Rođeni za divljinu

| More

U kinu CineStar Arena IMAX počeo se prikazivati dokumentarni film 'Rođeni za divljinu 3D IMAX' redatelja Davida Lickleyja, o mladuncima slonova i orangutana koji su prepušteni surovoj stvarnosti preživljavanja bez roditelja, koji su najčešće meta krivolovaca.

O ovim divnim mladuncima brinu se dvije divne žene, koje ih sa svojim timovima spašavaju od smrti i pripremaju za povratak u prirodno stanište. Njihov angažman za životinje, koji se suprotstavlja razornom ponašanju ljudi, ostavlja snažan dojam na gledatelje.

Sniman u utočištu za slonove u Keniji i u majmunskom sirotištu na Borneu, film, uz nevjerojatne vizualne scene te zanimljive i emotivne prikaze životinja i ljudi koji im nastoje pomoći, ukazuje na činjenicu da životinje imaju jednake osnovne potrebe kao ljudi, da žele odrastati u ljubavi, da žele slobodu i svoje prirodno okruženje.

U filmu saznajemo koliko su životinje ugrožene od lovaca i krčenja staništa za stvaranje pašnjaka, uzrokovanih potražnjom za namirnicama životinjskog podrijetla.

Prikazane plantaže palmi za proizvodnju palminog ulja nastale su uništavanjem staništa velikoga broja životinja i biljaka, osobito orangutana, od kojih mnogi bivaju ubijeni već pri sječi šuma, dok drugi u potrazi za hranom odlaze na plantaže gdje ih istrebljuju lovci.

Gledajući film, pomišljamo na neprimjerenost zatočivanja životinja u zoo vrtovima, kao i držanja životinja kao kućnih ljubimaca, njihove kupnje i iskorištavanja zbog društva i zabave. Pokusi na životinjama, pa tako i na majmunima, nespojivi su s dirljivim scenama iz filma, a ubijanje slonova zbog njihovih kljova s njihovom nevjerojatnom i osjećajnom komunikacijom.

Ovaj dojmljiv dokumentarac, čiji vizualni dojam pojačava i IMAX 3D tehnologija, koja gledatelja smješta u sam film, ukazuje koliko smo svi dio istoga svijeta kojega ćemo izgubiti ako ne pokažemo poštovanje prema onima s kojima isti trebamo ravnopravno dijeliti.
Film možete pogledati u sklopu programa kina IMAX (CineStar Arena IMAX).

Nagradna igra

Kako bismo zahvalili svima koji nas prate na Facebooku i YouTubeu, u suradnji sa Cinestarom, organizirali smo nagradnu igru u kojoj darujemo 20 ulaznica za film 'Rođeni za divljinu' u CineStar Areni IMAX u Zagrebu.

Deset ulaznica darujemo među onima koji su lajkali našu Facebook stranicu i deset ulaznica među onima koji su se predbilježili na našem YouTube kanalu.

Oni koji lajkaju našu Facebook stranicu i ostave komentar 'Rođeni za divljinu' ispod ovog posta, mogu osvojiti ulaznice.

Šanse za dobitkom jedne ili osvajanje dodatne ulaznice povećavaju se onima koji su predbilježeni na naš YouTube kanal i pošalju poruku jednakog sadržaja 'Rođeni za divljinu'.

Hvala vam što ste uz nas, želimo vam uspješnu igru i da pogledate ovaj predivan film.

Vezane teme

Rođeni za divljinu

Također pogledajte

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting