šalice bijeloga grožđa, 1 šalica kockica leda, 1/2 šalice svježeg lišća metvice
Priprema: Sve sastojke staviti u blender. Miksati dok smjesa ne postane glatka. Poslužiti odmah.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

Što je aktivizam?

Što je aktivizam?

V oznaka

V - oznaka

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Kako vas se dojmila ovogodišnja kampanja 'Obitelj na more, pas na ulicu?!'?Link tjedna

Link tjedna - www.nmrm.org

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

fotografija mjeseca - veljača

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting