13.07.16. Virtualnom stvarnošću do realnosti za životinje

| More

Prijatelji životinja pozivaju na realističan virtualni doživljaj stvarnosti skrivene iza zidova farmi i klaonica

- Cvjetni trg, 13. 7. u 11 h: Prvi put u Hrvatskoj korištenje tehnologije virtualne stvarnosti radi zaštite životinja

Udruga Prijatelji životinja i prvi hrvatski studio za virtualnu stvarnost pozivaju građane da besplatno iskuse svijet virtualne stvarnosti, u srijedu 13. srpnja 2016., u 11 sati na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Virtualna šetnja omogućit će im da pogledaju stvarnost u oči i odvest će ih na mjesta koja im inače nitko neće pokazati. Ovaj događaj poseban je i po tome što predstavlja premijerno korištenje tehnologije virtualne stvarnosti u Hrvatskoj u službi zaštite životinja.

Prožeti iskustvom koje omogućava projekcija slike na 360°, gledatelji će kroz posebne naočale moći doživjeti svijet unutar farma i klaonica. To će za sve ujedno biti i izazov: mogu li izdržati i pogledati cijelu 10-minutnu snimku? Ovo je jedinstvena i rijetka prilika da se zaviri u rutinsku praksu industrije koja je tako dobro skrivena od očiju i ušiju javnosti. Ono što će posjetiteljima biti virtualna stvarnost, milijardama životinja predstavlja svakodnevnicu. Sjedeći u sigurnosti udobnih stolaca, gledatelji će moći vidjeti očima ono što životinje trpe svojim tijelima.

Ova vrhunska tehnologija pronašla je svoju primjenu i u zaštiti životinja, gdje posebno uspješno vodi gledatelja u područja inače potpuno zatvorena za oči javnosti.

Da bi doživjeli virtualnu stvarnost, posjetitelje očekuju tri kompleta naočala i slušalica za generiranje doživljaja, a prolaznici će na videoekranu moći vidjeti prikaz programa. Mjesto događanja također će oslikavati atmosferu teme simulacije.

Već se na videu na YouTubeu može vidjeti naznaka virtualne stvarnosti koju će gledatelji moći iskusiti. Simulacija nakon događanja bit će dostupna u studiju za virtualnu stvarnost.

Prijatelji životinja zahvaljuju organizaciji Animal Equality, koja je snimila video, i studiju za virtualnu stvarnost Legame na omogućavanju korištenja tehnologije virtualne stvarnosti u svrhu edukacije o zaštiti životinja.

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.

Virtualnom stvarnošću do realnosti za životinje [ 591.28 Kb ]Virtualnom stvarnošću do realnosti za životinje [ 444.14 Kb ]Kroz virtualnu stvarnost do realnosti za životinje [ 257.51 Kb ]Kroz virtualnu stvarnost do realnosti za životinje [ 242.62 Kb ]Kroz virtualnu stvarnost do realnosti za životinje [ 234.88 Kb ]Kroz virtualnu stvarnost do realnosti za životinje [ 217.63 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting