12.03.12. Zašto volimo pse, jedemo svinje i nosimo krave: Uvod u karnizam

| More

Prijatelji životinja najavljuju hrvatsko izdanje knjige dr. Melanie Joy koja uvodi novi pojam i potiče na promišljanje.

- Dr. Melanie Joy u Hrvatskoj, promocija knjige, predavanje i radionica o karnizmu u Zagrebu i Osijeku

Dugo iščekivana knjiga hvaljene američke profesorice dr. Melanie Joy Zašto volimo pse, jedemo svinje i nosimo krave: Uvod u karnizam konačno je, u izdanju nakladničke kuće Dvostruka duga i udruge Prijatelji životinja, prevedena na hrvatski jezik!

Inovativna knjiga koja uvodi novi pojam i koja potiče na razgovor i promišljanje, govori na koji način nam je čitav život bilo nametnuto misliti na određeni način i koliko smo se time odvojili od sebe samih i drugih bića. Polazeći od pitanja, 'Što nas navodi da jedne životinje volimo, a druge jedemo?', 'Što utječe na izbore naše hrane i kako?', ova knjiga otkriva nam društveno pravilo toliko duboko usađeno u naše kolektivno ponašanje da je ono postalo sustav koji se nameće kao imperativ u svim aspektima našeg odnosa prema hrani.

Konferencija za medije održat će se u četvrtak, 15. ožujka 2012. u 12 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, u Zagrebu i u petak, 16. ožujka 2012. u 13 sati u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, Klub mladih - Paklena naranča, Europska avenija 24, u Osijeku. To je jedinstvena prilika za razgovor i upoznavanje s radom jedne od najpoznatijih spisateljica i govornika na području prava životinja, čija je knjiga uzdrmala uobičajena razmišljanja. Prilika je to za upoznavanjem s novim pojmom koji knjiga donosi – karnizam – i otkrivanjem njegovog značenja!

Dr. Melanie Joy predstavit će knjigu hrvatskoj publici svojim popularnim predavanjem 'Jesmo li karnisti?' 15. ožujka 2012. u 18 sati u Kulturno informativnom centru, Preradovićeva 5, u Zagrebu i 16. ožujka 2012. u 18 sati u Studijskoj čitaonici - Gradska i Sveučilišna knjižnica Osijek, Europska avenija 24, u Osijeku u organizaciji udruge Pobjede. Interaktivno predavanje kojim nam se razotkriva psihologija karnizma i povezanost s našim vlastitim sustavom vjerovanja, svojim poticajnim i novim uvidima oduševilo je tisuće studenata i građana diljem Amerike. Predavanje u Zagrebu bit će simultano, a u Osijeku konsekutivno prevođeno. Ulaz na oba predavanja je slobodan.

Melanie Joy profesorica je psihologije i sociologije na Sveučilištu Massachusetts u Bostonu. Posjeduje doktorat iz socijalne psihologije na Saybrook Graduate School i magisterij iz didaktike na Harvard Graduate School of Education. Autorica je brojnih članaka o psihologiji, pravima životinja i socijalnoj pravdi te priručnika za aktiviste Strategic Action for Animals: Handbook on Strategic Movement Building, Organizing, and Activism for Animal Liberation.

Pomna analiza sustava vjerovanja koji nam omogućava da neke životinje jedemo, a druge ne, čini ovu knjigu iznimnim i obaveznim štivom za svakoga, pri čemu na pažljiv i promišljen način potiče na preispitivanje našeg odnosa prema drugim bićima. Postupnim razotkrivanjem složenog sustava koji na nevidljiv način upravlja našim izborima i hrani naše predrasude, dr. Melanie Joy nas obogaćuje saznanjima koja nam omogućavaju da spoznamo širu istinu i da se odupremo institucionaliziranim praksama s kojima se ne slažemo. Time mijenja naše stavove i podsjeća nas da smo slobodna bića s darom empatije i razuma za druge ljude i ostala bića.

O novom načinu aktivizma i načinu kako senzibilizirati ljude za temu karnizma, Melanie Joy govorit će na radionicama za vegetarijance i vegane 17. ožujka 2012., u Osijeku i Zagrebu, a na radionice se može prijaviti preko prijavnice, gdje se nalaze i tri kratka video zapisa o knjizi i radu dr. Melanie Joy.

Knjiga dr. Melanie Joy moći će se nabaviti u knjižarama po 99,00 kuna. Do promocije i na samim promocijama 15. i 16.ožujka, knjiga Zašto volimo pse, jedemo svinje i nosimo krave: Uvod u karnizam, moći će se dobiti za minimalnu donaciju od 69,00 kuna. Sav prihod ide u fond biblioteke Ta ravnopravna stvorenja, osnovan za daljnje izdavanje knjiga.

Predstavljanje knjige Zašto volimo pse, jedemo svinje i nosimo krave: Uvod u karnizam dio je Grundtvig projekta, a u realizaciji promocije pomogli su Encian, Europlakat, Vectordesign, ID KONGRES, Iskon i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba.

Zagreb

Promocija knjige Karnizam [ 78.94 Kb ]

Promocija knjige Karnizam [ 64.80 Kb ]

Promocija knjige Karnizam [ 84.77 Kb ]

Promocija knjige Karnizam [ 89.14 Kb ]

Promocija knjige Karnizam [ 107.81 Kb ]

Predavanje Melanie Joy [ 70.38 Kb ]

Predavanje Melanie Joy [ 99.28 Kb ]

Osijek

Predavanje u Osijeku [ 112.08 Kb ]

Predavanje u Osijeku [ 99.20 Kb ]

Predavanje u Osijeku [ 65.95 Kb ]

Predavanje u Osijeku [ 84.03 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting