03.12.12. Lov u centru grada

| More

Udruge Glas životinja i Prijatelji životinja pozivaju na izložbu kako bi obilježili Međunarodni dan protiv lova

- Aktivisti lov iz šuma dovode u centar grada

Povodom Međunarodnog dana protiv lova, koji se diljem svijeta obilježava 3. prosinca, udruge Glas životinja i Prijatelji životinja priredit će izložbu fotografija koja će biti postavljena na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u 12 sati.

Iako se civilizirani ljudi slažu da je pucanje i ubijanje životinja primitivan čin nasilja, lovci ubijanje iz zasjede ili proganjanje nevinih životinja nazivaju sportom. Masakr i barbarski način 'zabave' promiče se i kao dio hrvatske turističke ponude, iako se iživljavanjem nad drugim bićima unazađuje hrvatski turizam, koji bi se trebao fokusirati na ljepote i očuvanje prirode. Prolijevanje krvi pod parolom tobožnje brige za okoliš i životinje je nemoralno i ekološki neprihvatljivo.

Lovci proganjanje, ranjavanje i ubijanje životinja radi zadovoljenja svoje potrebe za nasiljem nazivaju odstrjelom, čime žele ublažiti i prikriti činjenicu da se radi o ubojstvu. 'Odstrjeljivanjem' žele demonstrirati svoju nadmoć nad životinjama koje nemaju šanse obraniti se i spasiti svoje živote. Stoga je i davanje 'počasti' ubijenim životinjama izopačen čin prikrivanja brutalnosti.

Kako bi odali počast žrtvama ljudske potrebe da dominiraju nad slabijima i nemoćnijima od sebe, 15 aktivista udruga Glas životinja i Prijatelji životinja preselit će 'kadrove lova' iz šuma u centar grada. Oko sata na glavnom zagrebačkom trgu svojim tijelima stvorit će kružnu galeriju snažnih i potresnih fotografija. Time će se staviti u obranu proganjanih životinja kojima je život oduzet zbog zabave i sporta.

Prijatelji životinja osuđuju 'odstrjeljivanje' životinja te traže da Hrvatska pokaže svoju civiliziranost i prestane promovirati lov kao dio turističke ponude. Turizam ni u jednom svojem dijelu ne bi smio promovirati ubijanje i nasilje. Zaštita okoliša i približavanje životinjama, koje neće visjeti sa zidova kao trofeji nego živjeti svoje živote, mogu se uspješno provoditi širenjem eko-turizma, gdje se životinje 'love' fotoaparatima, a ne oružjem. U eko-turizmu nalaze se veliki potencijali – nova radna mjesta, velik priljev novca od stranih i domaćih turista, ali i upoznavanje s prirodom. Lov treba izumrijeti, a lovstvo treba zamijeniti miroljubivom i stvarnom zaštitom životinja i prirode.

Performans protiv lova [ 117.79 Kb ]Performans protiv lova [ 99.04 Kb ]Performans protiv lova [ 98.18 Kb ]Performans protiv lova [ 108.09 Kb ]Performas protiv lova [ 127.38 Kb ]Performas protiv lovaPerformas protiv lova [ 118.36 Kb ]Performas protiv lova [ 114.35 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting