29.05.10. Sir i vrhnje, a bez kravljeg mlijeka

| More

Prijatelji životinja i Udruga Pobjede pozivaju na vegansku degustaciju

Prijatelji životinja priređuju vegetarijansku degustaciju kako bi potaknuli građane na odbacivanje jedenja životinja te na uživanje u bogatstvu i raznolikosti veganske prehrane u kojoj ne nedostaju niti jela poput sira i vrhnja.

Informativni štandovi Prijatelja životinja i Udruge Pobjede bit će postavljeni na Trgu slobode u Osijeku, u subotu, 29. svibnja 2010. od 10 sati, a veganska degustacija sira i vrhnja te biljnog mlijeka počet će u 12 sati.

Na štandovima će se, uz degustacije, moći potpisati i aktualne peticije, razgledati knjige animalističke tematike te dobiti besplatni informativni video i tiskani materijali vezani za prava životinja i zdravu prehranu, a građanima će se pružati informacije o prednostima vegetarijanske prehrane i dijeliti recepti veganskih jela.

Prema istraživanjima, u Hrvatskoj postoji preko 150.000 vegetarijanaca koji su svojom vitalnošću najbolji pokazatelj koliko je bezmesna prehrana - prehrana budućnosti, koju prihvaća sve više građana svjesnih etičkih, ekoloških i zdravstvenih prednosti hrane biljnoga podrijetla.

Znanstvenici upozoravaju i na povezanost mesne industrije i globalnog zatopljenja, pa tako u izvješću koje je objavila UN-ova Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) stoji da uzgoj stoke generira čak 18 posto stakleničkih plinova, što je više od emisije plinova u prometu. Stoga je najsnažniji korak koji možemo poduzeti kao pojedinci da izbjegnemo globalno zatopljenje taj da prestanemo jesti meso, jaja i mliječne proizvode.

Razlozi za prelazak na bezmesnu prehranu su brojni, no iako način prehrane izravno i značajno utječe na ljudsko zdravlje, potrošnju prirodnih resursa i zagađenje okoliša, Prijatelji životinja žele potaknuti građane da prije svega razmisle o milijardama bespotrebno mučenih i zaklanih životinja i okrenu se prema etičkom načinu prehrane.

Više informacija može se vidjeti i na www.vegan.hr.

Sir i vrhnje, a bez kravljeg mlijeka 1 [ 83.80 Kb ]Sir i vrhnje, a bez kravljeg mlijeka 2 [ 73.88 Kb ]Sir i vrhnje, a bez kravljeg mlijeka 3 [ 105.23 Kb ]Sir i vrhnje, a bez kravljeg mlijeka 4 [ 123.97 Kb ]Sir i vrhnje, a bez kravljeg mlijeka 5 [ 106.99 Kb ]

Vezane teme

Biljni sir i vrhnje [ 36.18 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting