Kampanja 'Za Hrvatsku bez krzna' 2009.-2010.

| More
Nastavak kampanje 'Za Hrvatsku bez krzna' u 2009. i 2010. godini

Aktivisti i simpatizeri udruge Prijatelji životinja na utakmicama zagrebačkog Kluba hokeja na ledu MEDVEŠČAK protiv KAC Klagenfurta, Red Bull Salzburga, Vienna Capitals, Villacha, Acroni Jesenica i Albe Volan tijekom listopada, studenog i prosinca 2009. te siječnja 2010. godine dali su potporu Medvjedima razvivši veliki višemetarski transparent 'PRIJATELJI ŽIVOTINJA VOLE MEDVJEDE'.

Medvjedi su se na ovoj potpori odužili – skinuvši svog predstavnika za potrebe kampanje 'Za Hrvatsku bez krzna'!

Luka Novosel, 26-godišnji branič Medveščaka, isključivo se za ovu prigodu razodjenuo za novu kampanju Prijatelja životinja kako bi privukao pozornost i ukazao na stradavanje životinja zbog njihova krzna. Priključivši se ovoj kampanji, Luka Novosel je izjavio: 'Kampanji sam se priključio zato što volim životinje i ako bilo što mogu učiniti za njih, najmanje što mogu učiniti jest slikati se i tako pomoći zaštiti životinja. Krzno bi trebalo biti tamo gdje mu je i mjesto. Na životinjama!'

Plakati sa sloganom 'PRAVI MEDVJEDI NE NOSE TUĐE KRZNO' pojavit će se na zagrebačkim ulicama sredinom siječnja ove godine, dok će najbrži posjetitelji Medveščakovih utakmica na dar dobiti razglednice s vizualom kampanje.

Nakon prosvjeda u Novom Sadu, Osijeku i Sarajevu Prijatelji životinja održali su u subotu 20. veljače veliki prosvjed protiv krzna u Zagrebu. Prosvjedna povorka krenula je s Trga kralja Tomislava u 11 sati. Stotinjak glasnih prosvjednika s brojnim transparentima prošlo je centrom Zagreba zaustavljajući se pred krznarijama kako bi zapalili svijeće za ubijene zbog glamura.

Iza 12 sati na Trgu bana Josipa Jelačića aktivisti za prava životinja održali su minutu šutnje i položili vijenac uz lijes s dijelovima tijela ubijenih životinja pretvorenih u krznene odjevne predmete kako bi osudili masovna ubijanja živih bića zbog mode i profita.

Prosvjedu su se pridružili i hrvatski selebritiji Luka Nižetić, Fani Stipković i Sanja Duggan.

U listopadu 2010. reklamna agencija Bruketa&Žinić također se priključila kampanji 'Za Hrvatsku bez krzna'. Kako bi ukazali da krzno nema veze s modom, reklamna agencija Bruketa&Žinić za Prijatelje životinja osmislila je plakat 'Nismo svi evoluirali'. Jumbo i citylight plakati s jasnom porukom o etičkoj i ekološkoj neprihvatljivosti nošenja krzna postavljeni su u Zagrebu i drugim gradovima Hrvatske.

Vezane teme

Za Hrvatsku bez krzna [ 51.78 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting