ZeGeVege nagradna igra

Nagradna igra na Festivalu

Svjetski dan vegetarijanstva

Svjetski dan vegetarijanstva

Korisni članci

Prisjetimo se

Prosvjed protiv krzna u Osijeku 2010.

Savjeti stručnjaka

Savjeti stručnjak

Izjava tjedna

Deset godina proveo sam gradeći tu industriju [hvatanja i treniranja dupina], a zadnjih 35 godina proveo sam pokušavajući je uništiti. - Ric O'Barry

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Kritički osvrt na pokuse na životinjama

Vijesti

60.000.000.000: Svjetski dan životinja s farmi 01.10.2014.

Povodom Svjetskog dana životinja s farmi (2.10.), udruga Prijatelji životinja će u 11 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića dojmljivim performansom skrenuti pozornost na golem broj krava, svinja, pilića i drugih svjesnih bića koja stradavaju na farmama i u klaonicama diljem svijeta zbog nezdrave i dugoročno neodržive navike jedenja mesa, mlijeka i jaja. 12 aktivista s 12 vizuala tvorit će instalaciju dužine više od 12 metara, prikazujući tko se krije iza brojke 60 milijarda. Prijatelji životinja apeliraju na sve da probude u sebi suosjećanje i da im to bude motiv za odabir veganske prehrane, stvarajući time bolji svijet za sve životinjske vrste. Uz povoljan učinak na zdravlje i okoliš, time se doslovno spašavaju životi, i životinjski i ljudski.

Ostale vijesti

Novo na webu

60 milijardi života

Nagradna igra

Dobitnik prošle nagradne igre je Mario Grabar.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti ZeGeVege poklon iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što morate učiniti jest navesti koliko životinja prosječni Europljanin pojede tijekom život. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Prženi ravioli s bundevom

Sastojci: za tijesto - 250 g pšeničnoga glatkog brašna tip 550, 250 g pšeničnog oštrog brašna tip 400, 300 ml vode, 1 žličica soli, 5 žlica maslinova ulja, 1 žlica vinskog octa; za nadjev - 500 g očišćene žute bundeve, 100 ml maslinova ulja, 2 luka, sol, papar, kumin, ulje za prženje
Priprema: Na zagrijanom ulju pirjati sitno nasjeckan luk i bundevu narezanu na kockice dok tekućina ne ispari. Na kraju posoliti i dodati kumin i papar. Umijesiti glatko tijesto, razvaljati na 1/2 cm debljine i kalupom izrezati krugove promjera 10 cm. U sredinu svakog kruga staviti jednu žlicu nadjeva od bundeve, tijesto preklopiti, a rubove pritisnuti vilicom. Raviole pržiti u dubokom ulju do zlatnožute boje, a zatim ih staviti na upijajući papir kako bi se upila suvišna masnoća. Poslužiti uz topli umak od rajčice.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

Radionice kuhanja za učenike

Radionice kuhanja za učenike

V oznaka

V - oznaka

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Kako vas se dojmila ovogodišnja kampanja 'Obitelj na more, pas na ulicu?!'?



Link tjedna

Link tjedna - www.dolphinproject.org

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

fotografija mjeseca - veljača

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting