Zablude o mlijeku

Zablude o mlijeku

Za Hrvatsku bez krzna

Za Hrvatsku bez krzna

Korisni članci

Prijavite se na Vege izazov

Vege izazov

Svako srce osjeća

PETA & Jochen Nickel:  Nada

Izjava tjedna

Puno ljudi ne zna da kad god kupe nešto što u sebi sadrži i malo slonovače, to dolazi od mrtvoga slona. Mislim da kad bi ljudi bili svjesniji toga, to bi imalo dramatičan učinak na čitavu trgovinu slonovačom. - Slash

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Sprecizam

Vijesti

Ljudsko tijelo na roštilju na Svjetski dan vegetarijanstva 30.09.2016.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana vegetarijanstva, 1. listopada 2016. u 11 sati na glavnom zagrebačkome trgu, aktivistica Prijatelja životinja simbolički će pretvoriti svoje tijelo u komad mesa na roštilju. Performansom se želi slikovito prikazati da ničije tijelo nije za roštilj, već da umjesto životinjskih ruku, bokova i nogu možemo jesti obilje ukusnih biljnih namirnica koje su dobre za naše zdravlje i okoliš. Aktivistica također želi podsjetiti na teži položaj ženskog spola u svijetu ljudskih i ne-ljudskih životinja jer mesna i mliječna industrija počivaju na zlouporabi reproduktivnog sustava svinja, krava i kokoši koje su prisiljavane davati više djece, mlijeka ili jaja nego što im tijela mogu podnijeti, a ubijaju ih čim prestanu biti dovoljno iskoristive. Aktivisti Prijatelja životinja pružat će građanima od 9 do 18 sati na štandu na križanju Preradovićeve i Varšavske ulice, kod kina Europa, više informacija i dijeliti recepte ukusnih veganskih jela.

Ostale vijesti

Novo na webu

Povodom Svjetskog dana vegetarijanstva 1. 10.

Nagradna igra

Dobitnica prošle nagradne igre je Danijela Fičko.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti poklon iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što
morate učiniti jest navesti najmanje tri načina na koje pate životinje uzgajane za krzno. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Savijača od šampinjona, graha, poriluka i patlidžana

Sastojci: 1 poriluk, 1 patlidžan, 400 g konzerviranog crvenog graha, 500 g šampinjona, sušene rajčice, integralne kore za savijaču, kurkuma, šareni papar, morska sol, slatka crvena paprika, bosiljak, bučino ulje
Priprema: Na bučinom ulju popirjajte kolutiće poriluka i kockice patlidžana te potom dodajte narezane šampinjone, sitno sjeckanu sušenu rajčicu (količina po želji) i začine (kurkumu, papar, sol, crvenu papriku, bosiljak). Sve zajedno pirjajte još nekoliko minuta, dok se svi sastojci ne povežu, te na kraju dodajte grah. Dobiveni nadjev rasporedite na jednu stranu integralnih kora (koristite po dvije kore) koje ste prethodno premazali mješavinom mineralne vode i ulja (ulje po izboru). Zatim zarolajte kore s nadjevom i stavite u nauljeni pleh. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav nadjev i kore. Složene savijače premažite mješavinom mineralne vode i ulja te pecite oko 30 minuta na 180 °C.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

Posao u Udruzi

Posao i karijera

NE ubijanju životinja u skloništima

Reakcija na Pokupsko Cerje

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Treba li zakonom dopustiti uzgoj činčila za krzno?


Link tjedna

www.eceae.org

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

Fotografija mjeseca

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting