Veganstvom protiv salmonele

Prehrana na biljnoj osnovi

Za Hrvatsku bez krzna

Za Hrvatsku bez krzna

Korisni članci

Prijavite se na Vege izazov

Vege izazov

Svako srce osjeća

PETA & Jochen Nickel:  Nada

Izjava tjedna

Kako netko može reći da se pokušava duhovno razvijati, a da pritom uopće ne razmišlja o tome što se događa životinjama čiji su životi žrtvovani da bi zadovoljili ljudske potrebe? - Oprah Winfrey

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Sprecizam

Vijesti

'Ponedjeljak, krvavi ponedjeljak' na riječkom adventu 05.12.2016.

Da kobasice ne rastu na drveću, a šunke nisu ništa drugo neko noge i stražnjice do nedavno živućih životinja, podsjetili su građane Rijeke sami mesari, izazvavši reakcije i kod onih koji još uvijek jedu meso. Ljudi često ne žele biti svjesni toga da su proizvodi od životinjskog mesa krvavi te da je ne samo ponedjeljak, već i svaki drugi dan u tjednu natopljen krvlju životinja koje bespotrebno stradavaju zbog ljudskih okusnih pupoljka. Možda upravo mesari svojim događanjem potaknu Riječane na veganstvo kako bi u ovo vrijeme adventa spasili živa bića svojom prehranom. Ili da, za početak, barem jedan dan u tjednu postane manje krvav, npr. ponedjeljak.

Ostale vijesti

Novo na webu

Stir-fried vegetables

Nagradna igra

Dobitnica prošle nagradne igre je Danijela Fičko.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti poklon iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što
morate učiniti jest navesti najmanje tri načina na koje pate životinje uzgajane za krzno. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Varivo od kvinoje i bundeve

Sastojci: ½ šalice kvinoje, 5 šalica vode ili temeljca, 2 šalice sjeckanog luka, 2 žlice sitno sjeckanog korijena đumbira, 2 žlice ulja, ½ šalice celera, 1 mrkva, 1 šalica pastrnjaka, 2 šalice bundeve, 1 žličica kima, 1 žličica korijandra, 2 žličice bosiljka, ½ žličice soli, ½ šalice sitno sjeckanog peršinovog lišća
Priprema: Nasjeckati povrće na kockice. Pirjati luk i đumbir 5 minuta. Dodati mrkvu i celer, pirjati još 5 minuta. Dodati bundevu, pastrnjak, temeljac, začine i kvinoju pa kuhati još 15 minuta. Posoliti, kuhati još 2 do 3 minute i dodati peršin.

Sirove kuglice od kokosa i kakaa

Sastojci: 1 šaka orašastih plodova (indijski oraščići, bademi, orasi, lješnjaci), 2 žlice kakao praha, 2 žlice kokosova brašna, 1 žličica cimeta, 2 datulje (mogu i suhe smokve ili grožđice), 1 žličica kokosova ulja, po potrebi malo vode
Priprema:
U blender staviti orašaste plodove i datulje. Usitnjene prebaciti u zdjelu i pomiješati s ostalim sastojcima (kakao, kokosovo brašno, cimet, kokosovo ulje). Ako je smjesa pretvrda, dodati malo vode, a ako je prerijetka, ubaciti još kokosova brašna ili orašastih plodova. Oblikovati kuglice i uvaljati ih u kokosovo brašno ili mljevene orahe. Stavi ih na pola sata u hladnjak.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

Porez na pse - pojašnjenje

Zabrana držanja pasa na lancu

Uništenje na tanjuru

Krave

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Treba li zakonom dopustiti uzgoj činčila za krzno?


Link tjedna

Link tjedna - www.unitythemovement.com

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

Fotografija mjeseca

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting