28.11.16. Kuharica bez salmonele

| More

Prijatelji životinja objavili kuharicu za sve koji žele biti gurmani bez straha od trovanja

- Dok afera Salmonela ne jenjava, Prijatelji životinja odupiru se salmoneli slasnim veganskim receptima

Iako Ujedinjeni narodi savjetuju da počnemo jesti manje mesa kako bismo stali na kraj klimatskim promjenama koje izmiču kontroli, a Svjetska zdravstvena organizacija svrstava mesne prerađevine u istu kategoriju kao i kancerogene tvari plutonij, duhan i alkohol, najveći utjecaj na pojedinca i pad konzumacije mesa i jaja u Hrvatskoj u zadnje vrijeme ima upravo aktualna afera sa salmonelom.

Kuharica bez salmonele stoga dolazi u pravi trenutak, a njezini slasni recepti svakoga će potaknuti da prouči sastojke, stavi pregaču, uzme kuhaču u ruke i iznenadi svoje najbliže delikatesama bez straha od groznice, teških trbušnih bolova, mučnine i svih ostalih simptoma trovanja salmonelom.

Recepti koji mame i one najzahtjevnije podijeljeni su u nekoliko kategorija — predjela, prilozi (juhe, variva, namazi), glavna jela, a na samome kraju sve desertoljupce čeka i raznolik spektar svima dobro poznatih slastica u novome ruhu.

Prilikom odabira recepata pazilo se da namirnice koje se koriste pri izradi budu jeftine i dostupne, a jela popularna i jednostavna za izradu. Tako će svima za oko (a kasnije i za zub) zapeti: francuska salata, sarma, kajgana bez jaja, prigodna pečenka od sejtana za nadolazeće blagdane, svima najdraže palačinke, čupavci ili dunavski valovi.

Iznenadite svoje okusne pupoljke i iskušajte svoje najdraže jelo u još boljoj, neopasnoj biljnoj varijanti! Ova jela nisu namijenjena samo osobama koje izbjegavaju sastojke životinjskog podrijetla ili one alergične na jaja i laktozu, već će se, bez sumnje, svidjeti baš svakome. Upravo zato sve više ljudi dan započinje uz zdrave biljne namaze i voćne smoothieje ili u kafićima odabire biljno mlijeko za kavu.

Nema straha od toga da ćete nakon objeda ostati gladni ili, zbog kakva egzotičnog sastojka koji je nužan za recept, morati produžiti do najskuplje police u posebnoj trgovini. Kuharica bez salmonele ne razbija samo stereotip o tome da vegani jedu samo travu, već ćete uz nju i uštedjeti koju kunu te spasiti svoje zdravlje.

Prijatelji životinja već su pozvali sve da iskoriste aferu Salmonela kao poticaj na pozitivne promjene, a ova kuharica otvorit će zainteresiranima svijet slasnih veganskih jela.

Ostale recepte potražite na www.spremi-klopu.com i www.zeleni-ponedjeljak.com ili se odvažite na tridesetodnevni Vege izazov na www.veganopolis.net, gdje se nalazi i Vege vodič za kupovinu namirnica iz Kuharice bez salmonele.

Osim Kuharice bez salmonele, Prijatelji životinja pripremili su jednako slastan i siguran videorecept na svojemu YouTube-kanalu www.youtube.com/afcroatia.

PREUZMITE KUHARICU

Kuharica bez salmonele [ 1.01 Mb ]

Vezane teme

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting