30.06.11. Sloboda za španjolskih 12-ero

| More

Prijatelji životinja solidarizirani s uhićenim aktivistima

- Prosvjed ispred Veleposlanstva Španjolske, Tuškanac 21a, Zagreb, 30. lipnja u 13 sati

U nizu racija koje su se na području Madrida, Asturiasa, Vizcaya i Galicie dogodile 22. lipnja o.g., uhićeno je 12 aktivista za prava životinja legalno osnovanih organizacija Animal Equality i Eguanimal. Aktiviste se tereti za prekršaje protiv okoliša, javnog reda i kriminalno udruživanje, iako nemaju veze s navedenim.

Ova koordinirana racija u četiri španjolska grada provedena je u svrhu istrage namjernog puštanja 20.000 kuna s farme Visones Bermudez u Santiagu de Compostela u studenom 2007. godine i štete za okoliš koju je to moguće prouzročilo. I jedna i druga organizacija ogradile su se od bilo kakve povezanosti s tim događajem, a razlog uhićenja je moguća povezanost zbog djelatnosti kojom se organizacije bave.

Prateći kronološki slijed ovih uhićenja, doznaje se da je između 24. i 25. lipnja istražni sudac iz Santiago de Compostela pustio osmero od 11 pritvorenih aktivista uz kauciju s optužbama, a preostalih troje poslano je nazad u istražni zatvor. Jedini aktivist koji još nije uhićen 28. lipnja dobrovoljno se predao, ali nije pritvoren već je pozvan na prvo saslušanje zakazano za sljedeći ponedjeljak.

Troje aktivista, Jose Valle i Sharon Núñez iz Animal Equality i David Herrero iz Equanimal, uhićeni 22. lipnja u Madridu, trenutačno štrajkaju glađu. Očekujući da budu izvedeni pred Prekršajni sud, putem svojega odvjetnika poručuju: 'Mi smo dobro. Ovo je jasan napad na antispecističke organizacije i na naš legalni rad koji otkriva užas iskorištavanja životinja.'

Kako bi se solidarizirali s 12-ero uhićenih aktivista, ali i ostalim aktivistima diljem Europe koji zahtijevaju slobodu za svoje španjolske kolege, Prijatelji životinja održat će miran prosvjed ispred Veleposlanstva Španjolske u Zagrebu, Tuškanac 21a, 30. lipnja 2011. u 13 sati.

Temelj aktivizma Animal Equality i Eguanimal jest nenasilje. Svoj rad usmjeravaju na podizanje svijesti o pravima životinja i informiranje društva o posljedicama uporabe životinjskih proizvoda. Njihov rad je transparentan i javan, a najizravnije aktivnosti su im nenasilne akcije skakanja s transparentima u arene s bikovima ili prekidanje revija krzna.

Oni svojim djelovanjem razotkrivaju stravičnu istinu mučenja i ubijanja milijuna životinja u industriji krzna, laboratorijima i klaonicama, pozivajući na suosjećanje i veganski način života.

Više informacija o daljnjem razvoju situacije može se dobiti na www.animalequality.net i www.prijatelji-zivotinja.hr.

spanjolci 1spanjolci 2spanjolci 5spanjolci 4spanjolci 3

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting