12.12.13. Dopis gradonačelniku Splita - problem zoološkog vrta i azila za napuštene životinje

| More

Poštovani gospodine Baldasar,

obraćamo Vam se potaknuti činjenicom da u splitskom zoološkom vrtu životinje egzistiraju u teškim i neadekvatnih uvjetima.

Moramo naznačiti kako takvo stanje zoološkog vrta ne samo da izaziva patnju zatočenih životinja, već izravno krši Zakon o zaštiti životinja. Kako na to upozoravamo već godinama, zajedno s brojnim drugim udrugama i pojedincima, vjerujemo da je krajnje vrijeme za konstruktivan razgovor i konkretne dogovore na korist životinja i grada Splita.

Također, zabrinuti smo zbog činjenice da u gradu Splitu još uvijek nije otvoreno sklonište za napuštene životinje. Vjerujemo kako bi izgradnja skloništa u vlasništvu Grada i na gradskom zemljištu pridonijela provedbi Zakona o zaštiti životinja. Grad Split mogao bi ispuniti postavljene zakonske uvjete, odnosno provodio bi programe zbrinjavanja, udomljavanja, kastracije kao i edukaciju građana, a sve to bez ubijanja životinja i uz znatnu financijsku uštedu.

Jasno nam je da je problema mnogo, no ipak Vas molimo da nađete vremena za sastanak na kojem bismo iznijeli naše prijedloge za koje vjerujemo da bi pomogli u rješavanju problema grada Splita koja se tiču zaštite životinja, provedbe Zakona o zaštiti životinja i nužnog stvaranja civiliziranijeg, humanijeg i modernijeg grada Splita.

U vjeri za skorim susretom, očekujemo Vaše javljanje.

S poštovanjem,

Luka Oman
predsjednik Udruge

U Zagrebu, 12. prosinca 2013.

Vezane teme

Medvjed u zoološkom vrtu u Splitu [ 80.09 Kb ]Split ZOO 4 [ 105.74 Kb ]Split ZOO 3 [ 55.82 Kb ]Split ZOO 2 [ 54.36 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting