17.04.15. Brinje ostalo u davnoj primitivnoj i okrutnoj prošlosti!

| More

Prijatelji životinja zgroženi najavom Općine Brinje da 'ukloni' pse lutalice trovanjem

- Trovanje životinja izaziva iznimno bolnu i tešku smrt životinje i zbog svoje okrutnosti zabranjeno je zakonom

Oglas u kojem Općina Brinje i istoimena veterinarska stanica obavještavaju da će napraviti akciju 'uklanjanja' pasa lutalica postavljanjem otrovane hrane sliči okrutnoj prvotravanjskoj šali ili brutalnoj istini o zaostaloj sredini koja kao da ne živi u istome vremenu i prostoru s ostatkom Hrvatske.

Oglas čija se fotografija pojavila na internetu nema datum kada je napisan, no da bi imao smisla i bio u skladu s bilo kojim zakonom morao bi biti stariji od pojave fotoaparata.

Autori oglasa, odnosno pokretači akcije, ako se zaista ne radi o neslanoj šali, mogu sukladno odredbama Kaznenog zakona dobiti višegodišnje zatvorske kazne, a prema Zakonu o zaštiti životinja novčane kazne do sto tisuća kuna.

Upozorenje na kraju oglasa o prijavi leševa životinja koje su pojele hranu s otrovom podsjeća na srednjovjekovne upute, no navedeni brojevi telefona ipak ukazuju na vrijeme s dostupnim internetom. Na tom istom internetu mogu se vidjeti i odredbe Kaznenog zakona i Zakona o zaštiti životinja koji nalaže lokalnim zajednicama osnivanje skloništa i provedbu programa zbrinjavanja, udomljavanja i kastracije životinja te edukaciju, ponajprije mladih. Stoga se može zaključiti da je ovo ipak edukativan oglas o jednoj hrvatskoj situaciji, što dovoljno govori o stupnju zaštite životinja i provedbe zakona koji su odavno na snazi.

Brinje ostalo u davnoj primitivnoj i okrutnoj prošlosti! [ 136.09 Kb ]

Priopćenje za javnost Općine Brinje možete pročitati ovdje.

Vezane teme

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting