Za Hrvatsku bez krzna

Za Hrvatsku bez krzna

Hoteli koji primaju kućne životinje

Hoteli koji primaju kućne životinje

Korisni članci

Sve o zabrani uzgoja za krzno

Krzno

Ne plastičnim vrećicama!

Ne plastičnim vrećicama!

Izjava tjedna

Dva su sredstva bijega od bijede života: glazba i mačke. - Albert Schweitzer

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Sprecizam

Vijesti

Belgijski prodavač krzna nakon 40 godina odlazi u stečaj 26.07.2016.

Prošlog mjeseca sud u Antwerpenu proglasio je stečaj za prodajni lanac Pelsland koji se 40 godina bavi prodajom krzna u Belgiji. Direktor Pelslanda navodi da su razlog njihovu propadanju iznimno blage zime. Međutim, prema organizaciji GAIA, koja je ujedno i članica koalicije Fur Free Alliance, razlozi stečaja ovog prodajnog lanca mnogo su dublji. U posljednjih nekoliko godina došlo je do značajnog smanjenja globalne potražnje za krznom, što je prvenstveno motivirano etičkim razlozima i brigom za dobrobit životinja. Prema podacima vodeće svjetske aukcijske kuće za krzno, procjenjuje se da je proizvodnja krzna kuna pala s gotovo 72 milijuna ubijenih životinja u 2015. godini na 52 milijuna u 2016. godini. Tijekom godina, Pelsland je postao simbolom GAIA-inih kampanja protiv krzna, a ispred njihove trgovine u Antwerpenu održani su mnogobrojni prosvjedi. GAIA nakon uspješne zabrane uzgoja krzna u Valoniji nastavlja borbu za zabranu u Flandriji. (furfreealliance.com)

Ostale vijesti

Novo na webu

Najava 9. ZeGeVege festivala

Nagradna igra

Dobitnica prošle nagradne igre je Danijela Fičko.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti poklon iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što
morate učiniti jest navesti najmanje tri načina na koje pate životinje uzgajane za krzno. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Kolač sa šljivama

Sastojci: 3,5 šalice brašna, 1 šalica šećera, 1 vrećica praška za pecivo (12 g), 0,5 šalice ulja, 0,5 šalice vode, 1,5 šalice gaziranog pića s okusom naranče, 3 žlice jabučnog octa, 1 žličica arome od vanilije, oko 1 kg šljiva
Priprema: U posudi izmiješati brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodati ulje, vodu i gazirano piće te izmiksati štapnim mikserom. Dodati jabučni ocat i aromu od vanilije pa još jednom izmiksati. Staviti smjesu u kalup. Oprati šljive, izvaditi koštice i narezati ih na polovice. Staviti ih na vrh kolača. Peći sat vremena na 180 °C. Ostaviti u otvorenoj pećnici da se polako ohladi.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

Volontiraj na ZeGeVege festivalu!

ZeGeVege festival

Peticija za Zakon o zaštiti životinja

Peticija za bolji Zakon o zaštiti životinja

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Treba li zakonom dopustiti uzgoj činčila za krzno?


Link tjedna

Link tjedna - theblackfish.org

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

Fotografija mjeseca

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting