Seitan

| More

Tvrtko Šakota

Biovega, Zagreb, 2005.

Seitan (ili pšenicno meso) namirnica je s dugom poviješcu. Najvjerojatnije su ga prvi otkrili kineski budistički svećenici, a tradicionalno se jede u Japanu, Kini, Rusiji, Koreji... Poznat je i u mnogim zemljama koje uzgajaju pšenicu (uzgaja se više od 6000 godina i najstarija je kultivirana žitarica), pa i kod nas, ali nije korišten u prehrani. Seitan je proizvod od pšenice, kuhan u temeljcu od kombu algi, tamarija i vode, dinamičnog i izdašnog okusa, koja predstavlja idealni nadomjestak za meso. Bogat je bjelančevinama i daje vitalnost i snagu. Tvrtko Šakota, inventivni šef kuhinje restorana NOVA, napravio je korak dalje i u svojoj kuharici iznio slasne recepte sa seitanom koji će ovu omiljenu vegetarijansku/vegansku namirnicu približiti najširoj publici i učiniti je sastavnim dijelom vaše prehrane.

Literatura - Seitan, recepti Tvrtka Šakote [ 69.25 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting