24.07.10. Dan slobode životinja

| More

Prijatelji životinja pozivaju na obilježavanje kreativnim aktivizmom

Dan slobode životinja (Animal Freedom Day, AFD) je međunarodni događaj s ciljem podizanja svijesti o pravima životinja i veganstvu, edukacije o zlostavljanju na farmama i traženja djelotvornih načina zaštite životinja. Pokrenula ga je 18-godišnja aktivistica Nadija Masoudi, ujedno redateljica i producentica dokumentarnog filma 'Don't Eat Me' u kojem su objedinjeni svi načini iskorištavanja životinja, a koji će uskoro biti završen. Dan slobode životinja obilježava se diljem svijeta 24.7.- individualno, unutar obitelji, u društvu, u školama, na ulici...

Svaka osoba može organizirati svoj Dan slobode životinja na način koji joj odgovara - najvažnije je da se u prvi plan stavi borba za prava životinja. Na taj dan poziva se na veganski stil života - na nejedenje mesa i drugih namirnica životinjskoga podrijetla; na bojkot cirkusa, zooloških vrtova i proizvoda testiranih na životinjama, odijevanja kožom i krznom životinja te svakog drugog oblika njihovog iskorištavanja.

Kako bi se i u Hrvatskoj obilježio Dan slobode životinja (Animal Freedom Day) organiziran je cjelodnevni aktivistički program naziva 'No More Cages'. To je ujedno i tema koja će se provlačiti kroz radionice i druženja planirana za taj dan.

U sklopu Dana slobode životinja 24.7. organizirana je radionica transparenata u uredu Udruge, Gajeva 47, koja će trajati od 16 do 18 sati. Nakon toga izrađeni transparenti bit će upotrijebljeni u aktivističkoj šetnji centrom grada.

Aktivistička šetnja započinje u 18 sati na Trgu kralja Tomislava, a završava u Internet klubu Sublink, Teslina 12, u kojoj od 19 sati počinje druženje uz aktivističku glazbu i vegansku zakusku!

Na druženju će biti izloženi i umjetnički radovi na temu 'No More Cages' koje su izradili mladi aktivisti Udruge. Kako bi sve bilo u aktivističkom tonu, dress code za druženje je aktivistička majica ili bedž, naljepnica, natpis na kapi – dakle, bilo što s porukom o pravima životinja.

Smatrate da životinjama nije mjesto u cirkusu? Da je meso ubojstvo? Protivite se iskorištavanju životinja za bilo koju svrhu?

Ovo je savršena prilika da se izrazite i pokažete ljudima oko sebe što mislite o pravima životinja!

Dan slobode životinja 1 [ 435.48 Kb ]Dan slobode životinja 2 [ 387.08 Kb ]Dan slobode životinja 3 [ 475.76 Kb ]Dan slobode životinja 4 [ 461.64 Kb ]Dan slobode životinja 5 [ 348.28 Kb ]Dan slobode životinja 6 [ 427.38 Kb ]Dan slobode životinja 7 [ 315.50 Kb ]Dan slobode životinja 8 [ 380.97 Kb ]

Vezane teme

Dan slobode životinja 1 [ 183.28 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting