Zeleni ponedjeljak

Zeleni ponedjeljak

Svjetski dan veganstva

Svjetski dan veganstva

Korisni članci

Prisjetimo se

Svjetski dan veganstva 2013.

Etika prehrane

Etika prehrane

Izjava tjedna

Ljudi jednostavno nisu pripremljeni za jedenje mesa. Stavite u kolijevku dijete i uz njega zeca i jabuku. Ako se počne igrati s jabukom, a pokuša pojesti zeca - kupit ću vam novi auto! - Harvey Diamond

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Kritički osvrt na pokuse na životinjama

Vijesti

Karlovac mora zbrinjavati napuštene životinje, a ne ljubitelji životinja! 30.10.2014.

Udruga Prijatelji životinja uputila je dopis Marini Kolaković, zamjenici karlovačkog gradonačelnika, zbog njezine neprimjerene izjave da su građani i udruge 'ljubitelja životinja' dužni educirati građane i rješavati problem udomljavanja životinja, dok je jedina odgovornost Grada 'da po gradu ne lunjaju psi lutalice koji nose razne opasnosti za ljude'. Upozoravaju da Zakon o zaštiti životinja propisuje jedinicama lokalne ili područne samouprave obavezu izgradnje i financiranja skloništa za napuštene životinje, organiziranje informacijskog centra za napuštene i izgubljene životinje i obavezu poticanja zaštite životinja i edukaciju građana kroz razvijanje 'svijesti javnosti, a osobito mladih, o zaštiti životinja'. Udruga poziva Grad Karlovac da raskine ugovor s profiterskom tvrtkom CRPK koja vodi 'sklonište' u Utinji i da sufinancira, u suradnji s drugim jedinicama lokalne samouprave, moderno sklonište za napuštene životinje u kojem se psi neće usmrćivati nakon 60 dana i koje će raditi sukladno zakonu.

Ostale vijesti

Novo na webu

Melanie Joy - Karnizam - Psihologija jedenja životinja

Nagradna igra

Dobitnik prošle nagradne igre je Ilija Ištoković.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti poklon iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što morate učiniti jest navesti koliko puta manje prostora imaju polarni medvjedi u zoološkim vrtovima od onog kojeg bi imali u prirodi. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Čokoladne kuglice

Sastojci: 1 šalica zobenih pahuljica, 1 zrela banana, ½ šalice kokosovog brašna, 2 žlice šećera, 2 žlice kokosovog ili nekog drugog ulja, 1 žličica ekstrakta vanilije ili vanilin-šećer, ½ šalice grubo naribane veganske čokolade/čokolade za kuhanje
Priprema: Staviti u blender zobene pahuljice i miješati dvadesetak sekunda. Dodati ostale sastojke (osim čokolade) i miješati dok se svi sastojci ne povežu. Umiješati čokoladu. Ako je tijesto previše mekano ili ljepljivo, staviti ga u hladnjak na 10 minuta da se lagano stvrdne, a zatim oblikovati u 12 kuglica. Prije posluživanja, ostaviti jedan sat u hladnjaku.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

Radionice kuhanja za učenike

Radionice kuhanja za učenike

V oznaka

V - oznaka

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Kako vas se dojmila ovogodišnja kampanja 'Obitelj na more, pas na ulicu?!'?Link tjedna

Link tjedna - www.caft.org.uk

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

fotografija mjeseca - veljača

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting