Dvanaest razloga za veganstvo

| More

12 razloga da vaša novogodišnja odluka bude prelazak na vegansku prehranu

Postoji mnogo razloga za veganstvo. Sada, kada mnogi od nas razmišljaju o novogodišnjim odlukama, jednostavno je spomenuti njih 12:

  1. Pomoći planetu - Ne želimo vas prestrašiti, ali konzumacija životinja i namirnica životinjskoga podrijetla pridonosi zagađenju, iscrpljivanju tla, deforestaciji, globalnom zatopljenju i nestašici vode.
  2. Pomoći životinjama - Ako prestanete konzumirati životinje i, još bolje, ostale namirnice životinjskoga podrijetla, pomažete zaustaviti veliku okrutnost i nepravdu nad životinjama.
  3. Pomoći sebi - Ako vam se prehrana temelji na biljnoj osnovi, to je najbolji način da osigurate sebi i svojoj obitelji duge i aktivne živote!
  4. Podržati pokret - Zajedno možemo napraviti promjenu za dobrobit svih!
  5. Poboljšati probavu - Meso i mliječni proizvodi su ljepljivi. Uz biljnu hranu nestaju problemi s probavom, kao i mnogi drugi.
  6. Očistiti se - Povratak na pravilnu prehranu (mahunarke, žitarice, voće i povrće) će vam pročistiti tijelo i osjetit ćete vitalnost.
  7. Imati dobru liniju - Zdrava veganska prehrana pomoći će gubitku težine ili njezinom održavanju.
  8. Napuniti se energijom - Bez životinjskih bjelančevina i masti i uz zdrave namirnice biljnoga podrijetla osjećat ćete se puni energije i ništa vam se neće činiti nedostižno.
  9. Pridružiti se drugima - Svakim danom sve je više vegetarijanaca i vegana, među njima su i poznate osobe, a i kroz povijest su se mnogi ponosili vegetarijanstvom.
  10. Biti odgovoran - Uzgoj životinja nepovratno troši ogromne količine prirodnih resursa, što je pogubno za okoliš, ali i izravno utječe na glad u svijetu.
  11. Kreativnost u kuhinji – Sa svojom novom veganskom prehranom imat ćete obilje novih izazova! Okusit ćete nevjerojatna jela za koja niste ni znali da postoje.
  12. Biti moderan - Živimo u 21. stoljeću, a u skladu s time neka evoluira i naša prehrana.

Vezane teme

Čovjek i krava

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting