28.04.15. Svaki život je dragocjen!

| More

Sklonište Dumovec, u suradnji s Prijateljima životinja, pokrenulo kampanju za spas napuštenih životinja

- Volonteri, sa psima koje su spasili, pojavljuju se na jumbo plakatima diljem Hrvatske

Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu, u suradnji s udrugom Prijatelji životinja, pokrenulo je kampanju ''Svaki život je dragocjen!'', u koju su uključena i no kill skloništa: Sklonište za životinje Virovitica, Društvo za zaštitu životinja "Šapa" iz Bjelovara, Sklonište za napuštene životinje Udruge Pobjede iz Osijeka, Sklonište za životinje udruge Spas iz Varaždina i Sklonište za životinje "Prijatelji" iz Čakovca.

Kampanjom "Svaki život je dragocjen" želi se naglasiti važnost rada volontera u skloništima u kojima se životinje ne ubijaju nego se intenzivno radi na njihovu udomljavanju. Volonteri skloništa u Zagrebu, Čakovcu, Bjelovaru, Varaždinu, Virovitici i Osijeku poziraju na jumbo plakatima koji će biti postavljeni u Zagrebu i diljem Hrvatske, sa psima koje su spasili i koji su u međuvremenu postali njihovi prijatelji.

Jasnom porukom: ''Mi smo za život, a ti?'', volonteri pozivaju na udomljavanje životinja umjesto njihova usmrćivanja. Kampanju će popratiti i videospot ''Nove pobjede'' glazbenika hip-hopa IFEEL-a.

U Hrvatskoj postoji samo šest no kill skloništa, što je tužna statistika s obzirom na ukupan broj skloništa u Hrvatskoj. Građani Zagreba, Čakovca, Varaždina, Bjelovara, Virovitice i Osijeka prepoznali su važnost ovakvih ustanova u svojemu gradu te su na ovaj način spašene i sretno udomljene tisuće životinja. No, i dalje, nove životinje svoj smještaj pronalaze u skloništima te je potrebno još puno truda, volje i rada kako bi se osvijestila odgovornost građana prema životinjama o kojima skrbe.

Kampanjom se želi prenijeti i poruka da je volonterski rad iznimno važna i društveno priznata aktivnost koja doslovno spašava živote, kao u slučaju udomljavanja pasa iz skloništa. Osim udomljavanjem, pomoći se može potpisivanjem peticije za zakonsku zabranu usmrćivanja pasa u skloništima, privremenim čuvanjem životinja koje čekaju dom, oglašavanjem životinja za udomljavanje, dijeljenjem letaka i drugih informativnih materijala, pomaganjem životinjama u skloništu i na druge načine.

No kill skloništa otvorena su za sugrađane i volontere, a svakodnevni posjeti vrtića i osnovnih škola te udomljavanja rezultat su kontinuirane edukacije i djece i odraslih o odgovornoj skrbi za kućne životinje.

Na stranici udruge Prijatelja životinja nalazi se peticija za zabranu usmrćivanja pasa u skloništima i ostale informacije o oglašavanju i udomljavanju životinja, a vizuali i videomaterijali te opis načina kako se svatko može uključiti u kampanju nalaze se na novoj web-stranici: www.volontiraj.net.

Prijatelji životinja zahvaljuju tvrtkama: ARTO, Europlakat, B1 plakati, FRKA PLUS, FABRIKA i Vektor Grupa.

Svaki život je dragocjen! [ 121.67 Kb ]Svaki život je dragocjen! [ 178.42 Kb ]Svaki život je dragocjen! [ 312.61 Kb ]Svaki život je dragocjen! [ 310.91 Kb ]Svaki život je dragocjen! [ 304.65 Kb ]Svaki život je dragocjen! [ 287.81 Kb ]Svaki život je dragocjen! [ 277.81 Kb ]Svaki život je dragocjen! [ 258.53 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting