Čarli - moj najbolji prijatelj

čarliU suradnji s udrugom Prijatelji životinja i zajedničkom akcijom 'Moj najbolji prijatelj' želimo podići svijest o potrebi zaštite i odgovornog ponašanja prema životinjama, zaustavljanja njihovog iskorištavanja i zlostavljanja te potaknuti udomljavanje napuštenih životinja. Labud od prodaje svakog pakiranja posebnog izdanja Čarlija donira 0,50 kn udruzi Prijatelji životinja s ciljem daljnjeg poticanja udomljavanja napuštenih životinja te podrške radu azila koji o njima brinu. Proizvodi Meteor Grupe – Labud nisu testirani na životinjama, dok je Čarli 'Moj najbolji prijatelj' dobio potvrdu ''Neškodljivo za životinje'' koju je izdao Zavod za farmakologiju i toksikologiju Veterinarskog fakulteta.

Napuštene životinje

Napusteni pasStotine tisuća pasa i mačaka, do tada ravnopravnih članova obitelji, ostaju bez svojega doma, osobito u vrijeme godišnjih odmora. Životinje nisu tu kako bi nam služile, bile ukras ili igračka. One postoje zbog svojeg vlastitog razloga, a mi imamo odgovornost da se o njima skrbimo uvažavajući njihove potrebe. Selidba, godišnji odmor, dolazak novog člana obitelji ili bilo koji drugi razlog nisu isprika za zanemarivanje, zlostavljanje, napuštanje ili ubijanje!

Kastracija spašava živote

Kastracija spašava životeTrenutno se nalazimo u situaciji kada su životinje pripitomljene i nasilno se razmnožavaju ili se samostalno razmožavaju u prevelikom broju zbog utjecaja čovjeka. U situaciji kada životinje žive uz čovjeka kastracija im dokazano pomaže i zdravstveno, a i psihički. Kastracija je danas humanije rješenje pomoći životinjama nasuprot nedopustivom ubijanju

Život na lancu nije život

Pas na lancuPsi su vrlo socijalna i druželjubiva bića koja trebaju interakciju s ljudima i drugim životinjama. Dugotrajno držanje na lancu ili u boksu dovodi do fizičkih i psiholoških povreda. Inače vrlo prijateljski raspoloženi psi, kad ih držimo zavezane, postaju nesretni, anksiozni, dolazi do razvoja neuroza i često i agresivnosti. Gradovi Zagreb i Osijek donijeli su odluku o zabrani, a nadamo se da će uskoro stupiti na snagu na razini države.

Prijavite zlostavljanje životinja!

Majka i psić na lancu

Prijavnica za povoljniju kastraciju

Udomi drugog!

Jednog kupiš, jednog ubiješ

Preporučujemo AVALON web hosting