V-oznaka

| More

v oznaka 2021 [ 93.23 Kb ]

V-oznaka ili V-label, odnosno europska vegetarijanska oznaka, jedinstvena je oznaka kvalitete koju Europska vegetarijanska unija (EVU) već više od 20 godina dodjeljuje proizvodima izrađenim u skladu s vegetarijanskom i veganskom etikom, odnosno uslugama koje se obavljaju u skladu s istom.

Primarni joj je cilj omogućiti potrošačima jednostavno prepoznavanje proizvoda bez sastojaka životinjskog podrijetla, kao i mjesta na kojima takve proizvode mogu konzumirati.

V-oznaka je postala najprepoznatljiviji i najzastupljeniji veganski i vegetarijanski simbol diljem svijeta na što ukazuje i to da su V-oznaku na svoje proizvode uvela i mnoga međunarodno poznata poduzeća poput Unilevera, Ikee, DM-a, SPAR-a, Lidla, Rauch-a, Kauflanda i drugih. Trenutno u svijetu više od 30 000 proizvoda na sebi nosi V-oznaku.

Posjedovanjem certifikata V-oznake tvrtke dobivaju mogućnost da svoje proizvode efektnije promoviraju na domaćem i inozemnom tržištu, te im ona može donijeti dodatnu prepoznatljivost, popularnost i dobit i istaknuti kvalitetu i pouzdanost proizvoda.

V-oznaka namijenjena je vegetarijancima, veganima, ljudima koji iz religioznih razloga ne konzumiraju namirnice životinjskog porijekla, ali i svima drugima koji se žele hraniti zdravije i odgovornije te paziti na sastojke proizvoda koje svakodnevno kupuju. Proizvođači koji nose V-oznaku potrošačima nude transparentan, provjeren i kontroliran proizvod koji ulijeva povjerenje i pristupačan je svima. V-oznaka ne garantira samo da je određeni proizvod veganskog ili vegetarijanskog sastava, već potvrđuje i da je proizvodnja tog proizvoda u skladu s veganskim i vegetarijanskim etičkim načelima. Također, V-oznaka garantira i da certificirani proizvodi nisu testirani na životinjama.

Udruga Prijatelji životinja, kao članica Europske vegetarijanske unije, zastupnik je V-oznake u Hrvatskoj. Naša Udruga ima višegodišnje iskustvo u licenciranju prehrambenih i kozmetičkih proizvoda te ponuda ugostiteljskih objekata. Ako ste zainteresirani da saznate više o proceduri dobivanja V-oznake, pišite nam na pz@prijatelji-zivotinja.hr.

U Hrvatskoj nositelji veganske V-oznake su:

annapurna logo brist logo

clarum logo Delicia logo

dubrovnik republic logo dvostruka duga logo

first in logo frigus vecla logo

mary's sweets logo miobio logo

naše klasje logo OPG Diana Prpić logo

pan pek logo pekar logo

podravka logo protect pharma logo

rad-kom logo reštija logo

sana delikatese logo sirova hrana logo

suplement logo termo-pak logo

vege i dobro logo vegefino logo

vegetariana logo vrsna logo

zdrava navika logo zigante tartufi logo

zvijezda logo

UGOSTITELJI:

Cherry Blossom

Upit o V-oznaci

Ime i prezime::*

E-mail::*

Telefon::*

Poruka::*

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting