02.03.07. Krzno je mrtvo

| More

Performans u Rijeci u sklopu nacionalne kampanje 'Za Hrvatsku bez krzna'

Prijatelji životinja održat će performans protiv ubijanja životinja za krzno 2. ožujka 2007. u 12 sati na Korzu, Trg Republike Hrvatske. Aktivisti udruge Prijatelja životinja proći će Korzom vukući lancima 'krvave' bunde, prikazujući video snimke životinja s farmi krzna i glasno upozoravajući na okrutnost industrije krzna.

Performans će se održati u sklopu nacionalne kampanje 'Za Hrvatsku bez krzna', kojoj je cilj pozvati hrvatsku javnost da osudi uzgoj životinja za krzno, promoviranje, prodaju i nošenje odjeće od životinjskoga krzna, a s ciljem stvaranja etički osviještene Hrvatske bez krzna.

Zakonska zabrana uzgoja životinja za krzno, koju je podržalo čak 73,7 posto građana i koja je stupila na snagu sa Zakonom o zaštiti životinja početkom ove godine uz prijelazno razdoblje od deset godina, pokazuje kako je većina građana svjesna da su lov, uzgoj te načini na koji se ubijaju životinje – elektrokucijom, gušenjem plinom, lomljenjem vratova, ubrizgavanjem injekcija insekticida u srce... – neizostavni dio krznene odjeće i da svako ubijanje životinja zbog mode i glamura treba osuditi.

Istoga dana na istome mjestu bit će postavljen i informativni štand na kojem će građani moći potpisati tekuće peticije, dobiti materijale i dodatne usmene informacije.

Promocija knjige Vječna Treblinka!

U 18 sati u sklopu Sajma nezavisnog izdavaštva, Strossmayerova 1, Prijatelji životinja pozivaju građane na promociju intrigantne knjige Charlesa Pattersona Vječna Treblinka: Naše postupanje prema životinjama i holokaust.

Autor ove kontroverzne knjige podastrijeva na 300-tinjak stranica niz dokaza i povijesnih činjenica da zločin prema čovjeku svoje korijene nalazi u zločinu prema životinjama te da je to dvoje nemoguće promatrati odvojeno, kao što je nemoguće ne priznati povezanost između industrijaliziranih američkih klaonica i Hitlerovih koncentracijskih logora.

Predstavljanje prati i video projekcija 'Meet Your Meat', čiji je narator Alec Baldwin, te rasprava o zaštiti i pravima životinja i vegetarijanskom načinu života.

Predavanje Kako biti prijatelj životinjama?

U 20 sati u Lamparni u Labinu, Prijatelji životinja održat će predavanje pod nazivom Kako biti prijatelj životinjama? na kojem će se govoriti o Zakonu o zaštiti životinja, kao i o prošlim i budućim akcijama udruge Prijatelji životinja. Posjetitelje predavanja očekuje i veganska degustacija kako bi se građanima približio ovaj etički, ekološki i zdravstveno prihvatljivi način prehrane.

Krzno je mrtvo!2Krzno je mrtvo!3Krzno je mrtvo!1Krzno je mrtvo!4

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting