Industrija krzna

| More

Nošenje krznenih odjevnih predmeta danas je neprimjereno i surovo! Ono promiče industriju koja, u divljini, hvata životinje u čelične nazubljene zamke u kojima one pate i polako umiru u agoniji. Neke životinje od očajanja odgrizu svoje noge kako bi pobjegle, osobito majke koje doje svoje bebe. (Kako bi se to izbjeglo, pribjeglo se uporabi zamki koje povuku životinje u zrak i tako im onemoguće bijeg, ili ih stave u/ili blizu vode kako bi se životinje koje pokušavaju pobjeći utopile!)

Životinje se smrzavaju na hladnoći ili ih sunce prži za vrijeme žege, i bespomoćne su pred napadima grabežljivaca koji ih ubijaju. One koje prežive, lovci na krzna gaze, tuku toljagom, dave, utapaju ili na smrt istuku kako bi izbjegli zamrljati njihovo krzno. Milijuni pitomih životinja poput pasa, ptica, mačaka, zečeva, vjeverica također se uhvate u zamke i njih nazivaju 'smećem koje umire u agoniji'.

Najveći broj životinja koje ubijaju zbog njihova krzna uzgajaju se na farmama krzna, gdje im prijeti grozna smrt: gušenjem plinom, elektrokucijom, davljenjem, trovanjem strihininom, lomljenjem vratova, rezanjem jezika, lijepljenjem jezika za zamrznute metale kako bi na njima ostale visjeti, guranjem usijanih željeznih šipki u njihove anuse, i to sve nakon što su svoje živote provele u malenim, prljavim kavezima.

Ove metode nisu 100 posto učinkovite, tako da se neke životinje 'probude' dok im deru kožu s krznom.

To smatrate modom?!?

Vezane teme

Farmski uzgoj životinja za krzno [ 45.73 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting