11.05.18. Zeleni ponedjeljak na 7. VegeSajmu

| More

Ovogodišnji VegeSajam s razlogom se održava u ponedjeljak

- Prijatelji životinja pozivaju sve da nadahnuće za veganska jela pronađu na VegeSajmu

Jeste li znali da, kada se odreknemo samo jednog mesnog hamburgera, uštedimo istu količinu vode kao što bismo uštedjeli da se prestanemo tuširati u razdoblju od tri i pol tjedna? Ako ovo nije dovoljno šokantna informacija, evo još jedne: kada bi svi stanovnici svijeta smanjili konzumaciju mesnih proizvoda za samo 15 posto, imali bi isti utjecaj na smanjenje emisije stakleničkih plinova kao da s cesta nestane 240 milijuna automobila!

Imamo dobru vijest: ne morate se niti prestati tuširati, a niti odreći burgera. Ako želite pridonijeti očuvanju okoliša i vlastita zdravlja, jednostavno, uživajte u ukusnim veganskim burgerima. Prijatelji životinja izazivaju sve građane da u ponedjeljak 21. svibnja 2018., od 8 do 19 sati, posjete 7. po redu VegeSajam koji će se održati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Na VegeSajmu, koji najavljuje dvodnevni ZeGeVege festival predviđen za rujan, mogu kušati razna veganska jela koja će biti u ponudi te razmisliti o prelasku na veganstvo ili barem o smanjenju konzumacije mesa, mlijeka i jaja.

Tim povodom Tijana Popivoda iz Udruge izjavljuje: „Nije slučajnost što se 7. VegeSajam održava baš u ponedjeljak. Htjeli smo podsjetiti sve građane na svjetski priznati projekt ‘Zeleni ponedjeljak’ te ih pozvati da odlukom da barem jedan dan u tjednu izostave meso, mlijeko i jaja sa svojih tanjura krenu činiti puno toga za sebe, svoju okolinu i životinje. Svi zainteresirani na VegeSajmu mogu dobiti brošuru ‘Hrana i ekologija’ koja šokantnim činjenicama dokazuje zašto je veganska prehrana najzdravija i najzelenija. Mogu se i pretplatiti na mjesečno glasilo ‘Zelenog ponedjeljka’ i redovito dobivati korisne informacije i recepte te otići kući siti i s raznim veganskim proizvodima.”

Zanimljiva ponuda VegeSajma i primamljivi mirisi koji će se širiti središtem Zagreba potaknut će sve da razmisle o mnogim prednostima veganskih proizvoda i obiđu štandove koji nude burger, kebab, falafel, kolače, sirove i pečene slastice, osvježavajuće sokove i ostale tople ili hladne delicije za smazati na licu mjesta, kao i proizvode za ponijeti kući i napuniti smočnicu i hladnjak: superhranu, vegansko mlijeko za kavu ili mlijeko u prahu od kokosa, umake i začine, smjese za gotova jela, čak nekoliko vrsta biljnih sireva, kobasice, ćevapčiće, brojne ostale proizvode od sejtana, tofua... Najzeleniji ponedjeljak onaj je ponedjeljak kada je VegeSajam!

Više o ponudi VegeSajma pratite na web-stranici www.prijatelji-zivotinja.hr i eventu na Facebooku: goo.gl/rfZJQw.

Sponzori 7. VegeSajma su trgovine bio&bio (glavni sponzor) i Tvornica zdrave hrane te Juicy kao sponzor napitaka.

7. Vege sajam [ 1.14 Mb ]Falafel [ 189.57 Kb ]Vegan [ 107.56 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting