07.06.18. I privremeno udomljavanje je fora

| More

I privremeno udomljavanje je fora [ 562.26 Kb ]

Na ljetnoj akciji „Udomljavanje je fora” saznajte zašto je najmanjima potrebna velika ljubav:

- Subota 9. 6. od 9 do 15 sati: infoštandovi, psi, informacije o privremenom udomljenju

Ovogodišnja ljetna akcija „Udomljavanje je fora” u organizaciji Grada Zagreba i Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba, a u suradnji s udrugama Noina Arka i Prijatelji životinja, vođena je sloganom „Najmanjima je potrebna velika ljubav” kako bi se promovirala mogućnost privremenog udomljavanja.

Na događanju, građani će moći dobiti mnoštvo korisnih informacija o privremenom i trajnom udomljavanju, a neke od štićenika skloništa u Dumovcu moći će i upoznati na licu mjesta.

Akcijom se građane poziva na privremeno udomljavanje pasa. Najmanji štićenici, tj. štenci, kao najranjivija skupina napuštenih pasa trebaju najviše ljubavi i strpljenja. Štene, baš kao i svako mlado biće, osjetljivo je, treba pomoć pri hranjenju i čišćenju te mnogo ljubavi kako bi se zdravo razvijalo, a upravo sada je doba godine kada nesavjesni građani najviše odbacuju mladunčad svojih pasa. Scenariji koji slijede su različiti – neki štenci ne dočekaju da ih građani pronađu, a oni pronađeni trebaju posebnu skrb.

Dok se ne dokine ovakva praksa, čemu treba pridonijeti i novi Zakon o zaštiti životinja, brigu o psićima preuzimaju skloništa i građani velikoga srca, no životinja je, nažalost, uvijek više nego mjesta u skloništu i onih koji su im spremni otvoriti vrata doma. Za one kojima je odgoj šteneta ipak prevelik zalogaj, preporučuje se privremeno udomljenje starijih pasa koji također spadaju u kategoriju ranjivih. Koga god odabrali za svojeg privremenog ili stalnog člana obitelji, bitno je znati jedno: I privremeno udomljavanje je fora.

Osim privremenog udomljavanja, neka skloništa nude i opciju sponzoriranja pasa. To funkcionira na način da građani izaberu nekog od pasa u skloništu te se zauzmu za njega financijskom podrškom, izvođenjem u šetnju i traženjem udomitelja.

Pozivaju se svi da na informativnom štandu u subotu saznaju na koje sve načine mogu pomoći najbližem skloništu i njihovim četveronožnim stanovnicima te da na taj način i sami budu dio akcije „Udomljavanje je fora”.

Nemojte kupovati živa bića jer ljubav se ne kupuje!

I privremeno udomljavanje je fora [ 408.93 Kb ]I privremeno udomljavanje je fora [ 408.70 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting