Našli ste napuštenu životinju

| More

Ako ste pronašli napuštenoga psa, prva postaja je veterinar koji može psu očitati čip i tako pronaći skrbnika. To se može obaviti u bilo kojoj veterinarskoj ambulanti pa otiđite do one koja vam je najbliža.

Ako pas nije mikročipiran (iako je to zakonska obaveza), nazovite Info centar ili sklonište za napuštene životinje, ako postoje u vašem gradu, i poslušajte upute koje će vam dati.

Za mačke ne postoji sklonište u Republici Hrvatskoj. Neka skloništa primit će mačku ako je ozlijeđena, i to samo na liječenje, a potom će ju vratiti na mjesto gdje je pronađena. Mačkama se može pomoći kastracijom i vraćanjem u područje iz kojeg su i uzete.

Skloništa su najčešće prepuna i teško im je primiti još jednu novu životinju. Stoga pokušajte što više oglasiti napuštenoga psa ili mačku, kako bi se povećale šanse da životinja što prije nađe novi dom. Osim prijateljima i poznanicima, životinju možete besplatno oglasiti u internetskim i tiskanim oglasnicima te na forumima i društvenim mrežama.

Napišite priču životinje, gdje je nađena, kako, opišite njezine navike i karakter te navedite kakav dom joj tražite, kako se slaže s drugim životinjama i ljudima/djecom. Lijepe fotografije su nužan uvjet uspješnog udomljenja pa stoga ne oklijevajte postaviti i nekoliko fotografija, ne samo jednu; neka budu dobre kvalitete i jasne.

Popis medija koji oglašavaju izgubljene i napuštene kućne životinje može se naći ovdje.

Ako imate mogućnost negdje u svojoj okolici staviti fizički oglas za udomljavanje životinje, također ga stavite. Udomitelje mačića i štenaca možete uputiti da, kada životinja napuni šest mjeseci, ispune prijavnicu za kastraciju po povoljnijoj cijeni.

Našli ste ranjenu životinju?

Našli ste divlju životinju?

Ažurirano: ožujak 2018.

Vezane teme

Napušteni pas [ 38.53 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting