ZeGeVege nagradna igra

Nagradna igra na Festivalu

Svjetski dan vegetarijanstva

Svjetski dan vegetarijanstva

Korisni članci

Prisjetimo se

Prosvjed protiv krzna u Osijeku 2010.

Usporedba čovjeka i životinje

Usporedba čovjeka i životinje

Izjava tjedna

Deset godina proveo sam gradeći tu industriju [hvatanja i treniranja dupina], a zadnjih 35 godina proveo sam pokušavajući je uništiti. - Ric O'Barry

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Kritički osvrt na pokuse na životinjama

Vijesti

Svjetski dan vegetarijanstva 30.09.2014.

Udruga Prijatelji životinja, povodom Svjetskog dana vegetarijanstva, 1.10.2014. od 9 do 17 sati održava na Trgu bana Jelačića u Zagrebu informativni štand. Na štandu će informirati i educirati građane o prednostima prehrane namirnicama biljnog podrijetla za zdravlje, vitalnost i dug život, kao i o pozitivnom utjecaju takve prehrane na okoliš i životinje. Prvi listopada u cijelome svijetu još od 1977. godine obilježava se kao Dan vegetarijanstva. Osim što je održiva, prehrana temeljena na namirnicama biljnog podrijetla zdrava je i ukusna. Prema zadnjim istraživanjima javnoga mnijenja, bezmesnu prehranu prakticira već preko 160 tisuća građana Hrvatske, čak 86 posto hrvatskih građana podržava vegetarijanstvo, dok se njih gotovo 30 posto izjasnilo da bi mogli i sami postati vegetarijanci.

Ostale vijesti

Novo na webu

60 milijardi života

Nagradna igra

Dobitnik prošle nagradne igre je Mario Grabar.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti ZeGeVege poklon iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što morate učiniti jest navesti koliko životinja prosječni Europljanin pojede tijekom život. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Prženi ravioli s bundevom

Sastojci: za tijesto - 250 g pšeničnoga glatkog brašna tip 550, 250 g pšeničnog oštrog brašna tip 400, 300 ml vode, 1 žličica soli, 5 žlica maslinova ulja, 1 žlica vinskog octa; za nadjev - 500 g očišćene žute bundeve, 100 ml maslinova ulja, 2 luka, sol, papar, kumin, ulje za prženje
Priprema: Na zagrijanom ulju pirjati sitno nasjeckan luk i bundevu narezanu na kockice dok tekućina ne ispari. Na kraju posoliti i dodati kumin i papar. Umijesiti glatko tijesto, razvaljati na 1/2 cm debljine i kalupom izrezati krugove promjera 10 cm. U sredinu svakog kruga staviti jednu žlicu nadjeva od bundeve, tijesto preklopiti, a rubove pritisnuti vilicom. Raviole pržiti u dubokom ulju do zlatnožute boje, a zatim ih staviti na upijajući papir kako bi se upila suvišna masnoća. Poslužiti uz topli umak od rajčice.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

Radionice kuhanja za učenike

Radionice kuhanja za učenike

V oznaka

V - oznaka

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Kako vas se dojmila ovogodišnja kampanja 'Obitelj na more, pas na ulicu?!'?



Link tjedna

Link tjedna - www.dolphinproject.org

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

fotografija mjeseca - veljača

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting