Izvještaj s tiskovne konferencije povodom pokretanja peticije za zabranu petardi

| More

Veterinari iz Virovitice i Prijatelji životinja pokrenuli peticiju i traže izmjenu zakona

- Održana tiskovna konferencija u Virovitici: gradonačelnik Kirin dao podršku zabrani

Povodom pokretanja peticije za zabranu petardi, u zgradi Gradske uprave Virovitice 19. siječnja 2018. održana je tiskovna konferencija na kojoj su govorili dr. vet. med. Dražen Majetić iz Veterinarske prakse za male životinje Feliks Virovitica, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i Luka Oman iz udruge Prijatelji životinja.

Dr. vet. med. Dražen Majetić, koji je već ranije upozorio da i ljubimci i divlje životinje, osim što mogu biti fizički ozlijeđeni, doživljavaju psihički šok zbog buke koju proizvode petarde, istaknuo je da se ovom peticijom želi omogućiti da lokalne samouprave, gradovi i općine imaju mogućnost da sami donose odluke kako će živjeti: „Problem je nekontrolirano bacanje pirotehničkih sredstava, kada se ona bacaju dok grad spava i kad vas u tri sata u noći probudi buka.”

Luka Oman pohvalio je inicijativu Virovitičana rekavši da vjeruje kako će Virovitica pokrenuti promjenu u cijeloj Hrvatskoj: „Ministarstvo treba vidjeti da zapravo Virovitica radi ono što treba raditi na nacionalnoj razini, a to je brinuti o životinjama i njihovoj zaštiti, brinuti o skrbnicima tih životinja i brinuti o djeci koja stradavaju, a ne o profitu onih koji te petarde prodaju na štetu nas svih ostalih.” Napomenuo je da je nelogično da Zakon dopušta šest dana u godini ono što je s razlogom zabranjeno ostatak godine.

I virovitički gradonačelnik Ivica Kirin pozvao je sve da se uključe u peticiju za zabranu petardi i posebno se osvrnuo na potrebu veće odgovornosti i svjesnosti roditelja o opasnostima korištenja pirotehničkih sredstava, s obzirom na to se pirotehnikom najviše koriste djeca: „Ne kupujte djeci stvari o kojima ne možete voditi kontrolu, koje vas mogu kasnije stajati života i zdravlja vašega djeteta.”

Peticija za hitnu izmjenu Zakona o eksplozivnim tvarima nalazi se OVDJE.

Izvor fotografija: icv.hr.

Tiskovna konferencija: peticija za zabranu petardi [ 83.52 Kb ]Tiskovna konferencija: peticija za zabranu petardi [ 86.41 Kb ]Tiskovna konferencija: peticija za zabranu petardi [ 76.80 Kb ]Tiskovna konferencija: peticija za zabranu petardi [ 80.08 Kb ]Tiskovna konferencija: peticija za zabranu petardi [ 80.78 Kb ]Tiskovna konferencija: peticija za zabranu petardi [ 94.51 Kb ]Tiskovna konferencija: peticija za zabranu petardi [ 85.22 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting