20.08.09. Vegetarijanstvom do kvalitetnijeg načina života

| More

Prijatelji životinja i udruga Dharma pozivaju na vegetarijansku degustaciju u Poreču

Povodom preseljenja u nove prostorije udruga za promicanje kvalitetnijeg načina života Dharma iz Poreča zajedno s udrugom Prijatelji životinja poziva građane i turiste na informativni štand koji će biti postavljen u četvrtak, 20. kolovoza ispred gradske tržnice (donji ulaz) u 10 sati.

Na štandu će biti organizirana degustacija ukusnih veganskih jela i kanapea koje su pripremili kuhari klupskog restorana udruge Dharma kako bi građanima predstavili svoj rad i dočarali etičke, ekološke i zdravstvene prednosti vegetarijanske prehrane.

Uz vegansku degustaciju, na kojoj će između ostalog biti posluženi tofu - biljni sir, seitan-pšenično meso, biljna mlijeka te kolači bez jaja, bit će dostupni i besplatni tiskani i video materijali o vegetarijanstvu, a potpisivat će se i nacionalna peticija za uvođenje vegetarijanskih obroka u javne institucije.

Udruga Dharma preselila se na novu adresu u Vranićima, Grožnjanska 2 te poziva sve zainteresirane građane da posijete Udrugu te da svojim donacijama kao i učlanjenjem pomognu pri adaptaciji novih prostorija i razvoju udruge. Dharma svakodnevno nudi vegetarijanske obroke, a u rujnu počinje s organizacijom raznih novih radionica o kojima će se više informacija moći dobiti na informativnom štandu.

Prijatelji životinja žele se osvrnuti i na nedostatak vegetarijanske turističke ponude, odnosno spomenuti činjenicu da, iako je porast broja vegetarijanaca, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu, zamjetan, ponuda se nije nimalo prilagodila sve većem broju turista koji i na svojem godišnjem odmoru razmišljaju o svojem utjecaju na planet te o etičnom i humanom načinu života i odnosu prema životinjama i prirodi.

Čak 73% građana smatra da je potrebno poboljšati vegetarijansku ponudu. Udruga Prijatelji životinja, članica Europske vegetarijanske unije, stoga pozdravlja rad udruge Dharma koja sudjeluje u turističkom i kulturološkom razvoju Hrvatske te stoji na raspolaganju građanima svojom ponudom i programima tijekom cijele godine.

Degustacija u Poreču 1 [ 124.28 Kb ]Degustacija u Poreču 2 [ 115.75 Kb ]Degustacija u Poreču 3 [ 120.06 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting