Zar i zebre na tanjuru?

Zar i zebre na tanjuru?

Roditelji i djeca vegani

Roditelji i djeca vegani

Korisni članci

Prisjetimo se

Prosvjed protiv krzna u Zagrebu 2010.

Vuna - u čemu je problem?

Vuna - u čemu je problem?

Izjava tjedna

To ljudsko u nama još je uvijek krvavo od utrobe naših bližnjih, koje ubijamo po svom životinjskom nagonu, i od toplih crijeva slabijih životinja kojima se hranimo kao pravi ljudožderi i lovci... - Miroslav Krleža

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Kritički osvrt na pokuse na životinjama

Vijesti

Veganski domjenak s gradonačelnikom Samobora! 06.03.2015.

Nakon Zagreba, Grad Samobor drugi je hrvatski grad koji je podržao kampanju Zeleni ponedjeljak kojom se nastoji potaknuti građane da se barem jedan dan u tjednu hrane jelima od namirnica biljnoga podrijetla. S ciljem popularizacije zdravije i ukusne veganske hrane, gradonačelnik Samobora i njegovi uzvanici na Zeleni ponedjeljak 9. ožujka 2015. u 12:30 sati, u Gradskoj vijećnici u Samoboru, imat će prigodu kušati ukusna veganska jela: grilani i pohani tofu te rolice od sejtana, a od slastica mađarice, čoko-kocke i kremasta slastica s jabukama. Na jelovniku će se naći i ukusna gotova prezentacijska jela koja će za ovu prigodu pripremiti ekološki certificirani restoran Bio bistro Zrno, u suradnji s najstarijim hrvatskim ekološkim imanjem Zrno.

Ostale vijesti

Novo na webu

Zeleni ponedjeljak

Nagradna igra

Dobitnica prošle nagradne igre je Tamara Franjević.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti dar iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što morate učiniti jest navesti što uzrokuje šepavost i pucanje nogu kod pilića i pura. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Najjeftiniji, najbrži i najukusniji čokoladni kolač

Sastojci: suhi - 1 i ¼ šalice brašna (oštro bijelo, a najbolje je pomiješati integralno i oštro), 3/4 šalice smeđeg šećera, 1/3 šalice kakao-praha, 1 žličica praška za pecivo ili sode bikarbone, nekoliko prstohvata soli, začini po želji: cimet, kardamon, anis...; tekući - 1 šalica toplog sojinog mlijeka, soka od jabuke ili vode (ne utječe na kvalitetu okusa), 1/3 šalice ulja, 1 žlica jabučnog ili alkoholnog octa; za preljev - 200-250 g veganske čokolade za kuhanje, 2-2,5 dl sojinog ili zobenog vrhnja za kuhanje
Priprema: Pomiješati suhe sastojke i u njih dodati sve tekuće osim octa. Promiješati žlicom, a neposredno prije stavljanja u pećnicu dodati ocat i opet dobro promiješati. Peći 20-25 minuta na 180°C. Dok se kolač peče, u posudi na pari polako topiti čokoladu i vrhnje za kuhanje dok se smjesa potpuno ne izjednači. Paziti da ne provre. Izvaditi pečen kolač iz pećnice i odmah ga vrućeg preliti preljevom. Prije posluživanja dobro ohladiti. Po želji, u tijesto se može dodati naribana narančina korica, na pečen kolač prije preljeva mogu se dodati narančin sok i sjeckani prženi lješnjaci, a preko čokoladnog preljeva može se staviti kokosovo brašno.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

Zeleni ponedjeljak

Zeleni ponedjeljak

Kako možete pomoći?

Kako možete pomoći?

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Treba li zakonom zabraniti iskorištavanje konja za izvlačenje teških drva iz šume?



Link tjedna

Link tjedna - www.cok.net

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

Fotografija mjeseca

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting