13.02.08. Psi i mačke na kaputu

| More

Prijatelji životinja najavljuju prosvjed protiv kineske industrije krzna i traže zabranu uvoza krzna od pasa i mačaka

- 24 mačke ili 15 pasa za jednu bundu

S ciljem izvoza diljem svijeta, Kina ubije više od 17 milijuna životinja godišnje zbog krzna, od toga je preko dva milijuna pasa i mačaka.

Na međunarodni dan prosvjeda protiv kineske industrije krzna, 13. veljače, u Hrvatskoj održat će se prosvjed ispred Kineske ambasade u Zagrebu, Mlinovi 132, s početkom u 12 sati s naglaskom na zakonsku zabranu uvoza i prodaje krzna od pasa i mačaka u Hrvatskoj prema direktivama EU prema kojima takva zabrana već postoji.

Ovom prosvjedu protiv brutalnosti kineske industrije krzna pridružit će se i psi kako bi zajedno sa svojim skrbnicima pozivali na nenošenje bilo kakvog životinjskog krzna i modnih dodataka kao i bojkot ovogodišnjih Olimpijskih igara u Pekingu, a očekujući zakonsku zabranu uvoza krzna od pasa i mačaka u Hrvatskoj.

Kina je najveći izvoznik krzna u svijetu, a ujedno proizvodi i neka od najjeftinijih krzna na tržištu. Ona se obično prodaju kao krzneni ukrasi na kaputima, rukavicama, ženskim torbicama, igračkama i jeftinom nakitu. Rakuni, lisice, kanadske kune, zečevi, pa čak i psi i mačke među životinjama su koje se ubijaju zbog njihova krzna, a koje završavaju u trgovinama svijeta, Europe pa tako i Hrvatske. Nikakav zakon ne štiti te životinje.

Životinje koje se uzgaja zbog krzna žive u bijednim uvjetima, zatočene u prljave i natrpane žičane kaveze. Bolesti, povrede i teški psihološki stres vladaju na tim farmama. Tajna istraživanja organizacije Swiss Animal Protection/EAST International otkrila su grozomornu rutinu koja se opetuje na kineskom tržištu krzna, gdje radnici palicama udaraju i ubijaju životinje, gaze im glave i udaraju njima o zemlju prije nego im razrežu i oderu kožu i krzno s tijela. Potom oderane životinje bacaju na gomilu leševa. Međutim, ove tek oderane životinje nastavljaju disati! One gledaju izravno u kameru, trepčući očima i cvileći još pet do deset minuta nakon što im je krzno otrgnuto s njihova tijela.

Uvoz i prodaju psećeg i mačjeg krzna prije Europske unije zabranile su Belgija, Danska, Francuska, Italija, Grčka i Australija.

Nakon što je to učinila Europska unija, Prijatelji životinja traže i od Hrvatske da uvede zakonsku zabranu uvoza i prodaje krzna od pasa i mačaka. Time bi se, nakon zabrane uzgoja životinja za krzno i zabrane uvoza krzna i proizvoda od tuljana, učinio još jedan korak k stvaranju Hrvatske bez krzna.

Psi i mačke na kaputu [ 80.85 Kb ]Psi i mačke na kaputu2 [ 84.35 Kb ]Psi i mačke na kaputu3 [ 68.73 Kb ]Psi i mačke na kaputu4 [ 84.38 Kb ]Psi i mačke na kaputu5 [ 58.15 Kb ]

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting