01.10.09. Vege izazov

| More

Na Svjetski dan vegetarijanstva Prijatelji životinja i Lush obilježavaju Vege izazov

Povodom održavanja ZeGeVege festivala 18. rujna, Lush i Prijatelji životinja pokrenuli su Vege izazov i pozvali građane da do 1. listopada, Svjetskog dana vegetarijanstva, budu vegetarijanci ili, još bolje, vegani.

Prijavljenih za Vege izazov ima iz cijele Hrvatske, čak iz 25 mjesta: iz Crikvenice, Čakovca, Donje Zeline, Dubrovnika, Gračaca, Ičića, Koprivnice, Lipovljana, Opatije, Osijeka, Poreča, Pule, Rijeke, Sesveta, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Tuhelja, Varaždina, Velikog Trgovišća, Viškova, Zaboka, Zadra, Zagreba i Zaprešića.

Za većinu prijavljenih Svjetski dan vegetarijanstva neće biti kraj izazova već dan odluke o trajnoj promjeni načina prehrane i prelasku na etičko, ekološko i zdravije životno opredjeljenje. Takvom odlukom izazov se nastavlja čitavog života, kako kroz gurmanska otkrića tako i kroz nove spoznaje o prednostima veg(etarij)anske prehrane.

Onima koji se ipak ne odluče Vege izazov zamijeniti vegetarijanskim načinom života, ostaje korisno iskustvo koje će im u budućnosti omogućiti lakše prebacivanje na bezmesnu prehranu, koju prakticira već preko 150 tisuća građana Hrvatske. Uspjehom će se smatrati i ako sudionici prestanu s upotrebom proizvoda testiranih na životinjama ili primjerice počnu koristiti platnene umjesto plastičnih vrećica.

Kako bi proslava Svjetskog dana vegetarijanstva i uspješnog Vege izazova bila podijeljena sa svim zainteresiranim građanima, Prijatelji životinja u suradnji s Lushem organiziraju prigodni štand u četvrtak, 1. listopada na Trgu bana Jelačića, na kojem će u 12 sati biti pripremljena veganska degustacija uz mirisna iznenađenja. Proslavi i degustaciji pridružit će se sudionici Vege izazova, među njima i Petra Nižetić, Iva Šulentić, Ana Stunić, Ivana Radovniković i drugi.

Cilj Vege izazova je demistificirati vegetarijansku prehranu i približiti ekološke, zdravstvene i etičke vrijednosti vegetarijanskog načina života te uvjeriti javnost da ukusna i zdrava hrana, baš kao i kvalitetna kozmetika, ne moraju biti životinjskoga podrijetla.

Ovaj događaj dio je programa Dana prijatelja životinja koji se održavaju od 1. do 4. listopada.

Sudionice vege izazova [ 1.40 Mb ]Sudionice vege izazova 2 [ 1.17 Mb ]Svjetski dan vegetarijanstva 2009 5 [ 834.85 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting