| More

Jastozi imaju jednak period inkubacije od 9 mjeseci kao i ljudi.

Hobotnice sakupljaju čepove boca, privlačno kamenje i ostalo što nađu na dnu oceana i koriste ih za ukrašavanje svojeg skloništa, premještajući predmete ako se ne uklapaju u dizajn.

Papige ne mogu podnijeti da budu same; dok većina pronalaze partnere za cijeli život, sve žive u velikim društvenim skupinama, ponekad s različitim vrstama ptica.

Pčela kroz složene 'plesne' kretnje obavještava ostale pčele u košnici o lokaciji hrane ili o situaciji unutar same košnice (npr. o količini zaliha nektara).

Lignje mogu promijeniti boju tijela ne samo da se stope s okolinom, već i da projiciraju različite poruke na obje strane tijela, kao što je boja za parenje na jednoj stranij a upozorenje grabežljivcu na drugoj.

Majka gepard postane toliko iscrpljena od brige oko svoje djece da ponekad zaspi dok vreba plijen.

Dupini žude za tjelesnom pažnjom pa se međusobno dodiruju perajama.

U stadu ovaca vođa je najčešće najstarija i najiskusnija ovca, a ne najveća i najjača.

Kokoši u međusobnoj komunikaciji koriste 24 različita zvuka, uključujući različite zvukove upozorenja ovisno o tome koja vrsta predatora im prijeti.

Siročad čimpanzi usvajaju starija braća ili članovi šire obitelji koji ih uče pronaći prirodne antibiotike, izbjegavati otrovne biljke i graditi gnijezda na stablu.

Neke ribe štite svoju djecu tako da otvore usta i puste ih unutra dok predator ne prođe.

Tropska vrsta raka (Squilla mantis) ima najsofisticiranije oči od svih životinja na Zemlji. To je također jedina poznata morska životinja koja koristi fluorescentnu svjetlost kao sredstvo komunikacije.

Na jednoj farmi majke krave su srušile ogradu i putovale miljama do druge farme kako bi ponovo bile sa svojom djecom.

Kad su jako sretni, zečevi nježno trljaju kutnjacima proizvodeći zvuk sličan predenju mačke.

Tuljani grade sniježne špilje iznad rupa za disanje u ledu kako bi svoje mlade zaštitili od grabežljivaca.

Kompleksni jezik slonova u velikoj mjeri se zasniva na infrazvuku - zvuk vrlo niske, za čovjeka nečujne, frekvencije - što omogućuje odvojenim članovima obitelji da komuniciraju na daljinu.

Svinje mašu repom kad su sretne, a majke svinje u prirodi od grančica i lišća grade postelju u kojoj rode svoju djecu...

Veza između kokoši i pilića počinje dan prije nego se pilić rodi iz jajeta; pilić pijuće iz jajeta a majka mu odgovara umirujućim zvukom...

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting