Odgovor predsjedničke kandidatkinje Vesne Pusić

| More

Zahvaljujem Vam na informacijama i podacima koje do sada nisam znala, a svakako su važne za bolje razumijevanje različitih utjecaja na klimatske promjene.

Očuvanje okoliša i pridavanje veće pozornosti održivom razvoju u Hrvatskoj bi trebao biti jedan od bitnih dijelova gospodarske strategije. Hrvatska bi trebala poticati razvoj upotrebe obnovljivih izvora energije i korištenje alternativnih izvora energije. Međutim, ono što još uvijek nedostaje kao prvi korak je bolja edukacija poduzetnika, lokalne samouprave te općenito građana Hrvatske o pitanjima štednje energije i mogućnosti korištenja alternativnih ili obnovljivih izvora.

Korištenje mesa u prehrani osobni je izbor svakog pojedinog građanina. Već duže vrijeme sve manje koristim meso u svojoj prehrani, a kao predsjednički kandidat i vjerujem da je važno educirati ljude o tome da raznolikom i uravnoteženom prehranom u kojoj umjesto raznih vrsta mesa prevladavaju druge namirnice mogu bolje paziti na svoje zdravlje, a posredno i dati doprinos smanjenju emisija stakleničkih plinova. Svakako bi bila poželjno da struka raspravi to pitanje te da se u domeni javnosti predstave nalazi relevantnih istraživanja.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting