07.05.10. Dolazak kanadskog premijera u Hrvatsku

| More

Povodom dolaska kanadskog premijera, gospodina Stephena Harpera, Prijatelji životinja uputili su dopis sljedećeg sadržaja gđi Jadranki Kosor i gdinu Ivi Josipoviću:

Poštovani gospodine Josipović/Poštovana gospođo Kosor,

obraćamo Vam se povodom dolaska kanadskog premijera, gospodina Stephena Harpera, u službeni posjet Zagrebu i Hrvatskoj i koristimo prigodu da Vas zamolimo da iskoristite Vaš utjecaj i ugled te apelirate na premijera Harpera da učini sve što je u njegovoj moći kako bi se pokolj tuljana u Kanadi zaustavio.

Vjerujemo da ste upoznati da je Hrvatska bila među prvim zemljama u svijetu koja je 28. ožujka 2006. uz Meksiko, SAD, Belgiju, Nizozemsku i Sloveniju zabranila uvoz krzna i proizvoda od tuljana. Broj zemalja koje su im se priključile uvelike se povećao otkako je nedavno i čitava Europska unija uvela takvu zabranu.

Ovim iznimno važnim korakom Hrvatska je pokazala da može biti među zemljama predvodnicama u svijetu kada je u pitanju zaštita i etičan odnos prema životinjama, a Vaše zalaganje za sudbinu tuljana u Kanadi moglo bi biti od presudne važnosti za opstanak vrste.

Zahvaljujemo na Vašoj potpori i srdačno Vas pozdravljamo.

S poštovanjem,

Luka Oman
Predsjednik udruge Prijatelji životinja


U Zagrebu, 7. svibnja 2010.

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting