08.02.11. Funkcije skloništa za napuštene životinje

| More

Upućeno svim veterinarskim inspektorima

Poštovani,

obavještavamo Vas o prosvjedu koji se održao u Zagrebu 15. siječnja 2011., u želji da svratimo i Vašu pozornost na nužnost i zakonsku obavezu provedbe Zakona o zaštiti životinja. Prosvjed su podržali građani i brojni mediji koji su prenijeli poruku kako je četiri godine od stupanja Zakona na snagu krajnje vrijeme da lokalne zajednice ispoštuju svoje zakonske obaveze.

Također, želimo Vas obavijestiti da je Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu obilježilo deset godina postojanja. Više o njihovim rezultatima i načinu poslovanja možete pročitati u privitku kojeg Vam šaljemo.

Ujedno Vas podsjećamo na zahtjev koji smo Vam uputili da izdate obvezujuća rješenja kojim će se jedinicama lokalne samouprave naložiti osnivanje skloništa tamo gdje ih po proteku svih zakonskih rokova i nadalje nema, a sukladno članku 55. te primjenom članka 69. stavka 5. Zakona o zaštiti životinja (NN, br. 135/06).

Možemo Vam ponuditi dodatne materijale Mreže protiv napuštanja životinja, kao i pozvati Vas u organizirani posjet Skloništu u Dumovcu, uz vodstvo voditeljice Skloništa Tatjane Zajec i predstavnika Udruge.

S poštovanjem,

Luka Oman
predsjednik Udruge

U Zagrebu, 8. veljače 2011.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting