07.02.08. Za Europu bez tuljanovog krzna

| More

Prijatelji životinja pokrenuli međunarodnu kampanju

Udruge Prijatelji životinja iz Hrvatske, Scandinavian Anti-Sealing Coalition, Campaigns Against The Cruelty To Animals iz Kanade i Atlantic Canadian Anti-Sealing Coalition pokrenule su međunarodnu kampanju za zabranu trgovine proizvodima od tuljana diljem Europe!

Ova kampanja pokrenuta je u znak potpore Humane Society International i drugim organizacijama i pojedincima koji već nekoliko godina vode bitku kako bi zaustavili pokolj tuljana u Kanadi, kada u proljeće svake godine krvnički bude umlaćeno 350.000 beba tuljana.

Tijekom ove kampanje protiv lova na tuljane, Prijatelji životinja uputili su dopis sa zamolbom za zabranu trgovine proizvodima od tuljana zemljama u kojima ova zabrana još nije ozakonjena, a zemljama koje su već donijele tu zabranu – Sloveniji, Hrvatskoj, Belgiji i Nizozemskoj – pismo zahvale i potpore.

Tijekom mjeseca siječnja i veljače Prijatelji životinja kontaktirali su više od 1200 predsjednika država, premijera, članova vlada i parlamenata, političkih stranaka i klubova zastupnika, zastupnika u Europskom parlamentu i nacionalnih parlamenata zemalja članica Europske unije.

Europska komisija sluša vaš glas!

Kako bi čula mišljenje javnosti, Europska komisija je na svojm intenetskim stranicama objavila upitnik o tome što građani Europe misle o trgovini proizvodima od tuljana. Prijatelji životinja ovim putem pozivaju hrvatske medije i građane Republike Hrvatske da daju svoje mišljenje i u skladu sa zabranom trgovine proizvodima od tuljana, koju je Republika Hrvatska uvela 27. ožujka 2006., još jednom pruže potporu svjetskim nastojanjima da se spriječi pokolj tuljana u Kanadi.

Upitnik je otvoren do 13. veljače 2008. i može se ispuniti ovdje: http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=seals

Kampanja 'Za Europu bez tuljanovog krzna' bit će nastavljena i tijekom narednih mjeseci, a o čemu će Prijatelji životinja pravodobno obavijestiti hrvatsku javnost.

Vezane teme

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting