02.10.09. Hrana i klima

| More

Povodom dolaska Jensa Holma u Hrvatsku Prijatelji životinja pozivaju na izlaganje 'Hrana i klima'

Jens Holm donedavni je zastupnik Europskog parlamenta, član parlamentarne skupine GUE/NGL i član parlamentarnog Odbora za okoliš, javno zdravstvo i sigurnost hrane, Odbora za međunarodnu trgovinu i Privremenog odbora za klimatske promjene.

Gospodin Jens Holm dolazi u Hrvatsku kako bi se susreo s Marijanom Petir, Mirelom Holy i ostalim članovima Saborskog odbora za zaštitu okoliša u Hrvatskom saboru te održao javno predavanje o utjecaju stočarske industrije na okoliš. U svojem će izlaganju iznijeti šokantne informacije o najvećoj prijetnji preživljavanju u svijetu - klimatskim promjenama. Nakon predavanja, za sve prisutne bit će organizirana prigodna zakuska.

Predavanje za javnost održat će se u petak, 2. listopada 2009. u 19:30 sati, u Europskom domu Zagreb, u dvorani Strasbourg, Jurišićeva 1. Nazočni na predavanju besplatno će dobiti brošuru Stočarska industrija i klima koju je Jens Holm napisao zajedno s novinarom Toivom Jokkalaom.

Predavanje i brošura oslanjaju se na iscrpno izvješće o uzgoju životinja i klimatskim promjenama koje je objavila UN-ova Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO). U izvješću se, između ostaloga, navodi da mesna industrija i uzgoj životinja za hranu uzrokuju više emisije plinova odgovornih za efekt staklenika od ukupnog svjetskog prometa.

Jens Holm je autor radova poput Food, Environment, Justice - The Effects of Meat Consumption on the Environment and the Global Food Supply, a politički je zagovornik uvođenja poreza na meso o čemu se trenutno već raspravlja u Nizozemskoj, upravo zbog štetnog utjecaja mesne industrije na okoliš, klimu i gospodarstvo.

Dolazak Jensa Holma i njegovo predavanje održavaju se na Svjetski dan farmskih životinja, koji se i ove godine obilježava u sklopu Dana prijatelja životinja od 1. do 4. listopada, kada će se održati i druga događanja s ciljem informiranja građana o pravima životinja te ekološki, etički i zdravstveno prihvatljivijem načinu života.

Cijelo predavanje možete pogledati ovdje:

Predavanje Jensa Holma: "Hrana i klima" from Prijatelji životinja on Vimeo.

Dolazak Jensa Holma [ 254.61 Kb ]Dolazak Jensa Holma [ 420.75 Kb ]Predavanje Jensa Holma 1 [ 101.71 Kb ]Predavanje Jensa Holma 2 [ 128.68 Kb ]Predavanje Jensa Holma 3 [ 126.80 Kb ]Predavanje Jensa Holma 5 [ 126.89 Kb ]

Jens Holm

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting