24.04.03. Još jedan apel da se pridružimo Europi

| More

Prijatelji životinja ispred Gradskog Poglavarstva

Ako su cirkuse sa životinjama mogli zabraniti Venecija, Beč, preko 50% općina u Velikoj Britaniji, Finska, Švedska, Danska. Grčka, Izrael i brojne druge zemlje i gradovi, može i Zagreb!

Nakon nekoliko prosvjeda ispred cirkusa Embell Riva na Zagrebačkom velesajmu, udruga Prijatelji životinja odlučila se napraviti korak dalje i otići direktno ispred Gradskog poglavarstva te na ulazu u zgradu još jednom pozvati gradske vođe da zabrane nastup cirkusima sa životinjskim točkama.

Pozivamo sve medije da poprate kratko mirno okupljanje ispred zgrade Gradskog Poglavarstva na Trgu Stjepana Radića, u petak 25. travnja 2003., s početkom u 11 sati.

Cilj okupljanja, kao i cjelokupne kampanje je zabrana nastupa cirkusima sa životinjskim točkama te želimo pozvati Gradonačelnicu Pavić da posluša naše argumente te da se uvjeri u potporu javnosti koju za takav prijedlog imamo. Sakupili smo brojne potpise za zabranu nastupa cirkusa sa životinjskim točkama te primili značajnu potporu hrvatske javnosti. Gotovo jednoglasno su se i sami mediji pridružili našim apelima da Zagreb ne da dozvolu gostovanju cirkusima koji koriste životinje.

Peticija se može potpisati na našim Internet stranicama www.prijatelji-zivotinja.hr ili na informativnim štandovima koji će biti postavljeni na Trgu bana Jelačića u sklopu programa Zelene akcije u petak i subotu, na Trgu Ante Starčevića ispred ulaza u Importanne centar u četvrtak 24. travnja, na Trgu hrvatskih velikana u petak 25. travnja i u Tratinskoj ulici ispred robne kuće u subotu 26. travnja, sve s početkom u 11 sati.

Najpoznatiji svjetski cirkus, quebeški Cirkue de Solei, odbija koristiti životinje te poručuje da je to okrutnost u kojoj nitko ne bi smio sudjelovati, jer životinje spadaju u prirodu, a ne kaveze. Na konferenciji za novinstvo prikazali smo sablažnjive snimke maltretiranja životinja u cirkusu: udaranje, izolaciju, usmrćivanje, izgladnjivanje i stavljanje divljih životinja u okove i kaveze. To su načini na koje se životinje treniraju i svaki cirkus koji koristi životinje sudjeluje u navedenom tretmanu. Kada bi postojao 'bolji' način tretiranja životinja u cirkusu, tada takvi cirkusi ne bi bili zabranjeni u brojnim zemljama zapadne Europe i zapadnog svijeta općenito.

Stoga tražimo da se i Zagreb priključi nizu etičkih gradova koji takvim cirkusima ne dozvoljavaju gostovanje. Iz tog razloga udruga će organizirati mirno okupljanje ispred zgrade Gradskog poglavarstva.

cirkus03ecirkus03ccirkus03d

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting